Grebbelounge: Restaurant met een verhaal

Magazines | Vallei Business nummer 6 2017

Voor de zakelijke markt biedt Grebbelounge uitstekende faciliteiten. "Voor vergaderingen en presentaties beschikken wij over professionele AV-apparatuur", benadrukt Marlene van den Berg, die sinds juli 2017 het restaurant samen met haar partner Jochem van den Berg runt. "Je kunt echter ook je receptie of feest hier houden, een barbecue organiseren op het overdekte terras dat met heaters verwarmd kan worden of genieten van een walking dinner. Wij werken veel samen met Grebbelinie Bezoekerscentrum. Een teambuildingsuitje als een bootcamp of boogschieten, kan bijvoorbeeld onderbroken worden door een kopje koffie of lunch in ons restaurant."

Afwashulp

Kees Haalboom, eigenaar van drie pannenkoekenhuizen in de Vallei-regio, bood Jochem en Marlene deze bijzondere kans. Tevens is hij Marlene's vader. Zij kreeg de liefde voor het horecavak dan ook met de paplepel ingegoten. "Van kleins af aan vertoefde ik al graag in de pannenkoekenhuizen. Op mijn vijftiende begon ik er als afwashulp en later werkte ik in de bediening en in de keuken." Ze volgde een koksopleiding en leerde bij Landgoed Zonheuvel in Doorn Jochem kennen. Hij was eerder werkzaam bij onder andere het Podium en de Beproeving in Veenendaal en had hij zijn eigen restaurant Bistro Chef in Scherpenzeel. Iets helemaal van het begin af opbouwen, was een droom die uitkwam voor Marlene en Jochem. "We zijn zo blij dat we deze kans hebben gekregen", zegt Marlene. "Niet alleen qua geschiedenis is deze plek heel bijzonder, maar ook de natuur eromheen is adembenemend."

Historie

Historie speelt een belangrijke rol in het restaurant. "Onze gerechten nemen de gasten mee naar de vier landen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Grebbelinie", licht Marlene toe. "Op onze menukaart staan dan ook Franse, Spaanse, Duitse en Nederlandse gerechten." Gasten kunnen lunchen, loungen of dineren met kleine hapjes en grotere eters kunnen kiezen voor 'bunkergerechten'. "Wij werken wij graag samen met leveranciers uit de regio, zo komen onze wijnen van de Heeren van de Wijn uit Veenendaal en werken wij veel samen Boerenhart, leverancier van ambachtelijke streekproducten uit de Gelderse Vallei en de Veluwe."

Ook buiten de openingstijden van het Grebbelinie Bezoekerscentrum, is het restaurant geopend. "Sommige gasten denken dat wij om 17.00 uur sluiten, maar 's avonds is de keuken tot 21.00 uur open."

Herinneringen

De gasten houden volgens Marlene de verhalen die zich hebben afgespeeld tijdens de oorlog levend. "Wij krijgen regelmatig gasten die zelf de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt. Zo komt hier regelmatig een ouder echtpaar voor een kopje koffie en een gebakje. Deze plek is voor hen heel dierbaar, daarom halen ze hier graag herinneringen op aan vroeger. Iedere dag beseffen wij hoe bijzonder deze locatie is."

Grebbelounge, Buursteeg 2, Renswoude

Elke dag geopend vanaf 10.00 uur,

keuken open van 12.00 tot 21.00 uur

www.grebbelounge.nl

Grebbelounge Restaurant met een verhaal

In Nederland zijn maar weinig restaurants die gevestigd zijn op een plek waar zulke belangrijke passages uit de Nederlandse geschiedenis zich hebben afgespeeld. Restaurant Grebbelounge is namelijk gevestigd op het Fort aan de Buursteeg in het Grebbelinie Bezoekerscentrum. De gerechten van het restaurant nemen de gasten mee naar de vier landen die een belangrijke rol hebben gespeeld op deze locatie.

delen:

Vallei Business nummer 6 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement