Baulds: al 12,5 jaar onderscheidend met maatwerk

Magazines | Vallei Business nummer 6 2022

In januari vieren wij 12,5 jaar Baulds! Het begon allemaal als businessplan van twee mannen uit Barneveld. Inmiddels is Baulds uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met talloze succesvol afgeronde projecten. We nemen je mee in wat we doen…

Een goed voorbeeld hiervan is ons project met Wédéflex (Vallei Business | Nummer 1 | Maart 2022). “Op basis van intensieve gesprekken ontwikkelden wij een monitoringsysteem dat real-time, inzicht geeft en zelfs storingen voorspelt op daken. Dakmanagement vanachter je bureau. Dat is toch fantastisch!”, glimlacht Verbeek. Een dergelijke oplossing ontstaat niet in een paar dagen. We praten dan echt over een samenwerking van jaren. Onze werkwijze van Co-development is hierbij onmisbaar. Alleen samen kun je innoveren. Het team van Baulds vertaalt dagelijks technische uitdagingen naar praktische oplossingen voor de klant. “Wij willen en kunnen het product van onze klant slimmer maken. Een nauwe samenwerking is hierbij essentieel. Onze klanten beheersen de kennis van hun product en de markt waarin zij actief zijn. Wanneer je dit combineert met de technologie kennis van het team komen er vanzelf innovatieve oplossingen.”, zegt Denise Pol (Officemanager).

BAULDS LEVERT MAATWERK
Alle oplossingen van Baulds zijn maatwerk met gebruik van Baulds standaard hardware. Teus Verbeek (Software Engineer) licht verder toe: “Het team bedenkt en ontwikkeld de hardware en de software per project. Maar we zetten in op hoge mate van modulariteit en hergebruik (Vallei Business | Nummer 4 | September 2022). Vervolgens gaan we over tot productie van prototypes en wordt de testfase ingericht. Als de testresultaten goed zijn én onze klant tevreden gaan we over tot oplevering en productie”.

WIJ WILLEN WAARDE TOEVOEGEN
Baulds denkt graag mee met bedrijven die op zoek zijn naar technische mogelijkheden waarmee een product of proces verbeterd kan worden. “De eerste afspraken bepalen voor beide partijen of we waarde kunnen toevoegen”.

“Kijk ook naar Hoeflon. Hoeflon ontwerpt, bouwt en levert mini-hijskranen, ook wel bekend als compactkranen, spinkranen of simpelweg minikranen. Dit bedrijf is ontzettend gegroeid door de jaren heen in team, maar ook in productieaantallen. Vanaf een eerste prototype ontwikkelde Baulds een complete besturing met bijbehorende hardware, denk hierbij aan IO kaarten, Remote Control en onze eerste versie Gateway voor machine besturing en communicatie met de cloud. Vanaf deze machine die nog steeds van updates wordt voorzien hebben we doorontwikkeld naar een elektrische variant waarbij ons zusterbedrijf Ox Power is ontstaan. Ook Baulds was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Ox Power Accupacks."

"Ten slotte hebben we een nieuw platform ontwikkelt waarop Hoeflon nog jaren voort kan bouwen, dit modulaire platform is geschikt voor meerdere toepassingen en wordt daarom ook gebruikt bij verschillende klanten en voor het volledige productportfolio van Hoeflon.”

Zoals hierboven al gezegd is begon Baulds met kleine op maat gemaakt producten voor verschillende toepassingen. Al snel neigde het bedrijf naar standaard oplossingen in de machine besturing, een Gateway werd ontwikkeld voor het uitvoeren van besturingssoftware en het delen van de data met de cloud. Dit concept is tot op de dag van vandaag de ruggengraat van de organisatie. Naarmate meer klanten met verschillende toepassingen bij ons aanklopten zijn onze gestandaardiseerde producten modulair en configureerbaar geworden. Hierdoor kunnen we nieuwe klanten sneller en goedkoper helpen, maar blijven onze producten op maat gemaakt. Baulds werkt nauw samen met productie- en assemblagebedrijven, web- en app-ontwikkelaars, designbureaus en IoT-connectiviteit platforms."

“Ieder bedrijf kan met technische vraagstukken bij ons terecht. We staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek en gaan een uitdaging graag aan. De missie van Baulds blijft “Your Product Smarter”. We blijven systemen en producten van onze klanten slimmer maken. Onderscheidend zijn in de markt, dat is waar wij voor gaan.”

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by