1e Groot Ondernemersdebat Midden-Gelderland

Magazines | Vallei Business nr 2 2012

1e Groot Ondernemersdebat Midden-Gelderland

Op dinsdag 17 april 2012 vond in de Westerbouwing in Oosterbeek het 1e Groot Ondernemersdebat Midden-Gelderland “Waar liggen mijn kansen” plaats. Met als speciale gasten Henny van der Most en Burgemeester Tuijnman van de gemeente Overbetuwe verkenden ondernemers uit de gemeente Overbetuwe en de regio Renkum de kansen voor de regio op de thema’s maakindustrie/bouw, logistiek en leisure/duurzaam ondernemen. De avond werd geleid door Bob Roelofs.

Burgemeester Tuijnman sprak in haar inleiding over samenwerking en korte lijnen. Ze memoreerde nog het feit dat de gemeente Overbetuwe is verkozen tot de ‘meest klantvriendelijke gemeente in de regio’ en nodigde het bedrijfsleven uit om gebruik te maken van de coöperatieve houding van de gemeente. Daarnaast onderschreef ze nog dat het in het huidige economisch klimaat niets toevoegt om elkaar de put in te praten. Als laatste pleitte ze nog om vooral te ondernemen waarbij rekening gehouden wordt met ons klimaat.

Ondernemer en gastspreker Hennie van der Most gaf met zijn bevlogen presentatie blijk van ondernemerschap en riep de ondernemers in deze regio op toch vooral ‘out of the box’ te denken en als ondernemer je kansen te pakken.

Met one-liners als: ‘in het donker kun je niet vliegen’ en ‘geld is een middel geen doel’ verdeelde hij ondernemers in 4 groepen waarbij zijn duidelijke voorkeur lag bij de ondernemers die geheel zelfstandig een bedrijf neerzetten onder het motto ‘echte ondernemers beginnen met niets.’

Vervolgens startte het debat op thema’s waarbij een aantal prominente ondernemers uit de regio waren verzocht aan de hand van stellingen hun visie te geven. Vervolgens werd gesloten met een publieksstemming. Op de stelling ‘eigen bedrijf eerst’ reageerden een zeer grote meerderheid dat ze een sterke voorkeur hebben om lokaal ‘zaken’ te doen. De ‘bereikbaarheid van de regio’ werd zeker niet als slecht ervaren. De wetenschap dat de A50 een 2de Waalbrug krijgt en de A15 haar verlenging, draagt hier zeker aan bij. Over de identiteit van de regio volgde een uitgebreide discussie en ondanks dat bij regelmaat ‘fruit’ en ‘leisure’ als grote plus werd aangevoerd, sloot het debat dat de regio nog onvoldoende eigen gezicht heeft.

Als slot wist de Belgische Armand Schreurs met een ludieke afsluiting op scherpe wijze de avond samen te vatten waarna met een brede lach begonnen kon worden met een vruchtbare netwerkavond.

Jaarlijks terugkerend

evenement

Het 1e Groot Ondernemersdebat Midden-Gelderland werd georganiseerd op initiatief van de ondernemersverenigingen Ondernemers Contact Overbetuwe (OCO) en

Ondernemerskring Midden Gelderland. Het is de bedoeling dat het een jaarlijkse traditie wordt en dat voortaan elk voorjaar een Groot Ondernemersdebat plaatsvindt voor alle ondernemers in de gemeente Overbetuwe en de regio Renkum en omstreken. Deze eerste editie werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Overbetuwe en de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland.

Slotconclusie

De organisatoren van deze eerste editie van het Groot Ondernemersdebat Midden-

Gelderland zijn tevreden over de uitkomsten van het debat. Volgend jaar rekent

men wederom op een grote opkomst van ondernemers.

event

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by