Van Gent Autobedrijf Ede sluit zich aan als partner bij het Living Lab

Magazines | Vallei Business nummer 2 2021

Het Living Lab Regio Foodvalley Circulair is een netwerk van bedrijven, onderwijs en overheden dat de circulaire economie voor de regio vaart wil geven. Het netwerk groeit nog steeds, daarom stellen wij onze nieuwe partners graag aan u voor. In deze editie is dat Van Gent Autobedrijf. 

Van Gent Autobedrijf Ede is een bedrijf dat al sinds 1970 toonaangevend is in de regio. Wim en Cor van Gent begonnen in de schuur achter het ouderlijk huis te Overberg met het opknappen, handelen en onderhoud van auto’s van alle merken. Sinds 1978 zijn ze officieel Toyota dealer. Nu sluiten zij zich aan als partner bij het Living Lab Regio Foodvalley Circulair.

“Wij willen voorop blijven lopen als het gaat om duurzaamheid”, aldus Diderik van Gent, huidig directielid. Zo heeft het bedrijf al jaren geleden het hele dak met zonnepanelen uitgerust. “Duurzaamheid is voor mij breder dan alleen circulair, het gaat ook over duurzaam omgaan met je personeel en je omgeving”.

Directe aanleiding voor Van Gent om partner te worden van het Living Lab is de nieuwe Werkplaats Waterstof, die eind 2020 is gestart. Bij Van Gent zijn onlangs de eerste twee waterstofauto’s de deur uit gerold, de Toyota Mirai. “Waterstof zal voor ons de eerste vijf jaar nog écht geen verdienmodel zijn, maar we zien het wel als onze verantwoordelijkheid om deze transitie aan te slingeren. Een waterstofauto rijd je op dit moment niet voor het gemak omdat je overal kan tanken, maar omdat je intrinsiek gemotiveerd bent om te veranderen en duurzaam te zijn. Daar geloven wij in.”

Dat bij deze transitie meer komt kijken dan men denkt, blijkt bijvoorbeeld uit de manier waarop waterstof geproduceerd wordt. “Zolang we gebruik blijven maken van grijze, op fossiele grondstoffen gebaseerde waterstof, is het niet duurzaam”, aldus Van Gent. “Maar wanneer we in de regio op lokaal niveau met groen opgewekte elektriciteit waterstof kunnen produceren, dan hebben we een schone en duurzame brandstof die écht impact maakt.”

Als partner van het Living Lab wil Van Gent zich actief inzetten om bij te dragen aan de transitie en de versnelling naar een duurzame economie aan te jagen. Met de deelname aan de werkplaats Waterstof hoopt Van Gent zowel kennis in te brengen en nieuwe partners te ontmoeten die gezamenlijk met het vraagstuk bezig zijn. “We willen laten zien dat rijden op waterstof al mogelijk is” aldus Van Gent. Dat betekent niet dat er binnen twee jaar al honderden waterstofauto’s in de regio rijden. “Als we binnen 5 tot 10 jaar op grotere schaal op waterstof gaan rijden is dat al snel. Kijk maar eens 10 jaar terug om te zien hoeveel batterij elektrisch er toen reed. Er kan in korte tijd veel gebeuren maar dan moeten we wel vandaag beginnen.”

Dat het Living Lab aanslaat en werkt blijkt onder andere uit de groei van het aantal partners. De afgelopen tijd hebben we vier bedrijven mogen verwelkomen en we geven de komende nummers van Vallei Business Magazine graag aandacht aan deze mooie toevoegingen. Wilt u ook partner worden of bent u geïnteresseerd in hoe u samen kunt werken aan circulariteit?

Neemt u dan contact met ons op, de informatie vindt u op onze website: www.regiofoodvalleycirculair.nl.
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement