Hoe Baulds innoveert door modulaire hardware ontwikkeling

Magazines | Vallei Business nummer 4 2022

Bij Baulds innoveren we continue. Het hardware engineering ontwikkelteam van Baulds ontwikkelt meerdere producten per jaar. Door o.a. een tekort aan engineers is efficiënt werken nog belangrijker geworden zodat de beschikbare capaciteit effectief kan worden ingezet. Naast efficiëntiewinst biedt het meer voordelen. Daarom hebben we bij Baulds een nieuwe werkwijze: modulaire hardware ontwikkeling.

VERHOGING VAN KWALITEIT

Door modulaire bouwstenen te gebruiken verhogen we de kwaliteit van de producten. Een bouwsteen bestaat uit een circuit dat één primaire functie heeft. Een nieuwe bouwsteen testen we uitgebreid in een productontwikkeling. Daarna is deze bouwsteen weer te gebruiken bij een volgende productontwikkeling. Door veel bewezen modulaire bouwstenen toe te passen bij een productontwikkeling is de kans op een succesvol eerste prototype aanzienlijk groter.

KORTERE ONTWIKKELTIJD
Doordat er maar één prototype nodig is neemt de ontwikkeltijd af. Een redesign en het maken van een tweede prototype kunnen maanden extra doorlooptijd kosten. Bij Baulds gebruiken we ontwerpsoftware dat is ingericht voor het gebruik van modulaire bouwstenen. Hierdoor is het mogelijk om in korte tijd een schema én een ontwerp te maken. Dit reduceert de implementatietijd aanzienlijk. Ook bij het testen is er tijdwinst. Door een nieuwe modulaire bouwsteen uit gebreid te testen is er bij hergebruik alleen maar een ‘korte’ functionele test nodig.

MINDER VERSCHILLENDE COMPONENTEN
Modulaire bouwstenen hebben ook voordelen op gebied van componenten. Een bouwsteen vaker gebruiken resulteert in minder verschillende componenten dan bij een productontwikkeling waarbij alles opnieuw, zonder hergebruik van eerdere circuits, is ontwikkeld. Hierdoor is het risico op componenten tekorten kleiner in tijden van componenten schaarste, zoals nu het geval is.

OBSOLETE MANAGEMENT
Daarnaast is ook obsolete management (component binnenkort niet meer beschikbaar) makkelijker omdat het om minder verschillende componenten gaat. Bij een obsolete component is alleen een aanpassing van de modulaire bouwsteen nodig. Dit reduceert de tijd van een obsolete aanpassing fors. Uiteraard zijn er ook financiële voordelen. Door veel dezelfde componenten te gebruiken, is inkopen van grotere aantallen met hogere staffels mogelijk.

NIEUWE ONTWIKKELING
Omdat we bij Baulds gebruik maken van modulaire hardware bouwstenen zijn wij bij een nieuwe ontwikkeling niet telkens opnieuw het wiel aan het uitvinden. We zijn juist bezig met nieuwe bouwstenen die we nog niet in ons modulaire bouwstenen portfolio hebben. Dit scheelt tijd én geld voor de opdrachtgever. Hierdoor maken we, op een kwalitatief hoogwaardige manier, in een korte tijd en voor de beste prijs, “your product smarter”. Wij zijn ervan overtuigd dat we ook jouw producten slimmer kunnen maken! Benieuwd hoe? Neem vrijblijvend contact met ons op.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by