Campagne Knooppunt Techniek: 'Ga voor techniek!'

Magazines | Vallei Business nummer 4 2021

De arbeidsmarkt verandert, technologische ontwikkelingen en energietransitie zorgen voor een groeiende vraag naar technisch personeel. Daarom startte Knooppunt Techniek de campagne ‘Ga voor techniek!’. Met deze campagne moedigt Knooppunt Techniek inwoners van de Regio Foodvalley aan, om te onderzoeken of werken in de techniek, bouw of ICT bij hen past. Knooppunt Techniek biedt mogelijkheden om techniek te ontdekken en daagt zij-instromers uit zich te bewegen richting deze sector. Inmiddels hebben de eerste geïnteresseerden zich al aangemeld. Opvallend is, dat ook veel dames zich aanmeldden.

Aanbod Knooppunt Techniek
Zo’n overstap naar een ander werkveld, kan best spannend zijn. Daarom is het belangrijk om je goed te oriënteren en te praten met mensen die weten waar ze het over hebben. Via Knooppunt Techniek kunnen inwoners een aanvraag indienen om laagdrempelig en vrijblijvend kennis te maken met techniek, bouw of ICT. Denk aan een bedrijfsbezoek, een meeloopdag, een gesprek met een zij-instromer of een opleidingsadviseur. Knooppunt Techniek heeft een groot netwerk, kent de regio en weet welke wegen er bewandeld kunnen worden en matchen graag talent aan werk.”

Meer dan alleen ‘maken’
Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek: “We redden het in de techniek niet alleen met instroom van onderaf. We richten ons daarom ook op zij-instromers. Werken in de techniek, bouw of ICT is meer dan alleen ‘maken’. Het gaat ook over ontwerpen, tekenen, begroten, programmeren, veiligheid, verduurzamen en meer. Werken in deze sectoren is interessant, er is volop ruimte om je te ontwikkelen en je te specialiseren. De verdiensten en arbeidsvoorwaarden zijn gunstig. Omscholingstrajecten zijn laagdrempelig en betaalbaar.”

Meer weten of aanmelden? Ga naar www.gavoortechniek.nl
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement