Nieuws

28-10-2021 14:00

ROVC ontwikkelt zich tot uniek vakcentrum voor binnenklimaat

Technisch opleider ROVC wordt in opdracht van brancheorganisatie Binnenklimaat Nederland een uniek vakcentrum voor binnenklimaat binnen utiliteit. De technisch opleider is in het kader van de coronacrisis en de toenemende vraag op het vlak van luchtverversing gevraagd om lesmateriaal te ontwikkelen voor technici die werkzaam zijn in de luchtbehandeling en luchtdistributie. De levering van de eerste luchtbehandelingskast van Systemair vormt het startpunt van de samenwerking met Binnenklimaat Nederland.

Ontwikkeling tot vakcentrum
Met de installaties is ROVC in staat om complete leerlijnen te ontwikkelen met uitgebreide practica op het vlak van luchtbehandeling en luchtdistributie. Naast de innovatieve luchtbehandelingskast van Systemair ontvangt ROVC later dit jaar nog twee luchtbehandelingskasten. Om een zo breed mogelijk aanbod te creëren, is elke luchtbehandelingskast afkomstig van een andere leverancier en werkt elke praktijkinstallatie met een eigen techniek. Bovendien gaat ROVC met panelen werken om cursisten inzicht te geven in luchtdistributie en regeltechniek. Naar verwachting gaan de eerste cursussen begin 2022 van start.

Richard Pape, Product Manager bij ROVC: “Voor ROVC is deze branchesamenwerking heel waardevol. De luchtbehandelingskast van Systemair is een echte aanwinst voor ons TechCenter in Ede. Zo zijn we in staat om uniek lesmateriaal en practica te ontwikkelen, waardoor we een sleutelrol vervullen in het verbeteren van het binnenklimaat in Nederland. We zijn er trots op om samen met Binnenklimaat Nederland voorop te lopen in de energietransitie en deze kennis en ervaring mee te kunnen geven aan onze cursisten.”

Sjef Verboven, Account Manager bij Systemair: “Wij zijn trots om de eerste luchtbehandelingskast aan ROVC te leveren. Door de samenwerking met de technisch opleider komen we in contact met de monteurs van onze klanten. Dat is heel waardevol voor ons: wij kunnen meedoen aan iets waar onze klanten bij betrokken zijn. De luchtbehandelingskast vormt een compleet product waar cursisten temperaturen en condities kunnen meten. Wij zijn blij om een aandeel te leveren aan de ontwikkeling van monteurs en zo aan goed geschoolde technici op de werkvloer.”
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement