DCValley: Lokale impact

Magazines | Vallei Business nummer 6 2017

DC Valley:

lokale impact

Stelt u zich eens voor dat we binnen een aantal minuten kunnen zien hoe de genetische code van een virus eruit ziet. Hoe en wanneer een vulkaan gaat uitbarsten en hoe hersenen nu echt werken. Duizenden vergelijkbare vragen zijn nog onbeantwoord omdat de rekenkracht er nog niet snel genoeg voor is. Je hebt er supercomputers of kwantumcomputers voor nodig. DC Valley neemt u mee in de wereld van data en de link met de regionale economie.

Datacenter

Supercomputers, kwantumcomputers: deze machines draaien altijd vanuit een datacenter. In toenemende mate worden ze ingezet door multinationals en onderwijsinstellingen, maar het duurt niet lang meer of ze zijn ook bij ons te vinden. Ook bij het ontwerpen van voertuigen of het berekenen van de beste omstandigheden voor de tomatenoogst tegen zo laag mogelijke energiekosten gebruiken we supercomputers en heel soms al kwantumcomputing. Het is onze missie om ook de computertechnologie van de (nabije) toekomst naar onze regio te brengen. Wij zien ons datacenter straks als de plek waar kennis, diensten en technologie bij elkaar komen.

Talent

Kennis is wat onze economie maakt. Dat begint bij het opstellen van ons netwerk en onze eigen kennis. Een voorbeeld is het initiatief van ICT Valley en ons voor het Diner Pensant dat plaatsvond op 30 oktober in Wageningen. Met leiders uit het onderwijs, bedrijfsleven en overheid wierpen we een blik op de toekomst van talent en de ambities en uitdagingen van de regio. Daaruit vloeien ook vraagstukken voort die we jong talent meegeven over blockchain, kwantum computing en kunstmatige intelligentie. Een goed antwoord op deze vragen vind je in onze ogen alleen door te praten en samen te werken met lokale partners.

Samenwerking in de regio

Samenwerken met de regio doen we ook bij het ontwerpen, bouwen en exploiteren van het datacenter. We hebben jong talent nodig, maar ook ervaren engineers. Gelukkig zijn die in de regio aanwezig. Onze eigen vraagstukken beantwoorden we met behulp van studenten van onderwijsinstellingen in de regio. Dit stelt ons in staat kennis te delen en vanuit een ander perspectief te kijken naar onze eigen activiteiten.

Verbinden

Voor onze toekomstige gebruikers is het tot slot belangrijk om ook met andere datacenters samen te werken. Naar onze buren (BIT) bouwen we een glasvezelring waarover bedrijven snel data kunnen transporteren. Onze marktplaats moet bedrijven toegang geven tot elkaars diensten en ver buiten onze landsgrenzen. Ze delen kennis en dat leidt tot nieuwe initiatieven, ondernemingen en een sterkere en toekomstbestendige economische regio.

www.dcvalley.com

delen:

Vallei Business nummer 6 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by