CTC: investeer in zelfoplossend vermogen

Magazines | Vallei Business nummer 4 2019

Een groot percentage van de bedrijven in Nederland maakt gebruik van Excel. Of het nu gebruikt wordt om een dienstrooster in te vullen, het voorraadbeheer bij te houden, of data uit online-programma’s te transporteren. Excel wordt door bijna alle werknemers op verschillende niveaus gebruikt. Desondanks ontbreekt het bij veel werknemers aan de juiste kennis van Excel. Ze kennen wel bepaalde foefjes, maar als men gevraagd wordt om bijvoorbeeld een draaitabel of database aan te passen, dan lopen ze vast. Hierdoor gaat onnodig veel tijd verloren.

Een goede basiskennis van Office-apps als Excel en Word wordt vaak onderschat. Echter, juist door werknemers te trainen in deze applicaties, zorgt u ervoor dat ze op dit vakgebied optimaal inzetbaar zijn. Wat de flexibiliteit en het zelfoplossend vermogen van het hele werkteam vergroot. Een flexibel team vergroot de wendbaarheid van uw bedrijf en zorgt ervoor dat het sneller kan innoveren en beter kan reageren op veranderingen.

Bij CTC Talent gaan we terug naar de basis en vanuit de basis bouwen we de kennis op. Dat geld voor alle trainingen die bij ons worden gegeven. Aan een training gaat een intake of korte test vooraf. Hier wordt de kennis van bijvoorbeeld Excel getest en daarop wordt de training aangepast. Elke cursist volgt zijn/haar eigen leerplan en gaat op zijn/haar eigen tempo door de training heen. Hierbij maken wij gebruik van praktische leerprogramma’s. Waarbij we zoveel mogelijk het leren in de praktijk toepassen. Dit zorgt ervoor dat de training goed aansluit op de werkvloer. De individuele insteek van de training zorgt ervoor dat wij ook op meerdere niveaus tegelijkertijd kunnen trainen.

Met de ‘In Company-variant’ van de training komen wij bij bedrijven door het hele land en gaan we gezamenlijk in groepen aan de slag. Hierbij is er veel ruimte voor opdrachten en leren in de praktijk. Weener Plastics is een mooi voorbeeld. Hier wordt de training aan alle niveaus gegeven, aan productiemedewerkers die metingen in Excel moeten invoeren, maar ook aan medewerkers op het hoofdkantoor. De praktische insteek van de training wordt als erg prettig ervaren.

Naast de individuele trainingen worden de basis trainingen nu ook in klassikale vorm gegeven. Tijdens een intensieve training van 3 dagdelen krijgen de cursisten de basiskennis van Excel of Word aangeleerd. Hierbij blijft de focus op opdrachten en trainen in de praktijk.

De ervaring leert dat werknemers veel baat hebben bij Excel training, dit geven ze zelf ook al in de eerste weken van de training aan. Van reacties van; “Ik had dit veel eerder moeten doen, ik ben nu veel eerder klaar!” tot “Geweldige begeleiding! En door de praktische manier van trainen kan ik het direct toepassen.”

Zelf de voordelen ontdekken? Kijk voor meer informatie over onze trainingen op: www.ctctalent .nl

delen:

Vallei Business nummer 4 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by