Investeer in je bedrijf bij de Boerenstee

Magazines | Vallei Business nummer 6 2017

Investeren in je bedrijf bij de Boerenstee

Met een uniek a la carte systeem kan elk bedrijf terecht bij de Boerenstee voor een zakelijke bijeenkomst,

heidag of teambuilding. De sfeer is informeel en de service goed zodat de klant zich kan richten op de inhoud.

Tekst: Simon de Wilde

Op het dressoir in het woongedeelte van de Boerenstee staat prominent een foto van Willem Alexander, toen nog kroonprins der Nederlanden. Hij staat strak in het pak, lichtjes door de knieën gebogen, met in zijn hand een golfclub. Zijn ogen zijn gericht op een enorme golfbal, klaar om af te slaan. Of het een hole in one was, weet ondernemer Clara van Ravenhorst niet meer. "Willem Alexander was in 2005 op werkbezoek bij de Boerenstee, gelegen in het buitengebied van Woudenberg. En natuurlijk moest er ook wat ontspannen worden", zegt Van Ravenhorst wijzend op de foto.

Meer na goede start

Aan de keukentafel van de boerderij vertelt de onderneemster dat haar man een melkveebedrijf met 90 koeien heeft. De wortels ervan gaan terug tot 1913 en zij zijn de derde generatie, een echt familiebedrijf. In 2002 kwam de woning naast hun boerderij vrij en ontstond het idee om de Boerenstee te openen. Deze locatie biedt plaats aan maximaal 18 personen en is op dat moment geheel gericht op de recreatieve markt. Het was in het begin een groepsaccommodatie en een bed & breakfast en dat ging goed en wij vonden het leuk om te doen. Dus we wilden meer", zegt de onderneemster over de start.

Theeschenkerij

In 2007 opende De Liniedijk haar deuren, een groepsgebouw dat dient als theeschenkerij en restaurant voor de zakelijke diners en lunches met zes Liniehutten.

Deze locatie biedt plek aan zes tot maximaal dertig personen. In een liniehut slaap je in een bunker in een aarden wal. "Deze liniehutten zijn geïnspireerd op de bunkers van de nabij gelegen Grebbelinie. Uiteraard is het comfort in onze hutten een stuk gerieflijker", zegt Van Ravenhorst met een lach.

"Er zijn goede bedden, er is vloerverwarming, douche en toilet: kortom comfortabele slaapkamers."

Op hetzelfde moment dat de liniehutten klaar waren om in gebruik te nemen, kwam er nog iets op het pad van de familie Van Ravenhorst. Aan de overzijde van hun erf kwam woonboerderij Hofstede Hooybroeck vrij die uit 1913 stamt. Van Ravenhorst liet de woonboerderij renoveren en nu is het een accommodatie met Franse allure. De oprijlaan leidt naar de woonboerderij die geschikt is voor groepen van 22 tot 25 personen. Rust, ruimte en ontspanning zijn de woorden die hierbij passen. Met deze drie locaties heeft de onderneemster 20 kamers tot haar beschikking voor gasten.

Uniek model zakelijke markt

Met de verschillende accommodaties mikt Clara van Ravenhorst op de zakelijke markt. "Ik heb een bijzonder model bedacht want de meeste ondernemers die de zakelijke markt bedienen met hun vergaderlocaties bieden verschillende arrangementen aan. Dat paste niet zo goed bij mij, merkte ik. Daarom heb ik een a la carte menu bedacht waarbij klanten kunnen bepalen wat ze willen afnemen", zegt Van Ravenhorst. Naast de accommodatie kan de zakelijke klant kiezen tussen alles zelf verzorgen tot alles laten verzorgen, afhankelijk van het budget. Het gaat dan om keuzes als wel of geen flipover of beamer; wel of geen opgemaakt bed met handoekensetten; catering laten verzorgen of zelf regelen. Van in de watten leggen tot heel basic. "Het kan allemaal en de keuze is aan de klant", zegt Van Ravenhorst. "Het voordeel van het a la carte model is dat er zo voor ieder budget een oplossing is en de prijs is transparant omdat je krijgt wat je bestelt."

Kookworkshops

Een veel gekozen mogelijkheid is volgens Van Ravenhorst dat bedrijven de koffie/thee, lunch en ontbijt zelf verzorgen en dan 's avonds met elkaar koken. Hierbij kiezen ze dan ook regelmatig voor de Mystery Box. Daarvoor werkt Van Ravenhorst altijd samen met Hanke Schoor van Ster Catering. In de Mysterybox zitten streekproducten en alles wat verder nodig is om een heerlijk diner op tafel te zetten. "Gisteren nog heeft een zakelijke klant met de Mysterybox gekookt. Bij de geleverde box zaten maar liefst 38 recepten waaruit ze konden kiezen. Dit bedrijf was wel heel enthousiast bezig en uiteindelijk stonden alle 38 gerechten op tafel", vertelt Van Ravenhorst. "Bijkomend voordeel van gezamenlijk koken en afwassen is natuurlijk dat dit goed is voor de teamspirit."

Lokale ondernemers

Verder werken ze zoveel mogelijk met lokale ondernemers uit de omgeving. Voor outdoor activiteiten komt Mad Venture langs en kunnen de gasten in de kano stappen voor een tocht in het Valleikanaal, een vlot bouwen of de Amerongse berg bedwingen op een mountainbike. Voor wie het rustiger aan wil doen zijn er verschillende wandeltochten op het Klompenpad, waaronder een van 6 kilometer langs de Grebbelinie, eventueel met gids. Ook het brood komt van de lokale bakker en kaas van de kaasboerderij verderop. "Soms vinden mensen het leuk om een rondleiding te krijgen door de melkveehouderij", vertelt Van Ravenhorst.

Zaaien om te oogsten

De sfeer typeert Van Ravenhorst als informeel. Zij en haar team zorgen ervoor dat alles klaar staat voor de gasten. De locatie is er voor hen alleen en de dames van het team bieden goede service, ze zijn klantgericht. Zelf vindt Van Ravenhorst de metafoor van de hooibouw toepasselijk. "Als mijn man een loonwerker inhuurt voor het maaien van het gras verwacht hij dat de loonwerker met het beste materiaal komt. Het gaat immers om het voer voor de winter. Zo kijk ik ook aan tegen onze zakelijke klanten. Wij zetten niet alleen een beetje koffie neer. Nee, onze gasten zijn aan het investeren in hun bedrijf, aan het bouwen en dan moeten de randvoorwaarden goed zijn."

"Maar", benadrukt Van Ravenhorst: "We serveren niet met een schortje voor. Bij de koffietafel staat alles klaar maar daarna schenken onze gasten zelf hun koffie in en dit maakt de sfeer losser en informeler. Precies wat wij willen uitstralen. Uiteraard trekken wij de zaal recht en ruimen we tussendoor op als de gasten aan het ontbijt, de lunch of het diner zitten." Clara van Ravenhorst is een meester in organiseren en verzorgt de randvoorwaarden voor haar gasten zodat zij blij naar huis gaan. Of zoals ze het zelf zegt: "Ik hoop dat de gast goed heeft kunnen werken. Om in boerderijtermen te blijven: dat ze hebben kunnen zaaien en oogsten. Dan zijn wij tevreden."

www.boerenstee.nl

Als klanten kunnen zaaien en oogsten is het team van De Boerenstee tevreden.

delen:

Vallei Business nummer 6 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement