Zakelijkontzorgd.nl: Verduurzamen doe je ook in onze branche altijd samen

Magazines | Vallei Business nummer 6 2022

René Krebber loopt al meer dan 23 jaar rond in de wereld van horeca en catering. In 1999 begon hij met zijn cateringbedrijf Daily Deli, dat naast eten en drinken ook voor de aankleding van een evenement kon zorgen. In 2016 verkocht hij dat bedrijf met inmiddels 25 medewerkers. “In die jaren had ik een mooie klantenkring opgebouwd, veel positieve ervaringen opgedaan, maar ik zag ook zaken waar ik niet zo blij van werd. De geringe aandacht voor duurzaamheid bijvoorbeeld, de schroom om lokale producenten in te schakelen en het gebrek aan restverwerking. De horeca is berucht om zijn verspilling. Daar wilde ik iets aan doen en toen heb ik Zakelijkbezorgd.nl opgericht.”
 
René Krebber had een plan. Hij legde het voor aan een gewaardeerde voormalig cateringconcurrent en toen die niet alleen enthousiast werd van het idee, maar ook meteen zijn medewerking toezegde, wist René dat hij een levensvatbaar plan had. “Dat plan is eigenlijk vrij eenvoudig. Wij hebben een netwerk van uitstekende duurzame cateringpartners opgebouwd. Een potentiële klant maakt via onze webshop kenbaar in welke regio hij werkzaam is, en hij spreekt zijn cateringwensen uit. Wil hij een bedrijfsborrel, een buffet, een gezonde invulling van de lunchbehoefte of heeft hij een personeelsfeest in gedachten? Via ons kan hij lokaal en duurzaam eten, van lunch tot borrelplank, sharing dinner tot ontbijtbuffet. Elke duurzame cateringpartner is onderscheidend in producten en stijlen, van traditioneel, tot streetfood of bourgondisch, van standaard maar lekker tot uitermate luxe. Op dit moment verzorgen we bijvoorbeeld de dagelijkse catering van 400 Oekraïense vluchtelingen in Amersfoort. Dat is maatwerk! Wij selecteren de cateringpartner die het best bij de klantwensen wensen past (op maximaal tien kilometer afstand) en verzorgen het offertetraject. De uitvoering ligt volledig in handen van de gekozen cateraar, wij zijn aanspreekpunt, monitoren, coördineren, controleren, sturen bij waar nodig en zijn altijd eindverantwoordelijk. Wat wij doen is klanten en cateraars met elkaar verbinden. Dat lukt uitstekend, ook omdat ik in de loop der jaren een uitgebreid netwerk in de regio Nijkerk, Hoevelaken, Amersfoort, Hilversum, Soest Utrecht en Leusen heb opgebouwd. Binnen dit duurzame cateringconcept worden lokale cateraars en lokale producenten samenwerkingspartners voor de catering van het bedrijfsleven met smakelijk, verantwoord en gezond eten. Maar er is meer. Ik leer steeds meer lokale producenten kennen, die we voorstellen aan onze aangesloten cateraars. Op die manier helpen we hen ook om hun markt te vergroten.”
 
Duurzaam
Verduurzamen doe je in de optiek van René Krebber samen. “Wat we met Zakelijkbezorgd.nl hebben opgebouwd is niet meer of minder dan een bestelplatform van gelijkgezinde cateraars. Mensen die het een doorn in het oog is dat 30% van een ontbijtbuffet in de kliko beland, die eigenlijk het liefst koken met eerlijk en lokale producten en die het waanzin vinden om 80 kilometer naar een klant te rijden. Het kan ook anders. Resten kunnen worden verwerkt tot nieuwe producten of desnoods worden afgeleverd bij een voedselbank, een verzorgingshuis of een school. Alles beter dan weggooien. Zo hebben we ook de zogeheten ‘doggy bags’ bij onze klanten geïntroduceerd. In veel ons omringende landen is het een bekend fenomeen, in Nederland is het nog relatief onbekend, maar het voorkomt verspilling. Doordat we altijd op zoek zijn naar lokale producenten groeit hun markt en naamsbekendheid en omdat onze partners lokaal verspreid zitten is er altijd wel iemand dicht bij de klant. Wij brengen de klanten aan en vragen daar een schappelijke commissie voor. Je mag ons niet vergelijken met allerlei grote bedrijven die restaurateurs het mes op de keel zetten. De samenwerking met onze partners verloopt soepel, ook omdat we een concept hebben bedacht waarin iedereen wint; de klant (grote variatie, gegarandeerde kwaliteit van zoveel mogelijk lokale producten), de cateraar (die van ons klanten krijgt aangeleverd) en wij werken aan een concept waarin kwaliteit, duurzaamheid en circulariteit centraal staan. Dat doen we op een manier waarin verbinden, versterken en verduurzamen centraal staan.”
 
Zakelijkontzorgd.nl
Klanten van Zakelijkbezorgd.nl kwamen met andere vragen. René Krebber: “Of wij hun complete evenement konden organiseren, dus niet alleen de catering, maar bijvoorbeeld ook de keuze voor een locatie, het entertainment, audio en video, kortom alle zaken die bij zo’n evenement noodzakelijk zijn. Dat deed ik in mijn eigen cateringbedrijf ook al, dus waarom niet? De oplossing vinden we in hetzelfde concept als met Zakelijkbezorgd.nl, alleen heet dit Zakelijkontzorgd.nl. We hebben een kring van goede en trouwe gespecialiseerde leveranciers opgebouwd die net als wij bezig zijn met verduurzaming en samen organiseren wij voor onze klanten zakelijke evenementen in alle vormen en maten. Soms wordt een evenement in het bedrijf georganiseerd, soms in een externe locatie. Soms heeft een bedrijf al een locatie op het oog, anders kan er gebruik worden gemaakt van onze historische eventlocaties, unieke en vaak monumentale locaties met elk een eigen sfeer en ambiance. Daarvoor hebben we de site historische eventlocaties .nl geopend. Uit Zakelijkontzorgd.nl is ook de afdeling Commercieel & Tickets ontstaan. Door het jaar heen organiseren wij publieksevenementen op bijzondere locaties waar iedereen welkom is. Wijndiners in wijngaarden, culinaire stadswandelingen, drive inn bioscopen of monumentale diners. Ook die evenementen zijn bij onze partners in goede handen.”
 
Win-winsituatie
De zaken gaan goed. “Ook wat duurzaamheid betreft, het onderwerp heeft mede door de energiecrisis veel aandacht en wij geven er met onze bestelplatforms handen en voeten aan. Inmiddels hebben we het vertrouwen van veel grote klanten weten te winnen en dat betekent dat ook onze partners tevreden zijn, want ze krijgen geregeld nieuwe opdrachten. Onze prijsstelling is volledig marktconform, wij zijn niks duurder, wel minstens net zo goed, of eigenlijk zijn we beter, wij bieden veel meer variatie voor onze klanten en tegelijkertijd werken we hard aan de verduurzaming van de branche. Eigenlijk een win-winsituatie dus.” Zijn er al grootse uitbreidingsplannen?  “Ja en nee. Omdat we lokaal werken zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe partners en producenten. Maar we hebben geen ambities om bijvoorbeeld een zakelijk Thuisbezorgd te worden, daar leent ons concept zich niet voor. Ons succes komt voort uit nauwe samenwerking tussen de verschillende bedrijven en uit aandacht voor alle facetten van ons werk. En met enorme schaalvergroting zal die aandacht automatisch verdwijnen. Nee dus, misschien in een soort franchise in andere regio’s, maar zover zijn we nog niet.”
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by