Pathé Amersfoort: dat heeft impact

Magazines | Vallei Business nummer 1 2020

Bij een bioscoop denk je aan ontspanning en een intense beleving. Juist dat maakt Pathé in Amersfoort een even interessant als onverwacht alternatief om zakelijke evenementen te laten plaatsvinden. Benut de technologie om de boodschap of het thema te laten doordringen en je creëert als organisatie onvergetelijke momenten, formeel en informeel.

Tekst: Aart van der Haagen

Toegegeven, het ligt niet voor de hand om aan een bioscoop te denken wanneer je als organisatie naar een accommodatie zoekt om een evenement op touw te zetten. Aan de andere kant eigenlijk ook weer wel, als je kijkt naar de faciliteiten die zo’n gebouw van nature biedt, zeker in zo’n moderne vorm als bij Pathé in Amersfoort. Immers, waar vind je betere presentatiemogelijkheden dan bij een collegezaalopstelling met gerieflijke fauteuils voor de toehoorders en een gigantisch beeldscherm met geluid in de hoogst denkbare kwaliteit? Waar heerst in de basis al de huiselijke, warme sfeer die de gasten vanzelf op hun gemak stelt? Het blijkt dus lang zo’n gek idee niet, integendeel. “We hebben hier inmiddels talloze zakelijke bijeenkomsten, presentaties, bedrijfsfeesten en zelfs beurzen mogen faciliteren,” zegt Jan Bouwman, Manager Theatre bij Pathé in Amersfoort. “Aan zo’n programma zit bijna altijd wel een informeel element, dat wij kunnen invullen op een manier die iedereen aanspreekt. Wij als team willen onvergetelijke momenten creëren en genieten ervan als we zien hoe onze gasten die beleven. Het delen van emoties, dat kenmerkt een bioscoop.”

LIVE-REGISTRATIES
Bouwman corrigeert zichzelf: “In een bepaald opzicht zitten we soms dichter tegen een theater aan. Zo verzorgen we live-registraties van balletvoorstellingen in het Bolsjoj-theater in Moskou, opera-uitvoeringen in de Metropolitan Opera in New York, de finale van Wie is de Mol? en dit voorjaar het EK Voetbal.” Niet relevant voor zakelijke doeleinden? Wél wanneer je als organisatie besluit om één of meer zalen af te huren, gekoppeld aan een foyer voor de ontvangst en desgewenst aansluitend op een formeel programmadeel. “Hoe gaaf is het wanneer je zo’n show met je medewerkers of relaties kunt beleven, nadat je eerst met elkaar een intensieve bijeenkomst hebt gehad? We verzorgen een hapje en een drankje in de zaal of in de foyer, we serveren een uitgebreide lunch of een walking dinner, verzin het of we maken het mogelijk, ook voor zeer grote gezelschappen van honderden personen. Op het gebied van catering werken we Met acht zalen in een grootte van 150 tot 420 personen liggen er nogal wat mogelijkheden bij Pathé Amersfoort. “Kijk,” wijst Bouwman tijdens een rondleiding, “bij deze zaal hier hebben we qua inrichting heel specifiek rekening gehouden met de zakelijke markt. Luxe lederen stoelen met brede armleuningen, direct aangrenzend een bewaakte eigen garderobe en een foyer met loungebanken, hoge tafels met krukken en een bar, waar we rechtstreeks drankjes - ook cocktails - en borrelhapjes kunnen serveren. Het daglicht in deze ruimte ervaren veel gasten als prettig. De zalen en foyers laten zich trouwens ook prima benutten om beurzen te organiseren, met een speelse en verrassende indeling om de standhouders een plek te geven. Zelf doen we één keer in de twee maanden iets soortgelijks tijdens onze Ladies Night, waar de gasten verschillende kraampjes en tafels met producten en diensten vinden.”

UNIEK
Wie met enige regelmaat een bioscoop bezoekt voor een avondje uit, weet wat voor impact het heeft wanneer er een film op het grote doek speelt, ondersteund met indringend en alomtegenwoordig geluid. “Datzelfde effect bereik je als organisatie ook wanneer je zo’n scherm met audiotechnieken gebruikt voor een presentatie,” stelt Bouwman. “Reken maar dat de boodschap dan binnenkomt en lang blijft hangen. Uniek is de mogelijkheid om deze live in meerdere zalen tegelijk te vertonen en daarmee in één keer een zeer grote groep mensen te bereiken. Desgewenst maken we zelfs een directe koppeling naar een presentatie vanuit het hoofdkantoor van de organisatie, waar ook ter wereld. Het spreekt welhaast voor zichzelf dat wij over geavanceerde, hoogwaardige technologie beschikken om het verhaal haarscherp bij de mensen onder de aandacht te brengen.”

RODE LOPER
Er schiet Bouwman ineens iets te binnen. “Over première gesproken, zou het niet heel gaaf zijn als je met collega’s of relaties als allereerste de nieuwste film te zien krijgt? We hebben zo’n evenement onder andere voor de lezers van Veronica Magazine uitgewerkt, compleet met een ontvangst op de rode loper, met cocktails en voorafgaand aan de film een woordje van de directie. Na afloop stond voor de gasten een walking dinner klaar. Zo’n ervaring vergeet je nooit meer. Overigens vertonen we niet alleen de nieuwste bioscoophits aan besloten gezelschappen, maar op verzoek ook elke gewenste film of televisieuitzending uit het verleden, bijvoorbeeld rechtstreeks in relatie tot het thema van het evenement. Zo’n element ter ontspanning doet het heel goed in combinatie met de meer formele programmaonderdelen. Het maakt het zakelijke gedeelte zachter, zeker wanneer de centrale boodschap wat zwaarder is.”

SCREENX
Pathé Amersfoort werd in 2012 gebouwd en afgelopen jaar alweer vernieuwd, om de beleving bij zowel particuliere als zakelijke bezoekers naar een nog hoger plan te tillen. “Ken je ScreenX?” informeert Bouwman. “Wacht, ik laat het je zien, want dat moet je meemaken. Samen met Pathé Spuimarkt in Den Haag hebben wij deze techniek als eerste geïnstalleerd, eind 2019.” De technologie behelst een combinatie van een hoofdscherm en twee zijschermen, die naar de achterste hoeken van de zaal weglopen. “Ze draaien niet altijd mee, maar hebben een ondersteunende functie. Dan krijg je 270 graden beeld en dat geeft een ultiem intense beleving.” Het delen van emoties staat centraal bij Pathé Amersfoort, ook voor zakelijke gezelschappen, maar ook aan de rationele kant klopt het plaatje. De ligging is centraal in Nederland en kenmerkt zich door een uitstekende bereikbaarheid, met een parkeergarage onder het gebouw en een NS-station op loopafstand. Om het de gasten naar de zin te maken, staat er een gastvrij en ervaren team met een vast aanspreekpunt klaar, dat direct en flexibel op de wensen inspeelt. Zo voelt elk zakelijk evenement als een dagje of avondje uit.

Meer informatie:

www.pathe.nl/business
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by