Nieuws

06-09-2023 13:24

Drie pijlers van innovatie

Innovatie is overal om ons heen en is ontzettend belangrijk. Willen we beter worden in het innoveren dan is het natuurlijk een optie om veel informatie op internet te lezen. Toch is zoiets praktisch als innovatie niet iets wat je eigen maakt door alleen maar te lezen. Innovatie is doen en experimenteren. Het komt voort uit drie pijlers: nieuwsgierigheid, creativiteit en samenwerken. Op basis van deze pijlers heeft Unicorn Hub de Innovatie Training ontwikkeld waarin veel aandacht wordt besteed aan het leren van innovatief denken en doen. Goede innovatiekracht zit in het experimenteren en spelen met je gedachtes en ideeën. Tijdens de Innovatie Training van Unicorn Hub krijg je de handvaten aangereikt om met kortcyclisch innoveren tot praktisch haalbare oplossingen te komen.

 

Kortcyclisch innoveren

Bovendien is innovatie tegenwoordig geen nice to have meer, maar een must have. Dan is het wel zo fijn dat de innovatie na al die inspanningen ook bij de doelgroep aanslaat. Kortcyclisch innoveren vergoot dit potentieel. Door in iteraties te werken, kun je sneller signaleren, testen en bijsturen. Tijdens de Innovatie Training van Unicorn Hub en met de Unicorn Hub Playguide word je klaargestoomd om zelf als Innovatie Facilitator het innovatieproces te begeleiden. Begin vandaag nog met het creëren van een solide basis en ontdek de relevantie van innovatie.

 

De Innovatie Training

De Innovatie Training neemt je mee op ontdekkingsreis naar creatieve oplossingen en leert je kortcyclisch innoveren om tot praktisch haalbare oplossingen te komen. In vier dagen tijd word je langs de drie pijlers van innovatie geleid aan de hand van een kortcyclisch innovatieproces. Zo maak je kennis met het opwekken van nieuwsgierigheid om de echte behoeftes te ontdekken. Dit ga je doen door het observeren en ondervragen van de doelgroep en situatie zodat je de echte knelpunten ontdekt en leert waar deze vandaan komen.

 

Technieken voor creativiteit

Zodra het inzicht is ontstaan waar de kansen liggen, is het tijd om te kijken hoe je hier invulling aan kunt geven. Het op doen van creativiteit leidt tot veel waardevolle ideeën. Hier zijn verschillende technieken voor, specifiek gericht op creatief denken. Denk hier bijvoorbeeld aan het maken van mindmaps, brainstormen of een Liberating Structures werkvorm zoals de 9 WHY’S. 

 

Storyboard voor lange termijn oplossingen

Een goede innovatie is gericht op het bieden van oplossingen voor de lange termijn. Daarom leren we je samenhang en verbanden begrijpen en deze vorm geven met een storyboard. Met voldoende ideeën op zak is het tijd om vanuit het storyboard een concept uit te werken. Hierin ligt de focus op samenwerken en daadkracht voor praktische experimenten. Ook werk je een eigen concept uit en maak je een low-fi prototype. Van het opzetten van gebruikstesten tot het aanpassen en evalueren in de tussentijd, elke stap brengt je waardevolle inzichten. Hierdoor wordt het product beter en zal de echte lancering succesvoller zijn. 

 

Door in een vertrouwde omgeving kortcyclisch te innoveren om tot praktisch haalbare oplossingen te komen, kun je als Innovatie Facilitator je eigen innovatieprocessen opzetten en voltooien. Laat je inspireren en ga het innovatieproces aan. Innovatie vraagt immers om actie. 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by