Belastingkantoor Zwart & Huting: Overname accountantskantoor

Magazines | Vallei Business nummer 6 2017

Met de overname van Koning & Van Zijl accountants door Belastingadvies Zwart & Huting wordt een al jarenlange samenwerking tussen de kantoren geïntensiveerd en geformaliseerd. Met de samenwerking willen de twee de dienstverlening van beide kantoren verder verbeteren vanuit de eigen disciplines. Koning & Van Zijl accountants blijft onder deze naam opereren binnen het samenwerkingsverband met Zwart & Huting.

Extra accountancy services

De overname van een accountantskantoor past precies bij de cultuuromslag die Belastingadvies Zwart & Huting uit Veenendaal al enige tijd waarneemt; steeds meer bedrijven hebben behoefte aan advies. Zwart: "Er wordt extra budget beschikbaar gesteld, waardoor we meer tijd krijgen en ook meer kunnen doen voor onze klanten. Ons streven is het fiscale optimum te bereiken door veel meer de advieskant op te zoeken". Voor het huidige klantenbestand van het belastingadvieskantoor verandert er niets. "Maar mocht het nodig zijn, kunnen ze nu wel heel gemakkelijk gebruik maken van onze extra services op het gebied van accountancy."

Zwart en Huting bestaat sinds 1 januari 2015, na het samengaan van twee kantoren. Marcel Huting bracht toen de Administratiebrigade, ZZP-brigade en Loonbrigade - waar hij al 9 jaar aan het roer stond - in. Dit nadat de bedrijven werden afgesplitst van het oorspronkelijk moederbedrijf. Michiel Zwart had de voorafgaande 10 jaar respectievelijk een accountantskantoor en een belastingadvieskantoor. Na een geruisloze overgang met behoud van alle vertrouwde klanten zagen de belastingspecialisten hun business al gauw alleen maar verder uitgroeien.

Groots, maar toegankelijk

Belastingadvies Zwart & Huting is bovenal een laagdrempelig kantoor voor vrijwel iedereen die een deskundige, helpende hand kan gebruiken bij het voeren van een professionele boekhouding. "Onze klanten zijn MKB'ers, vermogende particulieren en zzp'ers. Ondanks een flink klantenbestand, zijn onze klanten alleen genummerd op papier. Dat klinkt misschien wat cliché, maar we zorgen er actief voor dat dit zo blijft. Ook nu wij (en onze klanten) steeds groter worden. We hebben een cultuur waarbij iedereen gewoon binnen kan lopen. En dat ook doet", vertelt Huting.

Verhuizen naar een kantoorvilla

Het Landjuweel 16-3 is sinds 2 oktober het nieuwe adres van Belastingadvies Zwart & Huting en Koning & Van Zijl accountants. De kantoorvilla is hoogwaardig afgewerkt en gelegen op het kantoorvillapark Gildenhof op het kantorenpark 'De Vendel'. Over Veenendaal met zijn ware ondernemersklimaat als vestigingsplaats is nooit enige twijfel geweest. Belastingadvies Zwart & Huting kan zich meten met de groeiambitie van Veenendaal. "We staan in dezelfde versnelling en hebben dezelfde wil om te groeien", besluiten Zwart en Huting.

Grote ambities uitspreken is mooi, ze in korte tijd ook waarmaken nog veel mooier. Belastingadvies Zwart & Huting heeft daar sinds het samengaan van de twee naamgevers begin 2015 hard aan gewerkt. Met resultaat. Per 1 oktober 2017 heeft het bedrijf accountantskantoor Koning & Van Zijl accountants uit Veenendaal overgenomen. En per 2 oktober is de totale organisatie naar een kantoorvilla verhuisd aan het Landjuweel in Veenendaal.

Belastingadvieskantoor

Zwart & Huting

Overname

accountants-

kantoor

delen:

Vallei Business nummer 6 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by