Crown Slim Werken brengt reuring in kantoorpanden

Magazines | Vallei Business nummer 1 2018

BEDRIJFShuisvesting | Crown Slim werken

Vierde vestiging

voor verhuur kantoorruimte in

de FoodValley

Bedrijven en ondernemers die kantoorruimte willen huren in Ede kunnen daarvoor sinds kort ook terecht bij Crown Slim Werken.

Hier opent het bedrijf haar jongste vestiging. Sinds de start in 2011 heeft het concept van eigenaar Mark Teerling

zich enorm ontwikkeld. Waar de ondernemer met een beperkt aantal vierkante meters in een kantoorpand in Veenendaal

startte, verhuurt hij nu ruim 2000 vierkante meter kantoorruimte verdeeld over drie locaties in de FoodValley.

De groei is snel gegaan, stelt Teerling tevreden vast.

Tekst: Simon de Wilde

Crown Slim Werken brengt reuring in kantoorpanden

Feitelijk hoeft de ondernemer, bij wijze van spreken, alleen maar een plant neer te zetten en een schilderij op te hangen, aldus Mark Teerling.

crown slim werken | BEDRIJFShuisvesting

Teerling is zijn carrière niet gestart in het vastgoed of de bedrijfshuis-vesting, maar koos in 2011 voor het avontuur van het ondernemerschap. De vastgoedmarkt lag op zijn gat, maar Teerling zag juist mogelijkheden voor leegstaande kantoorpanden. Hij bedacht een concept waarbij hij de leegstaande kantoorruimte voor pandeigenaren exploiteert. Veel eigena-ren willen hun ruimte voor vijf jaar verhuren en dan het liefst per etage. Tegelijk zagen wij dat veel ondernemers en zzpers wel een werkplek wilden huren, maar niet aan een huurcontract voor vijf jaar vast willen zitten. En ook willen ze bijvoorbeeld één kantoorruimte huren en niet een complete etage, vertelt Teerling. Inmiddels zit Crown Slim Werken op wel 50 plaatsen in heel Nederland. Met een diversiteit aan huurders.

Flexibel huren

In Veenendaal liep Teerling in 2011 tegen een leegstaand kantoorpand aan. Nadat hij de eigenaar van het concept overtuigd had, ging hij aan de slag. We zijn gestart met 250 vierkante meter kantoorruimte, maar al snel zijn we naar 1000 vierkante meter gegroeid. Zo werd Crown Slim Werken geboren waarbij ondernemers kantoorruimte kunnen huren met een opzegtermijn van drie maanden. Zo zit een huurder niet vast aan een langjarig contract. Teerling ziet vaak dat iemand die vanuit huis werkt toch een representatieve kantoorruimte wil. Zon ondernemer kan bij ons terecht om een kantoorruimte te huren voor een zeer scherpe alles-inclu-sief prijs. Feitelijk hoeft de ondernemer, bij wijze van spreken, alleen maar een plant neer te zetten en een schilderij op te hangen. Want het kantoor is voorzien van meubels, de schoonmaak en het onderhoud zijn geregeld. Ook is er goed internet en de verse bonenkoffie en thee zitten ook bij de prijs inbegrepen. Het is kortom plug and play, concludeert Teerling enthousiast.

Reuring brengen

Het geheim achter het succes van zijn bedrijf is volgens Teerling tweeledig. Allereerst biedt hij voor een scherpe prijs gemeubileerde kantoorruimte aan vanaf 15m2, waar je als huurder zo aan de slag kunt. De panden zijn goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer en er is vaak sprake van een gunstige ligging ten opzichte van het stadshart. Een tweede element is de marketing voor het bedrijfspand dat Crown Slim Werken verhuurt aan ondernemers. Wij brengen reuring in het pand. We zetten dat ene pand in de markt met het concept van ons, terwijl andere bedrijfshuisvesters reclame maken voor hun hele portfolio. Crown Slim Werken zet zwaar in op social media, zoekt actief de pers op en koopt reclameruimte in. Als er eenmaal een aantal huurders in het pand zit gaat het vaak vanzelf lopen. Met als resultaat een succesvolle samenwerking met eigenaren van panden enerzijds en de huurders anderzijds. Dat is na zon zeven jaar actief te zijn steeds weer een mooie ervaring, aldus Teerling.

Goede service

Een ander belangrijk aspect waarin Crown Slim Werken zich onderscheidt van de concurrentie is de service. Wij hebben een scherpe en vaste prijs die een stuk lager ligt dan die van concurrenten, maar nog belangrijker is de service. Gevraagd naar een voorbeeld antwoordt Teerling dat hij deze week in de ochtenduren een telefoontje kreeg van een ondernemer die op zeer korte termijn op zoek was naar kantoorruimte. In de middag kwam de ondernemer al langs om te kijken en nog diezelfde dag was de deal beklonken en werd de sleutel overhandigd. Als de ondernemer dit had gewild, dan had hij diezelfde avond nog zijn laptop kunnen inplug-gen, thee of koffie kunnen pakken en aan de slag kunnen gaan. Want het bureau, de bureaustoel en de internetverbinding zijn al aanwezig, vertelt de ondernemer trots.

Vergaderruimte

Hoewel de trend van het nieuwe werken er een paar jaar geleden voor leek te zorgen dat het werken in kantoren steeds meer uit de gratie raakte, bewijst Teerling met zijn succesvolle concept van Crown Slim Werken het tegendeel. De ondernemer constateert dat veel professionals en bedrijven de behoefte hebben om representatieve kantoorruimte te huren zonder dat ze vastzitten aan langjarige contracten. Hij verhuurt kantoorruimtes aan zzpers en bedrijven. Maar bedrijven kunnen ook bij hem terecht als ze een vergaderruimte zoeken. Hij heeft in de loop van de jaren veel verschillende bedrijven zien komen. Het zijn bedrijven uit de ict sector, een accountant, marketingorganisaties, technische bedrijven en ook een hypotheekadviseur. Maar bijvoorbeeld ook een detacheerder die een vaste locatie wilde hebben voor werknemers die overal in Nederland werken. Wat Teerling leuk vindt om te zien is dat ondernemers die bij hem huren, groeien. Een van onze klanten, SAM Assistants, is bij ons begonnen met een klein kantoor. Inmiddels is dit bedrijf, dat secretariaats-diensten aanbiedt, flink gegroeid en huren ze aanzienlijk meer vierkante meters bij ons dan in de begindagen.

Inzetten op duurzaamheid

Crown Slim Werken ontwikkelt zich prima volgens Teerling. De toekomst ziet hij met vertrouwen tegemoet. Waar hij in 2011 vooral bezig was om huurders te vinden voor vierkante meters werkruimte is het nu zaak om vierkante meters te vinden voor zijn huurders. Een kans die de ondernemer voor de toekomst ziet, ligt op het vlak van duurzaamheid. Veel kantoorpanden die nu nog leegstaan hebben bijvoorbeeld een laag energielabel. Als je investeert gaan de huurkosten omlaag wat het weer aantrekkelijk maakt voor nieuwe huurders. Dat is dan ook vaak

een gespreksonderwerp in gesprekken met eigenaren van panden die Teerling voert.

VOORDELEN VAN HUREN BIJ CROWN SLIM WERKEN

De locatie in Ede is per 1 maart 2018 geopend! Deze locatie is gelegen op de Oude Bennenkomseweg 1A. Daarnaast biedt Crown Slim

Werken in Veenendaal kantoorruimte aan op de: Landjuweel 10,

Wiltonstraat 36-40 en Wiltonstraat 42-46.

De voordelen op een rij:

- Direct aan de snelweg en/of dichtbij NS-station

- Centraal in Nederland

- Ruimtes vanaf 15m2 tot 500m2

- Flexibele huurtermijn, per 3 maanden opzegbaar

- Alles-inclusief

- Korte lijntjes

Huurkosten vanaf 349,-(ex.btw) per maand alles-inclusief

- Internet

- Koffie en thee

- Schoonmaak

- Servicekosten

- Gemeubileerd

- Parkeren

- Met andere ondernemers in het pand

Meer weten over flexibel huren?

www.crownslimwerken.nl

delen:

Vallei Business nummer 1 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by