Baulds: eigen hardware opent een wereld aan mogelijkheden

Magazines | Vallei Business nummer 5 2022

Zijn we ons daarvan bewust? Innovatieve kleinbedrijven die vanuit een zolderkamer of schuurtje in korte tijd uitgroeien tot een producerend MKB of zelfs grootbedrijf. Voor ons bij Baulds is dit ondertussen ‘gewoon’ geworden. Want één ding is ondertussen wel duidelijk: de missie van Baulds is hierin allesomvattend. Want door de flexibele inzet van technologie maken wij onze missie waar: Your Product Smarter! Hoe? Korte lijntjes en eigen producten ontwikkelen.


Slim werken is veeleisend
Het ‘verslimmen’ van een product in een tijdperk van digitale transformatie wordt steeds veeleisender. Je moet je snel kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving en daarvoor effectief gebruik maken van (nieuwe) technologieën. Je moet mee met de tijd. Dat geldt nog meer voor startups en het klein- en middelklein bedrijf. Het toepassen van technologieën met producten van gerenommeerde fabrikanten biedt hierin voor veel bedrijven geen uitkomst. Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken:
 • Grote fabrikanten doen graag zaken met grote MKB'ers waardoor weinig tot geen gehoor wordt gegeven aan de wensen van minder grote afnemers;
 • Producten zijn veelal universeel van karakter waardoor deze nagenoeg niet 100% overeenkomen met de eisen/wensen van de klant;
 • Producten zijn vaak ontworpen voor een beperkt aantal functionaliteiten. Voor de toepassing van meerdere technologieën is een samenstelling van meerdere producten nodig.
Het ontwikkelen van eigen producten
Het flexibel inzetten van technologie kan volgens Baulds alleen het meest effectief zijn als er toegang is tot alle lagen van de architectuur die deze technologie mogelijk maakt. Oftewel vanaf hardware tot aan de softwareapplicatie laag.

Over het algemeen hebben de fabrikanten van technologische systemen toegang tot de onderste lagen geblokkeerd. Je hebt op deze manier geen invloed op ‘hoe’ de verwerking is van de informatie.
Bijvoorbeeld: het product stuurt een massa aan data standaard door, terwijl je weet dat je hier maar 40% van nodig hebt.

Dit wetende wordt het klantproduct door Baulds slimmer gemaakt met voornamelijk eigen producten. Dit zorgt ervoor dat er wél toegang is (en blijft) tot alle lagen van de architectuur. Om in bouw termijnen te blijven, “naar analogie van de bouw van een huis kan gezegd worden dat Baulds zelfs de fundering aan kan passen om een extra verdieping mogelijk te maken”. Deze flexibiliteit zorgt voor een aantal voordelen, zoals:
 • Het systeem wordt zo efficiënt mogelijk geïmplementeerd naar eisen en wensen van de klant
  • Meerdere technologieën kunnen gecombineerd worden in één apparaat;
  • Er kan eenvoudig afgeweken worden van bestaande standaarden en protocollen;
  • Er worden geen meer kosten gemaakt dan nodig.
 • Redesign als gevolg van obsolete geraakte componenten of wijzigingen in het eisenpakket van de klant kunnen snel en eenvoudig doorgevoerd worden;
 • Eventuele tekortkomingen in hardware/software kunnen eenvoudig en snel opgespoord worden


Wij zijn ervan overtuigd dat we ook jouw producten op deze manier slimmer kunnen maken! Benieuwd hoe? Neem vrijblijvend contact met ons op

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement