Tuxis, the best kept secret in internet engineering

Magazines | Vallei Business nummer 2 2021

Steeds meer bedrijven werken in de cloud. Althans, ze denken in de cloud te werken, stelt Ronald Otto van Tuxis, een bedrijf gespecialiseerd in internet engineering uit Ede. De algemeen directeur van Tuxis merkt dat veel bedrijven niet beseffen welke kostenbesparende mogelijkheden er buiten de gebaande paden van public cloud liggen. “Veel mensen weten niet dat je eenvoudig in een private cloud kunt werken en dat het een veilige én voordelige oplossing is.”

“We zijn bescheiden, maar wat wij bieden is beter dan wat de mainstream levert”, vertelt Ronald met een brede glimlach. Ronald Otto richtte in 2014 met Mark Schouten Tuxis op. Het bedrijf uit Ede heeft klanten door heel Nederland, maar ook in België, Italië, Spanje, Oostenrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. “Onze klanten zijn vooral technische bedrijven met een systeembeheerafdeling. We leveren hen de cloudinfrastructuur in onze drie datacenters en zorgen dat deze naadloos schaalt en beschikbaar is” Het onderscheidend vermogen van Tuxis zit volgens Ronald in het volgende: “De oplossing die wij bieden is bijzonder innovatief. Standaard schrijven wij data van klanten realtime weg naar drie datacenters. Als er één plotseling helemaal uitvalt, is alle data zonder onderbreking beschikbaar via de overige datacenters. Door de innovatie is de inzet van drie datacenters voordeliger dan twee én betrouwbaarder. Bovendien staan die gewoon in Nederland. Klanten willen weten waar hun data naartoe gaat en hoeven bij ons niet te vrezen dat iemand in een onbekend oord in die data zit te graaien. Reguliere oplossingen maken gebruik van hooguit twee datacenters. Het probleem bij twee datacenters is dat er een risico is dat beide live gaan. Data wordt bij concurrenten ook lang niet altijd realtime weggeschreven in meerdere datacenters. En als dat wel het geval is, gebeurt dat tegen een veel hoger onrendabel tarief. Capaciteitsproblemen los je niet alleen op door een extra zak geld om weer extra capaciteit aan te schaffen. Als je meer data wil beheren moet je vooral een efficiënte infrastructuur organiseren. Daar ligt onze kracht.”

PRIVATE CLOUD
Ronald merkt dat er bij ondernemers nog veel onduidelijkheden zijn omtrent werken in de cloud. “Veel ondernemers weten niet dat ze met hun bedrijf in een private cloud kunnen werken. En dat wij die veilig en tegen een voordelig tarief kunnen leveren. Er zijn mensen die denken dat alles wat ze bestellen bij bijv. Amazon, Google of Microsoft een clouddienst is. Een virtuele server in Azure bijvoorbeeld, draait standaard in één datacenter met een backup naar een tweede. Een naadloze failover vanuit een ander datacenter is een kostbare optie. Per definitie is een cloud pas een cloud als het niet afhankelijk is van één datacenter. Het probleem is alleen dat veel mensen zich nog altijd vertrouwd en veilig voelen bij een grote public cloud leverancier en dat vertrouwen baseren op aannames. Ze denken: zoveel mensen gebruiken het, waarom zou ik dan even verder kijken? En waarom zou ik met een bedrijf uit Ede in zee gaan? Is hun cloud dan echt zo goed? Ja, zeg ik dan. Tegen mensen die het niet geloven, zeg ik: we leggen graag uit hoe wij, dankzij innovatie, een veel voordeligere , veilige en efficiënte cloud realiseren.”

“Elke cloud heeft fysieke servers nodig om de data te verwerken. Die fysieke servers leveren rekenkracht en opslag en staat in datacenters. Als ondernemer is het goed om te weten wat er gebeurt wanneer een datacenter of apparatuur uitvalt. Onze klanten willen grip en overzicht houden. De touwtjes in handen hebben maar zonder het gedoe van eigen infra. Ze willen niet wachten tot iemand wakker is om problemen op te lossen maar zelf in een virtueel datacenter vrij kunnen bouwen en controle houden. En als door inzet van drie actieve datacenters uitval van één datacenter niet meer relevant is, dan is uitval van fysieke servers in één datacenter helemaal geen probleem. Je hoeft dus ook niet voor elk proces in de bedrijfsvoering een andere cloud leverancier te zoeken. Er is maar weinig dat niet in de Tuxis Corporate Cloud kan draaien. De diensten die onze klanten nodig hebben zijn gewoon altijd beschikbaar”, verklaart Ronald.

SLIM WERKEN
Tuxis ontstond na een fusie van de twee bedrijven van Ronald Otto en Mark Schouten. “We zijn allebei datacenter mensen, maar ik ben meer van de commerciële kant en Mark van de technische kant. Onze oplossing met drie datacenters komt voort uit de steeds verder toenemende opslag van data. Dan kun je overal nieuwe harde schijven aanhangen, maar er komt een dag dat snelheid in processen afneemt. En de kosten lopen op want de oplossing is te licht of te zwaar wat resulteert in een laag rendement. Wij bedachten een concept met de software oplossing die ook gebruikt wordt door het CERN in Zwitserland, waar de deeltjesversneller staat. Er was daar geen dataleverancier die de hoeveelheid data die vrij komt na botsen van atomen aankon. Daar zouden ze tienduizenden harddisks voor nodig hebben en supersnelle schaalbare opslag. Ceph is OpenSource software die normale hardware aanstuurt en die tegen servers zegt: gebruik die disks om de data op te slaan. Dat kan je opschalen tot het oneindige. Je krijgt veel meer rekenkracht en snelheid.” “Wij bieden oplossingen tegen zo’n lage prijs dat mensen er soms van schrikken. Zo een lage prijs, dan is het vast geen kwaliteit. Het is echter niet goedkoper geworden door kwaliteit in te leveren, maar omdat we eerlijk, slim en innovatief werken. Soms is iets te mooi om waar te zijn, dit keer dus niet. We kijken naar de toekomst en waar de klant behoefte aan heeft. De vraag neemt toe op het gebied van opslag, databases en rekenkracht. Die capaciteit wordt dan weer ingezet voor applicaties, IoT en hosting. Daarvoor bieden we op meerdere vlakken onze service en expertise aan. Zelfs bij jongeren in de regio. Met een paar man hebben we in Cultura in Ede een ‘coderdojo’ georganiseerd. Daar kunnen scholieren met hun laptop kennismaken met programmeren. Het aantal techneuten wordt steeds minder en dus ook het aantal mensen dat snapt waar mooie mogelijkheden in ons vakgebied liggen. Als Tuxis helpen wij bij het opzetten van een cloudinfrastructuur die innovatief, snel, veilig, efficiënt en als gevolg, kostenbesparend is”, besluit Ronald.

HIGH-END OPLOSSINGEN VOOR AMBITIEUZE BEDRIJVEN
Virtual Private Server Maak gebruik van de cloud capaciteit van Tuxis. Data wordt weggeschreven in drie datacentra in Nederland en de klant beheert alles centraal via één portaal in de browser. Dedicated Proxmox Server Een virtueel datacenter voor een vast bedrag per maand. De capaciteit staat exclusief voor de klant ter beschikking en die heeft optimale vrijheid in de configuratie van de cloud. Tuxis Corporate Cloud De best mogelijke, high-end cloudinfrastructuur. Geen downtime, hoogste beschikbaarheid, naadloze groei van storage én ultieme vrijheid in de inrichting van de infrastructuur. Tuxis Corporate Cloud Edge Dezelfde high-end, fully managed, hardware onafhankelijke cloudinfrastructuur als met een TCC, maar dan op een locatie naar keuze.

Geïnteresseerd in de diensten van Tuxis Internet Engineering? Neem een kijkje op www.tuxis.nl
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by