ManTrans: Hoogwaardig pluimveetransport

Magazines | Vallei Business nr 2 2012

Hoogwaardig

pluimveetransport

Het bedrijf wordt gerund door de familie Mandersloot. De transporteur is in het buitengebied van Renswoude te vinden, maar de dienstverlening strekt zich uit over heel Europa. “We zijn een erg internationaal ingesteld bedrijf”, zegt Frank Mandersloot. “De hele sector is zeer internationaal ingesteld en er is veel vraag naar ritten van het ene naar het andere land. Omdat we meer dan 25 jaar bestaan hebben we een goede naam opgebouwd. Onze klanten weten dat ze op kwaliteit kunnen rekenen als ze ons bellen.”

Job Mandersloot is eigenaar van het

bedrijf en heeft het stokje overgenomen van zijn vader. “Mijn vader is het bedrijf begonnen als handelaar in pluimvee”, zegt hij. “Letterlijk met een kratje op de brommer kocht hij het in en verkocht het weer door. Na een aantal jaren groeide dat uit en hebben we zelfs ook nog een slachterij gehad. Door schaalvergroting werd de slachterij gesloten, maar omdat we het transport in eigen beheer hadden hebben we ons daarop toegelegd.”

Dierenwelzijn

Vervoer van levende have is aan strenge regels gebonden. Pluimvee, met name kalkoentransport, is een specialisatie waarvoor veel ervaring en certificering vereist is. Frank: “Het is wel streng, maar dat juichen we alleen maar toe. De regels zijn er om het dierenwelzijn en de kwaliteit tijdens een transport te waarborgen. Wij richten ons op de nieuwe ontwikkelingen op dit gebied en lopen voor op de regelgeving en eisen die in de toekomst gesteld gaan worden.”

Mantrans loopt niet alleen voorop, maar innoveert ook om kwaliteit aan hun klanten te waarborgen. Een jaar geleden ontwikkelde het bedrijf een systeem waardoor het pluimvee tijdens het transport automatisch voer en water krijgt waardoor het welzijn van de dieren toeneemt en ook wordt de afstand die mag worden afgelegd aanzienlijk vergroot. Job: “We waren met dit systeem de eerste in Europa. De afstanden die we in één keer af kunnen leggen zijn beperkt, er mag maximaal twaalf uur gereden worden met levende have. Wij hebben dat door onze manier van bewateren en voeren kunnen verdubbelen tot vierentwintig uur, een enorme winst. Doordat we dus langere afstanden kunnen rijden, geeft dat weer mogelijkheden voor onze opdrachtgevers en de hele sector.”

Volgens Frank vraagt de markt om hoogwaardig vervoer en dat is juist waar Mantrans zich voor inzet. De afstanden worden groter en de kwaliteit van het transport blijft groeien. “Je moet naar je markt blijven kijken en niet afwachten. Onze klanten verwachten van ons dat we de hele keten van transport voor ze regelen en dat kunnen wij dan ook. Het is een flexibele sector en wij kunnen daar ook op inspelen met ons wagenpark. We hebben achtentwintig auto’s rijden die het vervoer snel kunnen regelen. Een pluimveehouder die met een stal vol kalkoenen zit die naar de slacht moeten, wil zijn stal in één keer leeg hebben en niet in etappes. Wij hebben de capaciteit om dat te doen en de opdrachtgever heeft er geen omkijken naar.”

“Goede klantgerichtheid ligt aan de basis van kwaliteit”, voegt Job toe. “Er zijn specifieke wensen en vragen vanuit de klant en daar luisteren we naar. We hebben veel mogelijkheden in huis om het vervoer aan die wensen en vragen aan te passen. Je moet flexibel zijn en laten zien dat je de kwaliteit levert die van je verwacht wordt. Wij luisteren, denken mee en komen met oplossingen die specifiek gericht zijn op de wensen van onze opdrachtgevers, geen transport is hetzelfde en we houden dat goed voor ogen.”

Focus

Job en Frank hebben een duidelijke toekomstvisie. “We willen meegroeien met de markt en die volgen we dan ook op de voet”, zegt Frank. “We lopen voorop als het gaat om dierenwelzijn en de regels en eisen die eraan komen. Voor ons is dat een heel belangrijke focus, om daarin te blijven investeren en steeds up-to-date te blijven en onze kwaliteit te verbeteren en waarborgen.”

Job: “De ontwikkelingen gaan snel, maar die kunnen we makkelijk bijhouden. Ik denk dat we met onze jarenlange ervaring rustig kunnen zeggen dat we alle kennis van pluimveetransport in huis hebben die nodig is om bovenop de vraag te zitten. We blijven dus ontwikkelen en onze focus en specialisatie gaat uit naar het welzijn van de dieren. Daarin blijven we innoveren en investeren.”

Mantrans bv specialiseert zich in het transport van pluimvee, maar is ook logistiek dienstverlener in stukgoed. Pluimveevervoer is specifiek vervoer waar hoge eisen aan worden gesteld. Door jarenlange ervaring loopt Mantrans voorop in innovatie en heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan.

Hotel en Congrescentrum de ReeHorst

Hotel - Restaurant - Brasserie - Wijnbar - Vergaderen

Trainingen - Congressen - Events - Theater

Geschikt voor elke gelegenheid. Met o.m. 38 zalen en ruime, gezelllige ontvangstfoyers. Elke bijeenkomst wordt gegarandeerd een beleving. Vol warmte,gezelligheid en altijd persoonlijk!

Bennekomseweg 24

6717 LM Ede

T 0318 750300 F 0318 750301

E info@reehorst.nl

I www.reehorst.nl

The Hunting Lodge

Puur, eerlijk

en vooral veel genieten’

Beekhuizenseweg 1

6891 CZ Rozendaal

026 3611597

Hof van Wageningen

Hof van Wageningen is een gelegenheid voor elke gelegenheid. Wij beschikken over 26 banquetzalen, ruim 200 hotelkamers, een à la carte restaurant, diverse

ontvangstruimtes en een gezellige bar.

Lawickse Allee 9

6701 AN Wageningen

T +31-(0)317-490133 • F +31-(0)317-426243

E info@hofvanwageningen.nl

I www.hofvanwageningen.nl

Toplocaties in de regio Vallei

Restaurant L’Orage / Party Centrum Flora

In een ambiance van nostalgie, rust en gemoedelijkheid is restaurant L’ Orage de perfecte locatie om te genieten van een goede maaltijd.

Lunterseweg 44

6718 WE Ede

T 0318-613876 / 653227

F 0318-653327

I www.lorage.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by