Wolleswinkel Advocaten, vertrouwenspersonen voor MKB’ers

Magazines | Vallei Business nummer 1 2020

Wolleswinkel Advocaten, gevestigd in Barneveld en Nunspeet, is een juridisch dienstverlener voor bedrijven en particulieren. Volgens Jaap Wolleswinkel vervult het team van gespecialiseerde advocaten ook steeds de rol van sparringpartner voor MKB’ers. Met advies en goede contracten problemen voorkomen scheelt veel tijd, energie en kosten voor midden- en kleinbedrijf.

Als full service kantoor voor het MKB focust  Wolleswinkel Advocaten zich binnen de sectie Bedrijf & Organisatie op de rechtsgebieden ondernemingsrecht, arbeidsrecht, aansprakelijkheid, ruimtelijk bestuursrecht en contractenrecht. Het team van Wolleswinkel Advocaten bestaat uit specialisten op verschillende rechtsgebieden. Zo kan een ondernemer die bij het kantoor aanklopt bij één loket met uiteenlopende vragen over juridische kwesties terecht.

“Wij zetten ons in voor de belangen van de bedrijven en organisaties en staan voor een praktische no nonsense benadering”, zegt Wolleswinkel. “In onze dienstverlening is er altijd oog en oor voor de bedrijfsvoering van onze klanten. Ons doel is onze klanten daadwerkelijk een stap verder te helpen. Onze praktijk steunt op vier secties: Bedrijf & Organisatie, Particulier, Bouw & Vastgoed en ICT & Privacy. Die laatste sectie hebben we recent toegevoegd omdat we merkten dat daar steeds meer behoefte aan is binnen het bedrijfsleven. Er is toen een op ICT & Privacy gespecialiseerde advocaat, mr. Jan-Kees Karels, aan het team toegevoegd.”

“Stel je hebt een datalek, wat voor stappen neem je dan? Op het gebied van ICT & Privacy neemt de wet- en regelgeving in omvang toe. Veel bedrijven houden bijvoorbeeld geen rekening met het plaatsen van een correcte privacyverklaring op hun site. Privacy is onder het MKB nog een onder geschoven kindje, maar dat moet je echt op orde moet hebben. Lang niet iedere onderneming voldoet aan de AVG en daarvoor kunnen fikse boetes worden uitgedeeld. Ondernemers houden zich bezig met ondernemen en dat is logisch. Daarom willen wij een ontzorgende rol voor hen spelen. MKB’ers hebben vaak niet de luxe dat ze iemand in dienst hebben die veel verstand van dat soort zaken heeft”, vertelt Wolleswinkel. Wij kunnen hen met relatief weinig moeite verder helpen.

ADVIESPRAKTIJK
Wolleswinkel Advocaten ontwikkelt meer naar een adviespraktijk, merkt Wolleswinkel, die zijn vader in het familiebedrijf opvolgde. Dit loopt uiteen van het opstellen van contracten tot het adviseren bij een overname of een geschil. “Ons streven is om oplossingsgericht te denken en te werken. Problemen voorkomen is het beste. Soms is een procedure de beste oplossing, maar het is vaak beter als dit niet nodig is. Dat scheelt voor alle partijen tijd, geld en energie. Bij procedures heb je bovendien lang niet altijd de garantie dat het succes oplevert en er kunnen nog jaren overheen gaan. Daar zitten ondernemers in de regel niet op te wachten.”

“We streven er naar dat de drempel van ons kantoor zo laag mogelijk is. Bij elke vraag zijn we op zoek naar de beste oplossing voor onze klant. We merken dat die benadering wordt gewaardeerd. Prettig is ook dat vanwege de brede expertise voor verschillende vraagstukken steeds met één vertrouwde organisatie kan worden gewerkt. We merken dat we door de jaren heen sterke vertrouwensbanden opbouwen met onze klanten.”

Wolleswinkel schiet MKB’ers ook te hulp met een incassoservice. “We verzorgen een incasso tegen 40 euro exclusief btw. We bieden een abonnement aan met maximaal tien incasso’s voor 250 euro. Als er is geleverd, moet dit ook betaald worden. We willen via onze scherp geprijsde incassoservice bevorderen dat MKB’ers hun facturen betaald krijgen. Wij steken ook op die manier graag een helpende hand uit.”

Kijk voor meer informatie op wolleswinkel.nl en wolleswinkelincasso.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by