Méér ondernemers naar méér buitenland

Magazines | Vallei Business nummer 1 2020

Als medeoprichter van NLinBusiness biedt VNO-NCW jou één plek waar je jouw internationale ondernemersreis start of juist uitbreidt. Doe als ondernemer je voordeel met dit platform en laat je inspireren; online en fysiek.

VNO-NCW Midden en NLinBusiness slaan de handen ineen om ondernemers in Oost- en Midden- Nederland te enthousiasmeren en stimuleren om (meer) internationaal te gaan ondernemen. De combinatie van het nationale en internationale karakter van NLinBusiness en de regionale positie van VNO-NCW Midden zien beide organisaties als de perfecte springplank voor de ondernemer met exportplannen.

OVER NLINBUSINESS
NLinBusiness is er voor de Nederlandse ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf die (meer) internationaal willen ondernemen, maar dat nog niet doen. De reden? Gebrek aan kennis van de markt, onbekende wet- en regelgeving en moeite om partners te vinden.

Met hulp van NLinBusiness wordt ondernemen in het buitenland voor Nederlandse ondernemers makkelijker gemaakt. Wereldwijd heeft NLinBusiness 40 Cities of Opportunity geselecteerd. Dit zijn kansrijke steden waar actief aan NL Business Hubs wordt gewerkt, sterke netwerken van Nederlandse ondernemers en lokale professionele dienstverleners. Zo vind je snel de juiste mensen om je heen en wordt internationaal zakendoen een stuk makkelijker!

Op het online NLinBusiness platform vind je als ondernemer informatie over de markt die je wilt betreden, verhalen van ondernemers die succesvol internationaal ondernemen en kun je in contact komen met potentiële partners in het buitenland. Daarnaast vind je informatie van de overheid en het bedrijfsleven over internationaal ondernemen op een plek om zo jouw online zoektocht makkelijker en efficiënter te maken.

SAMENWERKING
Samen met NLinBusiness gaan we activiteiten organiseren omtrent actuele thema’s binnen internationaal ondernemen. Denk hierbij aan werksessies, themasessies en workshops. Daarnaast gaan we ook online de samenwerking aan. Via de website van VNO-NCW Midden heb je direct toegang tot het digitale platform, waar je alle informatie kunt vinden over internationaal zakendoen. Wil je advies op maat van NLinBusiness? Ook dat is mogelijk.

Edo Offerhaus, algemeen directeur NLinBusiness “Nederlandse ondernemers hebben slimme oplossingen voor lastige, wereldwijde uitdagingen. De potentie van ondernemers heeft vaak een grotere reikwijdte dan zij zich realiseren: een kwestie van kansen identificeren. Tijdens handelsmissies én tijdens individuele trajecten met ondernemers merk ik steeds weer dat de kansen over de grens legio zijn. Soms dicht bij huis, zoals in Duitsland. Daar boeken Nederlandse ondernemers met hoogwaardige digitale kennis successen met 3D-printing in de auto-industrie. Ook op ‘exotische’ plekken kunnen Nederlanders verschil maken: zo vertrouwt Colombia voor stadsdistributie vandaag de dag op bakfietsen van Hollandse makelij. In Vietnam, waar steden dichtgeslibd zijn, wordt CO2-vrij transport gerealiseerd door elektrische scooters, made in Holland”.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Bezoek www.nlinbusiness.com

Algemene vragen over internationaal zakendoen via office@nlinbusiness.com">office@nlinbusiness.com

Vragen over partnerships en diensten voor zakelijk dienstverleners: dirk@nlinbusiness.com">dirk@nlinbusiness.com

Ben jij als zakelijk dienstverlener actief op het gebied van ‘internationaal ondernemen en export voor het MKB’ dan komen wij graag in contact met jou.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by