Boerderij Hoekelum: ineens in een andere wereld

Magazines | Vallei Business nummer 1 2020

Wanneer je de lange oprijlaan volgt en het kasteel in het vizier krijgt, ervaar je binnen enkele seconden dat je de hectiek van het leven achter je laat. Op het landgoed van Boerderij Hoekelum in Bennekom betreed je in een andere wereld, met de verfrissende rust van het buitenleven. Dat geeft een effectieve extra dimensie aan een vergadering, presentatie of evenement.

Zelfs op een grijze dag liggen Boerderij Hoekelum en het omliggende landgoed er prachtig bij. Schijnt de zon tussen de bomen door, dan wordt de aanblik ronduit idyllisch. Ver aan de horizon razen de voertuigen over de snelweg A12 voorbij, maar qua geruis krijg je er niets van mee, net zo min als van de treinen die op steenworp afstand NS-station Ede-Wageningen passeren of er halt houden. Toch laat de bereikbaarheid weinig te wensen over en ook de centrale ligging in Nederland spreekt in het voordeel van dit landgoed, waarvan de historie teruggaat tot omstreeks het jaar 1300. Eigenaar Diederick van de Kamp laat een recenter stukje geschiedenis de revue passeren. “Mijn opa en oma runden hier vanaf 1945 als veehouders een boerderij en een kaasmakerij. Later breidden ze hun activiteiten uit met overnachtingsmogelijkheden en vervolgens namen mijn ouders alles over. Zij stopten in 1996 met het melken van koeien en bouwden de stallen om tot groepsaccommodaties. Acht jaar daarna kwam Boerderij Hoekelum in mijn handen, tegelijkertijd met het beëindigen van de varkenshouderij. Ik besloot me volledig op recreatie te richten en te investeren in onder meer de restauratie van De Schuur en Het Bakhuis, dat als knus bed & breakfast dient.”

LUXUEUZERE ACCOMMODATIE
Vandaag de dag verwelkomt Boerderij Hoekelum aan de rand van Bennekom een grote verscheidenheid aan particuliere en zakelijke gezelschappen, die er feesten, groepsgewijze ontspanningsactiviteiten, presentaties, vergaderingen of andersoortige bijeenkomsten houdden, in een landelijke en informele sfeer. “We bieden overnachtingsmogelijkheden voor meer dan zestig mensen, met speciaal voor het bedrijfsleven een luxueuzer uitgevoerde accommodatie, De Barg. De daar aanwezige vier- tot zespersoons slaapkamers beschikken over boxsprings en een eigen douche- en toiletruimte. In totaal kunnen er veertig mensen ’s nachts verblijven. Zelfverzorging geldt als uitgangspunt, maar op verzoek van de klant bieden we een ontbijt, een lunch en/of een diner aan, in buffetvorm. We hebben een eigen kok in dienst, die in de gerechten veel streekproducten verwerkt, afkomstig van onder andere een ambachtelijke bakkerij en slagerij hier in de buurt. In onze keuken levert hij op verzoek maatwerk en houdt rekening met alle mogelijke dieetwensen.”

EXTRA ACTIVITEITEN
Voor bedrijfsbijeenkomsten van tien tot pakweg zestig personen en voor presentaties tot circa 120 personen biedt Boerderij Hoekelum een diversiteit aan arrangementen, inclusief zaalhuur, verschillende opstelmogelijkheden van tafels en stoelen, een beamer, een flipover, een geluidsinstallatie met  microfoon en snelle glasvezel-wifi (200 Mb/s). “Daarvoor leent de centrale ruimte met bar in De Barg zich uitstekend,” geeft Van de Kamp aan. “De lunch en eventueel een afsluitend buffet of een barbecue laten we bewust in een andere zaal plaatsvinden, ’t Schot. Daarmee komt iedereen in een andere sfeer terecht, zeker door de verbinding via de buitenlucht. Indien het tijdschema het toelaat, kunnen mensen een ommetje maken over het landgoed en van de natuur genieten. Dat geeft veel inspiratie, het stimuleert de creativiteit. Extra activiteiten zijn op verzoek te regelen, bijvoorbeeld boogschieten, een zeskamp, gps-routes lopen, oud-Hollandse spelen en workshops kaas of boter maken.”

INVESTEREN
Voor het nieuwe seizoen besloot Van de Kamp te investeren in De Koffiekamer. “Dat wil zeggen, we hebben deze verplaatst naar De Deel, waarmee we in eenzelfde huiselijke sfeer aanzienlijk meer gasten kunnen ontvangen. Ideaal voor zakelijke gezelschappen om bijvoorbeeld tussen het vergaderen door even een break te nemen of rond de middag van een lunch te genieten. De ruimte leent zich ook uitstekend voor een high tea of een proeverij van ambachtelijke lekkernijen, die we in eigen huis bereiden. Zaterdag 4 april aanstaande vanaf 10.00 uur organiseren we een officiële opening van De Koffiekamer met hapjes en drankjes, een mooie gelegenheid voor gasten om er vrijblijvend mee kennis te maken.” De moeite waard om hier even neer te strijken en alvast eens ideeën op te doen voor het organiseren van een zakelijk evenement. Zonder overdrijven mag je stellen dat dit landgoed welhaast ‘zichzelf verkoopt’ als locatie voor een presentatie, vergadering
etcetera.

ELEMENTEN VAN ONDERNEMERSCHAP
Diverse vaste klanten uit het bedrijfsleven keren met regelmaat bij Boerderij Hoekelum terug voor sessies met medewerkers. “Sommige zelfs maandelijks,” vertelt Van de Kamp. “Zij voelen zich erg prettig bij de ongedwongen ambiance die hier heerst. Je proeft hier het karakter van een compact familiebedrijf, met een platte organisatie, korte lijnen en directe aanspreekpunten. Tegelijkertijd dragen we indien gewenst elementen van ondernemerschap uit, gebaseerd op onze historie. Ik houd bijvoorbeeld wel eens een presentatie over communicatie, dienstverlening, flexibiliteit, doelgroepgericht denken en valkuilen waarmee een bedrijf te maken kan krijgen. Zo hebben wij zelf geleerd om niet de aandacht te moeten verdelen over teveel verschillende takken, want dan gaat het een ten koste van het ander. De focus ligt nu volledig op recreatie en zakelijke bijeenkomsten in een informele sfeer en een prachtige omgeving, midden in Nederland. Je doet hier vanzelf inspiratie op.”

Meer informatie: www.hoekelum.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by