Landgoed Groot Abbelaar: Het ware plattelandsgevoel

Magazines | Vallei business nummer 5 2017

Het ware platte-landsgevoel

"Bij aankomst raken onze gasten al in de ontspanningsmodus," glimlacht Sonja Verbeek. Samen met haar man Dirk bewoont en exploiteert ze Landgoed Groot Abbelaar, een unieke landelijke locatie in Renswoude, die het ware plattelandsgevoel opwekt. Dat zorgt enerzijds voor rust en anderzijds voor inspiratie bij workshops, trainingen en vergaderingen.

Vergaderen in alle rust op Landgoed Groot Abbelaar in Renswoude
"Bij aankomst raken onze gasten al in de
ontspanningsmodus," aldus Sonja Verbeek.

Het ondernemen zat er bij het echtpaar Verbeek al in, maar achter Landgoed Groot Abbelaar schuilt juist geen commerciële drijfveer. "We doen dit omdat we het leuk vinden het andere mensen naar de zin te maken, iets voor hen over te hebben," zegt Sonja Verbeek. Twee jaar geleden betrok ze met haar gezin een prachtige plek in het buitengebied van Renswoude, waarbij een oude boerderij het veld ruimde voor een gloednieuwe in dezelfde stijl, die één en al historie ademt. Dat proef je vooral in de vergaderruimte, uitgevoerd in klassieke boerensfeer, compleet met decoratie. Het hout geurt heerlijk en de bar met tap voegt een toefje extra gezelligheid toe. De grote ramen bieden een wijds panorama. "Je kunt hier in de omgeving prachtig wandelen, bijvoorbeeld over de Grebbelinie," tipt de eigenaresse. De nostalgische sfeer neemt niet weg dat de vergaderruimte voorzien is van moderne gemakken, zoals wifi via glasvezel, een beamer en een keuken. "We laten onze gasten de keuze: zelf hun catering regelen of deze door ons laten verzorgen. Ook op andere vlakken stellen we ons flexibel op.

Bedrijven kunnen hier van maandag tot en met zaterdag terecht, overdags en 's avonds. Op bescheiden schaal bieden we overnachtingsmogelijkheden op basis van bed and breakfast. Onze gasten vinden hier veel rust en privacy voor een ongestoord verblijf, of het nou een workshop, training of vergadering betreft. Ze komen hier echt even in een andere wereld terecht, die inspireert en ontspanning biedt."

www.grootabbelaar.nl

Vallei business nummer 5 2017

Lees volledige uitgave online