Compleet in Stijl & Rabobank Vallei en Rijn

Magazines | Vallei Business nummer 6 2023

Soms loop je als ondernemer tegen een onverwachte uitdaging aan. Je concept staat als een huis, je klanten zijn meer dan tevreden over je prestaties en toch heb je het idee dat je sneller zou kunnen groeien, dus ‘go bigger’, creëer schaalgrootte. Dat vraagt om actie. Ideeën genoeg, maar het ontbreekt je aan middelen om je plannen te verwezenlijken.

Compleet in Stijl is sinds 2014 gespecialiseerd in het professioneel inrichten van vakantiewoningen in het midden- en hogere segment, zowel voor vakantieparken (verhuur) als particulieren (eigen gebruik). Martin van Engelenburg is interieurarchitect en eigenaar van het bedrijf. "Vanaf dag één staan bij ons een aantal zaken centraal: maatwerk en hoogwaardige kwaliteit in een transparant en compleet proces. Compleet is in ons geval echt compleet, daarvoor hebben we vanaf de start van ons bedrijf ons eigen programma ontwikkeld. Er ontsnapt niets aan onze aandacht, vanaf de eerste kennismaking tot en met de oplevering, eventueel zelfs inclusief onderhoud."

GO BIGGER
“Cruciaal daarin is onze backoffice, vertelt Martin. “Omdat we maatwerk leveren en er een bijna oneindige keuze is in materialen, kleuren en stijlen, is dat noodzakelijk. Elke beslissing, elke afspraak leggen we vast. Ons werk is altijd maatwerk, ook voor eigenaren van vakantieparken. Wij kunnen indien ze dat wensen elke woning in een eigen stijl opleveren. In onze branche zijn veel bedrijven actief. Daarbij willen wij ons als specialist voor vakantiewoningen onderscheiden van algemene projectinrichters. Alleen al in de Nederlandse markt gaat het om zo’n 140.000 vakantiewoningen, veel daarvan in de verhuur en dat betekent dat de vernieuwingsgraad hoog is, gemiddeld elke zeven jaar. Schaalgrootte heb je nodig als je groeit, meer naamsbekendheid, zodat potentiële klanten onze naam en stijl herkennen en een beter inzicht krijgen in onze werkwijze. Dat vergt een behoorlijke investering en dus gingen we op zoek naar geldverstrekkers.”

RABOBANK
Martin van Engelenburg sprak met meerdere partijen, ook met de huisbankier Rabobank Vallei en Rijn. Joey Borgers is daar hun accountmanager. “Ik ken het bedrijf natuurlijk, maar voor een financieringsaanvraag heb je toch nog meer inzicht nodig, bijvoorbeeld over de langetermijnplanning. Ik was bijzonder aangenaam verrast toen ik hun plan in handen kreeg. Daarin vond ik niet alleen de historie van het jonge bedrijf en een overzicht van de huidige financiële situatie. Ze schetsten ook een nauwkeurig beeld van de markt en beschreven de manieren waarop ze hun marktaandeel daarin willen vergroten, met een stapsgewijs groeiplan. Daarin waren meerdere scenario’s uitgewerkt. Wat doen we als dingen anders lopen dan voorzien? Dat een ondernemer daar al op voorhand rekening mee houdt, is bijzonder. Dat noemen we toekomstbestendig ondernemen en dat maakt het voor ons als bank veel eenvoudiger om een weloverwogen beslissing te nemen. Het toverwoord in dat hele traject is samenwerking en dat was vanaf het begin uitstekend geregeld.” De financiering kwam rond en de inspanningen leveren resultaten op. Compleet in Stijl was recent nadrukkelijk aanwezig op de Recreatie Vakbeurs met een grote en opvallende stand. Martin: “Dat was een behoorlijke investering, maar de agenda’s van onze adviseurs waren de daaropvolgende weken overvol. Het werkt dus.”

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by