Schuiteman DGA Toolbox

Magazines | Vallei Business nr 6 2012

De situatie goed in beeld

Schuiteman DGA Toolbox:

Ondernemers willen ondernemen en zich niet teveel zorgen hoeven maken over de persoonlijke financiële situatie. Veel DGA’s hebben dan vaak ook geen concreet beeld van de stand van zaken, wat tot onaangename verrassingen kan leiden. Met de DGA Toolbox van Schuiteman Accountants & Adviseurs wordt een grondige analyse gemaakt van

de financiën zodat alles goed

geregeld kan worden.

Gert de Fluiter van Schuiteman legt uit dat de Toolbox een makkelijk middel is om een overzicht te krijgen van de huidige status van de ondernemer op financieel gebied. “We weten dat er vaak maar weinig aandacht is voor zaken die er echt toe doen. Het is logisch dat een ondernemer zich wil richten op de dingen waar hij goed in is, maar het is ook belangrijk om verder te kijken. Met de DGA Toolbox maken we een inventarisatie van de huidige situatie en bespreken we vervolgens de resultaten door aan de hand van een duidelijke rapportage van de bevindingen.”

Het gaat volgens Gert vaak fout op de punten die nog ver weg lijken voor de DGA: “Zaken als pensioen en bedrijfsopvolging, staan niet op het prioriteitenlijstje van de ondernemer. Het lijkt vaak ver weg, maar het is echt aan te raden om er zo snel mogelijk aan te denken en er dingen voor te regelen. We maken dat inzichtelijk en nemen maatregelen zodat het allemaal goed geregeld is, ook voor de toekomst. Als het eenmaal staat is het meer een kwestie van ieder jaar even een update maken en eventueel aan te passen als het nodig is.”

De DGA Toolbox neemt niet strikt de financiën onder de loep. Het gaat om het hele plaatje van financiën en de persoonlijke situatie. “Dat valt allemaal samen en we nemen er alles in mee. Je kan dus ook denken aan verzekeringen en risico’s die een ondernemer loopt. Ook bepaalde juridische aspecten worden nog al eens over het hoofd gezien, waar wij ook een adviserende rol in kunnen spelen om dat af te dekken. Mochten er zaken zijn waarbij wij niet zelf kunnen helpen, verwijzen wij door naar specialisten die dat wel kunnen.”

De check is voor iedere ondernemer aan te raden. Gert: “Wie al jaren een bedrijf runt, zal snel tot de conclusie komen dat hij of zij toch een aantal dingen uit het oog is verloren of dat er niets van gekomen is. Maar ik denk dat de DGA Toolbox voor beginnende DGA’s ook een waardevolle tool is om van begin af aan de zaken op een rijtje te hebben. Het is een stukje gemoedsrust voor de ondernemer die vaak al genoeg dingen aan zijn hoofd heeft. Als je weet dat de situatie onder controle is, geeft dat een hoop minder zorgen en dat onderneemt een stuk gezonder.”

www.dgatoolbox.nl

Accountancy

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by