Skills Town maakt online leren betaalbaar, effectief en leuk

Magazines | Vallei Business nummer 3 2020Online leren heeft de afgelopen maanden een enorme vlucht genomen. Ook SkillsTown, een online leerplatform met meer dan 500 standaard trainingen en diverse branchespecifieke opleidingen en cursussen, merkt dat de interesse toeneemt. “De maatschappij heeft een enorme omslag doorgemaakt in de periode waarin klassikaal leren not done was. Online en blended leren zijn populairder dan ooit”, aldus directeur Hans Schuurmans.


SkillsTown heeft als doel om online leren betaalbaar, effectief en leuk te maken. Daarbij wordt volop gebruikt gemaakt van de nieuwste technologie. “Onze opleidingen worden met name gevolgd door professionals die duidelijk en concreet van a naar b willen”, vertelt Hans Schuurmans. “Wat hen onder andere aanspreekt, is dat zij net als bij Spotify en Netflix op elk moment van de dag kunnen inloggen op het platform en toegang hebben tot een enorm aanbod aan opleidingen, van een cursus excell tot een complete managementopleiding. Bovendien werken we met verschillende leervormen. Denk aan e-learning, we-learning (web-based e-learning modules die in groepsverband kunnen worden gevolgd), webinars van 30 minuten van autoriteiten op diverse vakgebieden, podcasts en essentials (micro learnings van maximaal 5 minuten). Ook bieden we Video Feedback Pro waarmee medewerkers op een praktische manier hun communicatieve skills kunnen verbeteren. Medewerkers reageren op video op realistische werksituaties, bijvoorbeeld hoe om te gaan met de media. De trainer geeft feedback op de video. Deze leervorm is didactisch gezien heel effectief, aangezien mensen zelf ook heel erg kritisch zijn op hoe zij op video overkomen.” Een groot deel van de opleidingen, waaronder die voor de zorg, onderwijs, overheid en logistiek zijn bovendien geaccrediteerd. Het opleidingsplatform voldoet aan de eisen van Cedeo en het NRTO-keurmerk. Ook de branchespecifieke opleidingen zijn voorzien van verschillende keurmerken.

CORPORATE MBA
De nieuwste opleiding binnen het aanbod van SkillsTown is een Corporate MBA-programma voor onder de 1.000 euro per medewerker die vanaf oktober kan worden gevolgd.“Qua prijs en leermethodes is SkillsTown is van begin af aan disruptief in de markt geweest. Het huidige aanbod aan MBA-opleidingen vonden we vanwege de prijzen (20.000-100.000 euro) behoorlijk fors en daarmee elitair. Onze hoofd-opleidingen en mede-eigenaar Kasper Boon (voormalig rector Nederlandse Open Universiteit en hoogleraar aan de Universiteit Maastricht) heeft gekeken hoe deze opleiding effectiever en goedkoper kon worden aangeboden zonder in te boeten aan kwaliteit. Het programma bestaat uit een aantal modules die eventueel op de branche van de cursist worden toegespitst. Deze modules worden zowel individueel als in groepsverband doorlopen. Bovendien kan de opgedane kennis vanaf dag 1 worden toegepast binnen het bedrijf. Ook de cases moeten binnen het bedrijf worden gemaakt. De accreditatie vindt plaats in de nieuwste vorm van accreditatie, namelijk open badges. Ook op dat vlak gaan we met de nieuwste ontwikkelingen mee.”

INVESTEREN IN PERSONEEL
Werknemers kunnen zelf aan de slag met het enorme aanbod aan opleidingen, maar volgens Schuurmans is het nog effectiever om leerlijnen uit te zetten. “We gaan graag met de ondernemer om tafel zitten om te kijken welke doelstellingen er gerealiseerd moeten worden en welke opleidingen daarbij kunnen helpen. Als bedrijf kun je daarmee hele mooie stappen zetten, bijvoorbeeld wanneer je een nieuw product of dienst op de markt zet of wanneer je juist door de situatie van het afgelopen half jaar noodgedwongen keuzes hebt moeten maken. Met behulp van ons aanbod kun je toetsen welke kennis aanwezig is binnen het bedrijf, bijvoorbeeld in de vorm van een nul-meting. Ook wat betreft pre- en on-boarding kun je nieuwe medewerkers met ons aanbod klaarstomen voor hun nieuwe baan. Het is zelfs mogelijk om onze opleidingen te personaliseren. Met behulp van beeldmateriaal, huisstijlkleuren, lettertypes en een logo verzorgen onze designspecialisten een gepersonaliseerde omgeving. Daarnaast beschikken we in Eindhoven en Nijkerk over een studio waar bedrijven gepersonaliseerde, interactieve webinars kunnen opnemen. Ook dan zorgen we voor de juiste begeleiding met een professioneel eindproduct als resultaat.”

INVESTEREN
De Rijksoverheid hamert al jaren op het belang van continue scholing om de duurzame inzetbaarheid van de beroepsbevolking te stimuleren. Volgens Schuurmans is de ene branche zich daar meer van bewust dan de andere. “We hopen van harte dat deze tijden voor meer collectief en individueel besef zorgen. Het kan geen kwaad om je als werknemer af te vragen of bepaalde activiteiten en functies nog terugkomen. Omscholen is een ingrijpend en zwaar proces dat voor onzekerheid kan zorgen. Het is beter om geregeld bij te scholen zodat je je kennis en kunde bijhoudt. Dan ben je als medewerker het meest flexibel en waardevol. Natuurlijk biedt de toekomst nooit zekerheid, maar je bent in ieder geval beter voorbereid. Hetzelfde geldt voor werkgevers: investeer in je personeel. Vergeet bovendien niet dat er binnen bepaalde branches nog steeds krapte op de arbeidsmarkt heerst. Wees dus zuinigop de mensen die je hebt en laat hen stappen zetten.” Schuurmans benadrukt daarbij dat het investeren in personeel helemaal geen grote financiële impact hoeft te hebben. “Gemiddeld besteden onze klanten 100 euro per medewerker per jaar. Bovendien heeft het mkb heel veel mogelijkheden om hun medewerkers kosteloos te laten leren dankzij de diverse subsidies die de Rijksoverheid ter beschikking stelt. Denk aan de SLIM-subsidie waarvan de aanvraagperiode meerdere malen per jaar van start gaat, of regelingen zoals STAP en NL leert door. Onze adviseurs kunnen bedrijven zelfs volledig ontzorgen bij het aanvragen en beheren van deze subsidie. Er is dus geen enkele reden om niet te investeren in leren, zeker als het heel makkelijk, effectief en veilig online kan.”

Kijk voor meer informatie op www.skillstown.com

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement