Holland Events: Het wow-effect

Magazines | Vallei business nummer 5 2017

"Moeten we een kameel naar de Soester Duinen brengen? Geen probleem, hoor!" grapt Dennis van den Hoogen, een energieke kerel die altijd vol ideeën zit. Een ludiek voorbeeld natuurlijk, maar als de klant het echt wenst, draaien hij en zijn compacte team er de hand niet voor om. Holland Events legt zich toe op het organiseren van bedrijfsevenementen met een feestelijk karakter. Het maakt deel uit van de ID-DJ Entertainment Groep uit Nijkerk, een naam die de ontstaansgeschiedenis van dit bedrijf reflecteert. "Ongeveer twintig jaar geleden begon ik hobbymatig met plaatjes draaien bij vrienden en bekenden," vertelt de eigenaar. "Op een gegeven moment kwam de vraag of ik een bruiloft wilde doen. Dat was wel even andere koek, 150 mensen in plaats van een stuk of zestien. Het leek me echter best leuk, dus huurde ik de benodigde spullen en ging met de opdracht aan de slag. Blijkbaar beviel dat zo goed, dat er steeds meer aanvragen volgden. Ik vroeg een KvK-nummer aan en bleef het eerst nog naast mijn vaste baan doen, maar zes jaar geleden besloot ik het fulltime op te pakken."

Onherkenbare ruimte

Inmiddels runt Van den Hoogen het bedrijf samen met zijn echtgenote Corin, ondersteunt zijn vader in de administratie, is zijn broer Ron verantwoordelijk voor de planning, loopt Christian van Beek een halfjaar stage (voor de tweede keer vanuit de opleiding podium & techniek) en verzorgt Cécile van Thiel de PR, inclusief het bijhouden van sociale media. Holland Events bedient binnen de ID-DJ Entertainment Groep specifiek de zakelijke markt. "Dat strekt zich uit van een rode loper, een ballonnenboog, licht en geluid met microfoons tot het compleet aankleden van een bedrijfsfeest. Dan toveren we een hal in een compleet andere, onherkenbare ruimte om. Een totale metamorfose, met als resultaat een fantastische feestzaal voor bijvoorbeeld 300 man. Catering, een podium met live muziek en eventueel zelfs A-artiesten, trussen met lampen, beeldschermen of een ledwall om eventueel presentaties te ondersteunen, we regelen het allemaal. Het is al meerdere keren voorgekomen dat de directie van een bedrijf 's middags aan het eind van de opbouw binnenliep en meteen 'wow!' uitriep. Dan wil je nog niet eens weten hoe de gasten reageren als 's avonds alles volop draait, met licht, geluid en soms zelfs spectaculaire effecten."

Dorpsdag, Junkyardrace

In eigen huis liggen de materialen op voorraad om alle voorzieningen in licht en geluid te treffen. Voor alle andere hardware en mensen om het evenement te ondersteunen schakelt Holland Events gespecialiseerde firma's in. "We kiezen bij voorkeur voor bedrijven uit ons vaste netwerk, zodat we op absolute expertise kunnen rekenen, steeds weten wat we aan elkaar hebben en tijdens een feest niet voor verrassingen komen te staan," zegt Van den Hoogen. "Ter plaatse loopt altijd iemand van ons rond als verantwoordelijke en als aanspreekpunt. Keer op keer doen we het maximale om een topevenement neer te zetten, waar het de gasten aan niets ontbreekt en dat de verwachtingen overtreft. In veel gevallen vindt het plaats bij de klant in het bedrijf, maar soms op een heel andere locatie. We kleden productpresentaties aan, krijgen opdrachten van winkeliersverenigingen om iets speciaals in de straat op te tuigen, organiseren evenementen als de Dorpsdag Hoevelaken en werden recentelijk nauw betrokken bij de Junkyardrace op Circuit Zandvoort."

Halloween

Holland Events werkt in heel Nederland achter de schermen, aangevuld met uitstapjes naar België en Duitsland. Volgens de eigenaar is het de kunst om elke keer weer een wow-effect te creëren; buiten de hokjes te denken. "We halen er foodtrucks bij, laten een violist op een verrassende wijze Top 40-nummers spelen, plaatsen een magische fotospiegel en laatst hadden we ergens Japanse taikodrummers, met van die enorme trommels. Ze wisten in zeven minuten tijd een act neer te zetten die je nooit van je leven meer vergeet. Tussen het werk door bezoeken we allerlei beurzen en evenementen om de laatste trends op te pikken, want je moet je blijven vernieuwen in deze branche. Themafeesten verzorgen we ook veel, zoals dance classics, Hollandstalig, jungle met palmbomen en apen - uiteraard geen echte - en Halloween met rookmachines en plantenspuiten in de hoek. Dan neem je iemand die binnenkomt onder vuur en schrikt 'ie zich rot."

Dankbaar vak

Het loopt storm met de aanvragen, zo laat Van den Hoogen weten. "Drie tot vier keer zo veel als een paar jaar terug. We merken echt dat het bedrijfsleven de crisis achter zich gelaten heeft. Klanten vinden het een voordeel dat ze bij ons met één aanspreekpunt voor alles te maken krijgen, zodat ze zelf geen medewerker hoeven vrij te maken om het evenement te regelen. Ontzorgen, dus, waarbij we dankzij ons compacte team korte lijnen hanteren. Als het enigszins kan, spreken we bij de opdrachtgever op locatie af om de beoogde ruimte voor het feest te bekijken en samen met hem een plan te trekken. Een hoge hal biedt natuurlijk heel andere mogelijkheden dan een kantine met een laag plafond. Dan zetten we alle ideeën op een rijtje, maken een moodboard en komen samen met de opdrachtgever tot een mooi, goed uitvoerbaar concept, dat binnen zijn budget past." Een en ander leidt volgens de eigenaar tot talloze bemoedigende reviews op internet. "Weet je, wij hebben zo'n fantastisch beroep, zo'n dankbaar vak. Elke keer weer werken met leuke mensen die mooi aangekleed zijn en plezier maken, dat wekt bij ons een enorm enthousiasme op."

Holland Events creëert met waanzinnige bedrijfsevenementen gave herinneringen Het wow-effect

'Kan niet bestaat niet.' Dat credo huldigt Holland Events, professioneel organisator van de meest waanzinnige bedrijfsevenementen, waarbij eigenaar Dennis van den Hoogen direct meldt dat ook kleine en eenvoudige opdrachten een uniek karakter krijgen. Buiten de hokjes denken, dat is deze enthousiaste club regelneven in Nijkerk op het lijf geschreven.

tekst: Aart van der Haagen

Fotografie: Arjen Gerritsma

Fotografie: Rob Veen fotografie

Dennis van den Hoogen

voert de dagelijkse leiding

over het bedrijf samen

met zijn echtgenote Corin.

Vallei business nummer 5 2017

Lees volledige uitgave online