Cloud Solutionz: IT-diensten met een sterke focus op de cloud

Magazines | Vallei Business nummer 5 2022

Dat kunnen wij beter, dachten Michael Sitaram, Ajay Goerdial en zijn tweelingbroer Deepak, Jan Koelewijn en Noeranie Ramdjan toen ze bij andere IT-providers veel fout zagen gaan. De vijf mannen hadden al een detacheringsbureau in de IT en vormen samen nu ook een cloud-based IT-bedrijf: Cloud Solutionz.

De mannen hebben alle vijf hun eigen expertises en die passen uitstekend bij elkaar. Sitaram is de oprichter van The Solutionz Group (TSG) en algemeen directeur bij Cloud Solutionz, Ajay Goerdjal (mede-oprichter van TSG) is financieel verantwoordelijk, Deepak Goerdjal zet de operationele lijnen uit, Ramdjan is de commerciële motor en Koelewijn staat bij CTO bekend als het technische wonder.

Het bedrijf levert IT-diensten met een sterke focus op de cloud, die bij hen Microsoft-georiënteerd is. Cloud Solutionz doet dat voor het mkb en mkb-plus, waarbij nog geen onderscheid wordt gemaakt in sectoren. De diensten zijn ondersteunend en een concentratiepunt voor Cloud Solutionz is adoptie. Ook omdat de cloud relatief nieuw is en veel bedrijven te maken krijgen met vergrijzing. De mannen van Cloud Solutionz zorgen voor een zorgvuldige begeleiding bij de adoptie.

Klant weer koning

Dat de concurrentie op de IT-markt steeds groter wordt, deert de mannen niet. Concurrentie zien ze als een drijfveer. Bovendien hebben ze ook alle vijf ervaring bij IT-bedrijven. Het bedrijf is zelfs mede ontstaan nadat Deepak Goerdjal en Koelewijn vertrokken bij een bedrijf waar ze niet gelukkig waren met de klantbenadering.

Ze merkten dat de klant wel koning was tijdens de transitie naar de cloud, maar dat daarna al snel de aandacht verslapte. De klant voelde zich vervolgens door het verwaterde contact niet meer gehoord. De mannen van Cloud Solutionz hebben daarvan geleerd: hoe het niet én wel moet. Ze willen ook na het adoptietraject nauw contact houden met klanten. Dat houdt in dat de engineers op regelmatige basis op bezoek komen om te zien hoe de situatie op de werkvloer is.

IT leuk maken

Cloud Solutionz hoopt ook IT wat leuker te maken, zeggen ze. Dat proberen ze te doen door gebruik te maken van social media voor praktische tips, die daardoor direct op het werk toegepast kunnen worden. Met video's verhalen en whitepapers willen ze hun kennis online delen. Cloud Solutionz wil een persoonlijke vraagbaak worden, met korte lijntjes.

IT-recruitmentbureau The Solutionz Group en Cloud Solutionz kunnen elkaar gaan versterken, geven de mannen aan. Als Cloud Solutionz bijvoorbeeld personeel nodig heeft, kunnen ze via The Solutionz Group mensen inschakelen. Gezien de huidige trends in de markt leek het de mannen een uitgelezen kans om zelf een IT-bedrijf te starten. Met Koelewijn en Deepak Goerdjal is de knowhow, met name op het technische vlak, nog sterker geworden. Er is inmiddels ook een subsidie aangevraagd voor een Solutionz Academy. Mensen met weinig tot geen IT-kennis kunnen zich laten omscholen, waarna ze al voldoende basiskennis hebben om naar klanten te kunnen gaan.

Hybride werken

Cloud Solutionz is inmiddels volop in bedrijf. In het klantenbestand zitten veel bedrijven die de stap naar de cloud graag willen maken, maar niet goed weten hoe. De mannen stellen dat het door alle systemen van tegenwoordig mogelijk is om een heel flexibel model aan te bieden, doordat de cloud makkelijk schaalbaar is. Werken in de cloud is ook veel veiliger, vaak is er al ingegrepen voordat de klant er iets van merkt. Door de coronapandemie is daarbij het hybride werken versterkt: klanten kunnen in de cloud overal ter wereld werken.

Maatschappelijke rol

Cloud Solutionz vervult ook een bijzondere maatschappelijk rol. Van elke factuur gaat een deel naar CliniClowns. Vanuit eigen ervaring hebben de mannen meegemaakt wat het doet met een gezin als een kind ernstig ziek is en hoeveel vreugde een CliniClown kan brengen. Nu het goed gaat met het bedrijf willen de mannen hun succes ook graag delen.

Ga voor meer informatie naar: www.cloud-solutionz.com

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement