Flynth: Ondernemen inspireert

Magazines | Vallei Business nr 1 2012

Ondernemen inspireert

“Maar: constructief bezig zijn met alles wat met het bedrijf te maken heeft, is op zich al één grote bron van inspiratie. Dat geldt niet alleen voor ondernemers zelf, maar ook voor ons,” legt Ton Weideman, directeur van de vestiging van Flynth in Ede uit.

De accountants en adviseurs van Flynth – sinds 1 januari de nieuwe naam voor de

GIBO Groep – willen voor ondernemers dé logische sparringpartner zij en hun belangrijkste bron van kennis en inspiratie.

“Accountants hebben de neiging vooral terug te kijken. Dat is inherent aan hun werk: het controleren en opstellen van ‘historische’ cijfers. Veel accountants adviseren

ondernemers vooral risicomijdend te handelen, terwijl ondernemen investeren is. Die traditionele rol van accountants is verleden tijd. Het verwerken van financiële informatie wordt steeds meer een geautomatiseerd standaardproces, zeker sinds de invoering van SBR, standaard bedrijfsrapportage.

We geven ondernemers inzicht in hoe hun onderneming er vandaag financieel voor staat en adviseren op basis van de actuele stand van zaken en directe verwachtingen en prognoses,” stelt Ton Weideman.

“We kijken bij de advisering zo min mogelijk achteruit. Natuurlijk zijn de ontwikkelingen over de afgelopen maanden en jaren belangrijk om het perspectief te bepalen: hoe ligt de onderneming op koers?” licht Weideman toe. “Die koers is bepalend voor de plannen en begrotingen voor de komende jaren. Vooruitkijken is strategisch bezig zijn. We kijken ook om ons heen, gewoon praktisch: welke samenwerkingsmogelijkheden zijn er met andere partijen? Denk aan mogelijke samenwerking met ‘complementaire’ ondernemers of een onderwijsinstelling als het om kennis draait. Daarnaast kunnen we ons eigen landelijke netwerk nuttig inzetten voor de ondernemer. Denk aan subsidie- of overnamemogelijkheden. Daar liggen voor ondernemers die bij Flynth zijn aangesloten belangrijke

voordelen: ze profiteren van ons lokale én landelijke netwerk.”

Flynth wil de persoonlijke sparringpartner van de ondernemer zijn. “Onze mensen

beschikken over de kennis en kunde om

ondernemers toekomstgericht te adviseren. We kunnen de juiste deskundigheid uit de landelijke Flynth-organisatie inschakelen wanneer dat nodig is. We zijn één hecht team van bedrijfskundig adviseurs, juristen, fiscalisten en topspecialisten, ondanks dat onze mensen op verschillende locaties werkzaam zijn, door de slimme inzet van moderne communicatiemogelijkheden”

aldus Ton Weideman.

Klinkenbergerweg 4 - 6711 MK Ede

Telefoon (0318) 619134 - www.flynth.nl

Waarom heeft de ene ondernemer meer succes dan de andere? Ligt dat puur aan het ondernemersinstinct of is het vooral de

gedrevenheid? “Natuurlijk zijn zakelijk inzicht en inzet essentieel, net als openstaan voor je omgeving. Ondernemers hebben

anderen nodig om van gedachten te wisselen om tot nieuwe

inzichten en op nieuwe ideeën te komen. Want zonder inspiratie brand je als ondernemer snel op.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by