Rabobank brengt de regio in beweging bij online ledenevent

Magazines | Vallei Business nummer 4 2020De kracht van de coöperatie laten ervaren. Dat gebeurde bij het Rabo LedenEvent Online van Rabobank Vallei en Rijn. Gastspreker Erik Scherder bracht de leden van de bank in beweging achter het scherm. We keken en deden mee.
 
Op dinsdagavond 10 november schakelden de leden van de bank in voor het Rabo LedenEvent Online. Ruim 550 aanmeldingen had de bank voor de bijeenkomst, waarvan zij ook nog eens wisten dat meerdere huisgenoten meekeken. Centraal stond: de kracht van de coöperatie laten zien en ervaren. Dat begon met een sfeervol optreden van singer songwriter Johnny Fleet uit Ede. Met zijn gitaar in de hand en zijn warme stem vertolkte hij het zelfgeschreven nummer Clocks keep ticking. De toon voor de avond was hiermee gezet.

IMPACT IN DE REGIO
Directievoorzitter Mariska de Kleijne bracht de impact van Rabobank in de regio in beeld aan de hand van onze 5 maatschappelijke thema’s: Duurzamer wonen, Duurzamer groeien als ondernemer, Iedereen Financieel Gezonder, Duurzamere voeding en Samen versterken van de lokale leefomgeving. Thema’s die zorgen voor het welbevinden van particulieren en ondernemers in onze regio. En daar draagt de Rabobank graag een steentje aan bij. “Dat is goed voor de regio, goed voor onze klanten & goed voor de bank”.

LEDENRAAD EN JONGERENRAAD
De kracht van de coöperatie blijkt ook uit de ledenraad en jongerenraad van de Rabobank. Bert Breunissen, voorzitter van de jongerenraad, en ledenraadslid Catharien Terwisscha vertelden wat zij in de jongerenraad en ledenraad doen en hoe zij van betekenis kunnen zijn voor hun leefomgeving. Catharien is bijvoorbeeld ook actief in de commissie Coöperatiefonds, waarin zij met andere ledenraadsleden de projecten beoordeelt voor een bijdrage uit het Coöperatiefonds.

RABO CLUBSUPPORT 
Omdat Rabobank Vallei en Rijn een coöperatieve bank is, stellen zij een deel van onze winst beschikbaar aan onze leefomgeving. “We maken zo projecten in jouw buurt mogelijk. Dat is goed voor jou & goed voor jouw omgeving. Onze sponsorcampagne Rabo ClubSupport is daar een mooi voorbeeld van”, zegt Mariska de Kleijne. Rabobank Vallei en Rijn stelde hiervoor € 150.000 beschikbaar. Maar liefst 129 verenigingen en stichtingen deden mee. Leden van de bank konden via de app en de website hun stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Hoe meer stemmen, hoe hoger de sponsorbijdrage. Op feestelijke wijze werd deze avond de top 3-onthuld: Op nummer één: Stichting Manege zonder Drempels uit Bennekom met een bedrag van € 4.997,30. Voorzitter Pieter Oosterveld gaf bij de onthulling aan dat de bijdrage gaat naar de aanschaf van dekkleden en ligkleden voor een huifbed. De tweede plaats was voor Kledingbank Ede met een bedrag van € 4.156,33. Na het tromgeroffel nam voorzitter Ad Schulte de cheque in ontvangst om vervolgens te vertellen dat ze de bijdrage gebruiken om ondergoed, sokken en overige kleding aan te schaffen. Op de derde plek eindigde Stichting Kinderdorp Bennekom met een bedrag van € 4.043,13. Opnieuw een organisatie uit Bennekom in de top-3. Voorzitter Wim Spier was blij dat hij met de bijdrage nieuwe lego voor de kinderen kan aanschaffen. Maar natuurlijk zijn alle deelnemende club winnaars! Zij ontvingen later in de week een persoonlijke video waarin het bedrag werd onthuld.TALENT VAN EIGEN BODEM

Na de ontknoping van Rabo ClubSupport bracht Roos Blufpand, singer songwriter uit Ede, een prachtig nummer ten gehore: Samen alleen. Roos is in de muziekwereld geen onbekende meer. Ze trad op in Tivoli Vredenburg en De Melkweg. Inmiddels heeft ze ook al een aantal albums op haar naam staan. Uit de reacties in de chat bleek dat haar stem en muzikaliteit enorm gewaardeerd werden.

BOEIEND ALS ALTIJD: ERIK SCHERDER
Voor het tweede deel van de avond schakelde de Rabobank live naar de woning van gastspreker Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie. Hij vertelde over de effecten van muziek en bewegen op onze hersenen en motiveerde ons allemaal om letterlijk in beweging te komen. Zeker in coronatijd zijn we geneigd om lang achter een scherm te zitten. Hij liet ziet wat het met je doet als je wél in beweging komt. Daarnaast gaf hij in zijn presentatie aan wat muziek met ons brein doet. De kijkers kregen geen genoeg van zijn verhaal. “Hij had nog wel 5 uur mogen doorgaan”, zei een lid in de chat. Het event werd in stijl afgesloten met een prachtig optreden van opnieuw Roos Blufpand. Met het zelfgeschreven nummer ‘Ik heb je lief’ zorgde ze voor een echt kippenvelmomentje. Mariska: “We waren niet fysiek bij elkaar, maar wel op een vernieuwde manier samen en verbonden!”

Bekijk de aftermovie op rabobank.nl/vr
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement