Zakelijk Vooruitzien: het Levenstestament voor Ondernemers

Magazines | Vallei Business nummer 6 2023

De periode rondom de jaarwisseling is een uitgelezen moment om niet alleen terug te blikken, maar ook vooruit te kijken. Als ondernemer ben je gewend om grip te hebben op alle financiële aspecten van je bedrijf. Iets dat daarbij niet dagelijks op de agenda staat, maar zeker niet minder belangrijk is, is het levenstestament.
 
Ondernemerschap draait om het veiligstellen van je zakelijke belangen voor de korte en lange termijn. Dat geldt uiteraard ook in situaties waarin je als ondernemer niet meer handelingsbekwaam bent. Het levenstestament is dan een belangrijke leidraad voor zowel je nabestaanden als jouw zakenpartners.
 
Continuïteit in bedrijfsvoering
Continuïteit in de bedrijfsvoering is essentieel voor bedrijven. Maar stel je voor: er gebeurt iets onverwachts en plotseling ben je niet meer in staat om zakelijke beslissingen te nemen.  Wie neemt dan (tijdelijk) het roer over?
 
Hier komt het levenstestament in beeld, dat wordt opgesteld en begeleid door een notaris. Het biedt de mogelijkheid om vooraf na te denken over wie jouw belangen behartigt als jij dat zelf niet meer kan. Praktische zaken worden hierbij zorgvuldig vastgelegd, zoals wie doet ’s ochtends de deur open, wie kan betalingen uitvoeren voor salaris, belastingen en crediteuren en wie regelt dan de dagelijkse gang van zaken?
 
Maatwerk
Bij het opstellen van een levenstestament is maatwerk belangrijk. Het moet jouw vangnet zijn, waarmee jouw zakelijke vermogen wordt beschermd, maar wat ook de belangen van alle betrokken partijen behartigt.
 
Bij Financieringsgilde laten we het levenstestament regelmatig terugkomen in onze gesprekken. Het is immers een wezenlijk onderdeel van het ondernemen. Het geeft inzicht, rust en zekerheid in de dynamische wereld van het ondernemen. Dus wat ons betreft zeker een goed doordachte investering.
 
Op naar een succesvol en gezond 2024!

Tom Baerends
Adviseur bedrijfs- en vastgoedfinanciering
Financieringsgilde Ede - Veenendaal

Ewout den Ouden
Adviseur bedrijfs- en vastgoedfinanciering
Financieringsgilde Ede - Veenendaal

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by