Organad: Diamantmijn

Magazines | Vallei Business nummer 4 2019

Waarom blijven verbetermogelijkheden liggen die allang opgepakt hadden moeten zijn? Is hier geen tijd voor of neemt niemand initiatief? In de praktijk is het antwoord vaak niet moeilijk: het dagelijkse werk moet doorgaan en deadlines moeten worden gehaald. Een veranderingsproces inzetten is wel moeilijk. Er moet de energie gestopt worden in gedragsverandering, structuur, doelen en een goed plan. Waarbij de eerste het allerbelangrijkste blijkt te zijn.

De samenwerking tussen collega’s en tussen afdelingen is bepalend om echte verbeteringen tot stand te brengen. Hoe wordt omgegaan met planning en afspraken? Een sterk communicerend en samenwerkend team en zeker ook werkplezier bepalen een belangrijk deel het succes.

Het formeren van een verbeterteam en het inzetten van effectieve, eenvoudige digitale hulpmiddelenvormen de basis om verbeterpunten te signaleren en waar nodig bij te sturen.

De Diamantmijn heeft een concept om hierbij te ondersteunen. Met tijdelijke ondersteuning met digitale tools en een MKBspecialist krijgen organisaties de mogelijkheden aangereikt om structureel te werken aan gedragsverandering, heldere doelen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de inzet van de eigen medewerkers.

Het concept van de Diamantmijn bestaat uit verschillende onderdelen:
• Een digitale vragenlijst om eenvoudig kansen en uitdagingen in de organisatie zichtbaar te maken
• Workshops om de visie, missie en de bijbehorende strategie te kennen, herkennen of te herdefiniëren.
• Tools om kpi’s te (her)definiëren en te monitoren. Doelen, werkmethoden, processen en machines worden veel betere meetbaar.
• Op afroep beschikbare kennis, vaardigheden en ondersteuning.

De diamantmijn is een concept van samenwerking die u naar behoefte inzet. Deze inzet stemt u zelf af op uw eigen unieke situatie. De kansen en uitdagingen die er zijn worden snel helder en de eventuele inzet van externe specialisten wordt tot een minimum beperkt. Met De Diamantmijn wordt het oppakken van kansen en uitdagingen en zelf intern kennis opbouwen wel heel eenvoudig.

Voor meer informatie: info@DeDiamantmijn.nl

delen:

Vallei Business nummer 4 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by