Detron verbindt kennis en bedrijven

Magazines | Vallei Business nr 3 2014

Detron verbindt

kennis en bedrijven

Tekst Alice van Schuppen fotografie Sjef Prins

Veenendaal is dé ICT-stad in de FoodValley regio. Als de grootste speler op de Nederlandse mid-zakelijke markt, is ICT-dienstverlener Detron hier dan ook helemaal thuis. Voor de innovatieve bedrijven en de uitwisseling van kennis in de agro-foodsector is ICT een onmisbare schakel. “Nu het Nieuwe Werken echt van de grond komt, vragen bedrijven om flexibele oplossingen”, ervaart Rob Schlaman, business manager bij Detron ICT Groep van de unit Midden Nederland.

Waar tot voor enkele jaren terug Kender Thijssen gevestigd was, een bedrijf dat in 2008 is ingelijfd, huisvest het acht verdiepingen hoge pand langs de A12 in Veenendaal nu de grootste vestiging van Detron. In totaal telt het bedrijf in zes vestigingen zo’n zeshonderd medewerkers, waarvan ongeveer de helft vanuit Veenendaal actief is. Opgericht in juli 2008, is de onderneming inmiddels uitgegroeid tot marktleider ICT-dienstverlening voor de mid-zakelijke markt. “Wij zorgen voor alles wat er rond de werkplek nodig is aan IT en telecom”, zegt Rob Schlaman, sinds kort business manager van de unit Midden Nederland in Veenendaal.

Werken vanuit de cloud

“Telecom wordt meer en meer een onderdeel van ICT”, signaleert Schlaman. “Mensen werken steeds vaker met mobiele apparaten. Het Nieuwe Werken neemt nu echt een vlucht.” Met moderne en veilige datacentra in Amsterdam en Groningen levert Detron werkplekken vanuit de cloud. “Vanaf elke plek ter wereld kun je met elk apparaat bij je gegevens. Werken vanuit de cloud is ook toekomstbestendig, want je bent altijd voorzien van de laatste updates.” Detron biedt niet alleen IT- en telecomoplossingen uit de cloud, ook traditionele ICT maakt deel uit van de dienstverlening, afzonderlijk of geïntegreerd. “Eigenlijk zeggen we het liefst: Leg alles bij ons neer, want we hebben alle expertise in huis”, zegt de business manager. “Het is juist die totaaloplossing die ons onderscheidend maakt.”

Schlaman ziet dat bedrijven naast flexibiliteit ook op zoek zijn naar kostenreductie. “We werken met een pay-per-usemodel, waarin de klant alleen betaalt voor de werkplekken die ook echt worden gebruikt”, legt Schlaman uit. “Grote investeringen zijn niet nodig en we hanteren ook geen langlopende contracten. Zo maken we onze dienstverlening laagdrempelig. Het gaat ons erom samen met de klant een oplossing te zoeken, zonder grote beloftes te maken, maar waarin we wél waarmaken wat we beloven.”

Sterkere regio

Die houding bepaalt volgens de business manager mede het succes van de onderneming. “Betrouwbaar, flexibel, fun, actie en passie zijn de vijf pijlers in onze bedrijfsvoering”, somt Schlaman op. “Met wortels in het Brabantse, we hebben hier zelfs een bruin café in het pand, betekent dat niet alleen veel plezier in het werk, maar ook een ondernemende houding, gericht op samenwerken.” Ook in de regio is samenwerking belangrijk, vindt Schlaman. “Wisselwerking tussen bedrijven zorgt voor binding en een sterkere regio”, stelt hij. “Daar plukt iedereen de vruchten van.”

Het Veenendaalse kantoor biedt regelmatig plaats aan bijeenkomsten voor bedrijven uit de regio. Daarnaast sponsort Detron regionale evenementen, waaronder de Dutch Food Valley Classic, zoals de wielerkoers vorig jaar nog heette. “We willen graag een actieve partner zijn”, zegt Schlaman. “Ook in de andere regio’s waar wij gevestigd zijn, zien we dat contact tussen bedrijven uit de eigen omgeving positief werkt. En dat geldt ook voor een goede relatie met bestuurders.” Burgemeester Wouter Kolff was al eens te gast om een kunstexpositie met werk van jonge, talentvolle kunstenaars, in het pand van Detron te openen. Eind september start bij Detron de Regiotour 'Food en ICT', waar bedrijven en bestuurders uit de FoodValley regio elkaar ontmoeten.

Kennis delen

Detron heeft klanten in uiteenlopende branches, van bouw tot retail, van overheid tot food. Hoe ICT-dienstverlening verbonden is met de agro-foodsector blijkt onder meer uit de samenwerking met Dutch Sprouts. Deze Wageningse bedrijvengroep richt zich op de ontwikkeling van slimmere landbouw voor boeren over de hele wereld. Kennis van revolutionaire technieken delen, staat daarbij centraal. Schlaman: “Het is een innovatieve onderneming, die volop in beweging is en internationaal werkt, veel op locatie. Flexibiliteit is voor hen heel belangrijk.” Detron levert werkplekken en servers uit de cloud en verzorgt het hele ICT-beheer.

Schlaman vindt Veenendaal als ICT-stad dan ook een vanzelfsprekend deel van de FoodValley regio. “ICT is onmisbaar in de uitwisseling van kennis”, zegt hij. “Het heeft een versterkende rol en is innovatief.” Detron biedt stageplaatsen aan studenten en steunde het plan om een HBO-opleiding naar Veenendaal te halen. “Het zou mooi zijn als Veenendaal het Silicon Valley van Nederland zou worden”, stelt Schlaman. “Veenendaal stelt zich misschien wel te bescheiden op en zou zich best meer mogen profileren. Daarmee kun je voorkomen dat jongeren naar de Randstad trekken en blijft de regio ook voor hen aantrekkelijk.”.

Dit artikel maakt deel uit van een reeks verhalen over bedrijven in de FoodValley regio die hun krachten bundelen met andere partijen. Zij laten zien hoe samenwerking en kennisdeling in de regio leiden tot innovatie en een betere concurrentiepositie. Tijdens de Regiotour op 26 september is Detron een van de bedrijven die de deuren opent voor ontmoeting tussen bestuurders en ondernemers in de FoodValley regio.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement