Nieuwe partner Living Lab: Toyota Material Handling Nederland

Magazines | Vallei Business nummer 4 2021

Het Living Lab Regio Foodvalley Circulair is een netwerk van bedrijven, onderwijs en overheden dat de circulaire economie voor de regio vaart wil geven. Het netwerk groeit nog steeds, daarom stellen wij onze nieuwe partners graag aan u voor. In deze editie is dat Toyota Material Handling. 

Toyota Material Handling maakt deel uit van Toyota Industries Corporation, een groep die actief is in 5 sectoren in 17 bedrijven. Samen met Toyota Material Handling International, Noord-Amerika, China en Japan streeft het bedrijf ernaar de activiteiten van haar klanten te optimaliseren via oplossingen voor intern transport. Al begin deze eeuw reed de eerste waterstof truck in een testomgeving, waarmee het bedrijf aantoont één van de koplopers te zijn op weg naar een duurzame, circulaire economie.

In het markante stalen kantoor- en bedrijfspand aan de A12 ontvangen Wim Vos en Willem Stehouwer ons. Laatstgenoemde is sinds dit voorjaar algemeen directeur. “Circulaire economie hoort bij de kernwaarden van Toyota”, aldus Wim Vos. “Respect voor het milieu en duurzaamheid staan daarin centraal. In de strategie voor 2024 is ‘zero muda’ de basis, wat staat voor ‘geen verspilling’. Daarmee ligt onze ambitie in lijn met de doelstellingen van het Living Lab”.

Eén van de belangrijke ontwikkelingen die bij Toyota Material Handling gaande is, is de ontwikkeling en uitrol van waterstof heftrucks. Willem Stehouwer is daarom aangesloten bij de Werkplaats Waterstof. “Waterstof is in de basis het beste circulaire systeem wat er op dit moment is”, aldus Willem. “Met water en duurzame elektriciteit maak je waterstof. Bij het gebruik van waterstof komt energie en water vrij. In dit systeem is alles met elkaar verbonden.”
 
Bij de transitie naar een duurzame, circulaire economie komt veel kijken, aldus Wim Vos. “Centraal staat dat we de juiste verbindingen moeten zoeken en creëren. Waterstof is bij uitstek iets wat mensen pas gaan zien dat ze het nodig hebben als je het ook tastbaar maakt. Mede daarom hebben een experience center, waar onze klanten kunnen ervaren hoe het is om een waterstof truck te rijden en hoe eenvoudig dat eigenlijk is.”

Als partner van het Living Lab wil Toyota Material Handling zich actief inzetten om bij te dragen aan de transitie en de versnelling naar een duurzame economie aan te jagen. Met de deelname aan de werkplaats Waterstof willen ze zowel kennis in te brengen en nieuwe partners te ontmoeten die gezamenlijk met het vraagstuk bezig zijn. Vanuit de visie ‘We Move the World’ dragen ze zowel op kleine als grote schaal bij aan deze transitie.  

Dat het Living Lab aanslaat en werkt blijkt onder andere uit de groei van het aantal partners. De afgelopen tijd hebben we vier bedrijven mogen verwelkomen en we geven de komende nummers van Vallei Business Magazine graag aandacht aan deze mooie toevoegingen. Wilt u ook partner worden of bent u geïnteresseerd in hoe u samen kunt werken aan circulariteit? Neemt u dan contact met ons op, de informatie vindt u op onze website: www.regiofoodvalleycirculair.nl.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement