Testverslagen

Magazines | Vallei Business nr 3 2014

Dealer: Bochane

Afgevaardigde tijdens testdag: Patrick Huijbrecht

Dick Brouwer: “De Mégane RS plakt op de weg! En wat een vermogen heeft deze auto zeg. Hij rijdt heerlijk en nodigt ook uit tot doorrijden! Als je sportief wilt rijden voor een schappelijke prijs, moet je niet verder kijken: dan is dit je auto!”

Arend Ottink: “Deze Renault heeft een zeer goede indruk op me achter gelaten. Hij stuurt strak en is gewoon een strak reagerende funauto! De stoelen zitten goed en de afwerking is geweldig. Voor het geld krijg je heel veel sportieve waarde terug!”

Lars van Bergen: “Wow! Deze auto is echt een beest! Je voelt en ziet aan alles dat dit een sportauto is: de kuipstoelen, het stuur, het vermogen. Ik vind de prijs erg meevallen, als je ziet wat je ervoor terugkrijgt.”

Bert Bouman: “Ik was erg te spreken over de Renault Mégane RS Coupé. Hij is snel en trekt lekker vlot op. De stoelen zitten overigens heerlijk!”

Frank Sanders: “De Mégane RS is een echte snelheidsduivel. Wat een plezier kun je met die auto hebben. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is gewoon goed!”

Renault Mégane RS Coupé

Specificaties

Merk: Renault

Model: Mégane RS

Type: 2.0 16v Turbo 265 Start&Stop

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1998 cc

Vermogen: 265 pk

Koppel: 360 Nm

Verbruik: 1 op 13

Acceleratie: 0 tot 100 in 6 seconden

Topsnelheid: 254 km/h

Uitrusting

(speciale opties): Pack Chassis Cup, Pack Essentiel, Renault Handsfree Card, elektrisch inklapbare

buitenspiegels, speciale metaallak Jaune Sirius, 19 inch lichtmetalen velgen,

Recaro sportstoelen.

Verkoopprijs: €42.000,-

Leaseprijs : Op aanvraag bij Bochane Lease.

Vanaf prijs: € €35.490,-

Informatie: www.bochanegroep.nl

Renault ZOE Zen

Dealer: Bochane

Afgevaardigde tijdens testdag: Marcha Konter

Tenny den Hartog: “Ik vind de Renault ZOE een prettige auto! Hij rijdt soepel. Daarnaast is het een zeer complete auto qua opties. Het is natuurlijk een groot voordeel dat deze auto zowel in gebruik als onderhoud goedkoop is. En hij is milieuvriendelijk hè!”

Frank Sanders: “Volgens mij is de Renault ZOE een mooie auto voor in de zorg. Hij is comfortabel en heeft een zeer overzichtelijk dashboard. Qua uitstraling is het een leuke en nette auto. De prijs/kwaliteit verhouding is goed, zeker als je kijkt naar de technologie die aan boord zit en hoeveel je bespaart op verbruik.”

Dirk Knies: “De Renault ZOE is heerlijk eenvoudig. Het is ontzettend leuk om te zien hoe goedkoop en zuinig je kunt rijden. ZOE staat voor 'leven' en het is dan ook rustig en vredig leven en rijden in deze auto.”

Rob Ebbers: “Ik ben erg onder de indruk van de ZOE. Het is een geweldige auto! Ik kan iedereen die niet té ver van het werk woont deze auto aanraden. Hij rijdt lekker, hij voelt goed aan en hij ziet er gezellig uit van binnen.”

Specificaties

Merk: Renault

Model: ZOE

Type: Zen

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: Elektrisch, dus geen cylinders.

Vermogen: 88 pk

Koppel: 220 Nm

Verbruik: N.v.t.

Acceleratie: 0 tot 100 in 13,5 seconden

Topsnelheid: 135 km/h

Uitrusting

(speciale opties): 17” lichtmetalen velgen, achteruitrijcamera.

Verkoopprijs: € €25.000,-

Leaseprijs : Vanaf €499,-

Vanaf prijs: € Op aanvraag bij Bochane Lease.

Informatie: www.bochanegroep.nl

Dealer: Ekris

Afgevaardigde tijdens testdag: Rens Smorgenberg

Gerrit Jan Bezemer: “De BMW i3 is een leuke auto met een aparte vormgeving. Goed dat er duurzame materialen als geperst gras worden gebruikt. Voor iemand met mijn lengte is het ook prettig om te merken dat de zit erg ruim is.”

Ton van der Kraats: “Ik vind de BMW i3 een mooie en prettige auto. Hij rijdt zeer comfortabel en het afwerkingsniveau is heel hoog. Al met al is dit een veilige auto met veel comfort!”

Dirk Knies: “De BMW i3 rijdt soepel en geruisloos. Het remmen is even wennen, maar wel bijzonder effectief. Hij rijdt ook verrassend pittig! Ik vind het heel bijzonder dat BMW diverse bijzondere materialen heeft gebruikt, waaronder geperst gras voor het dashbord.”

Rob Ebbers: “De BMW i3 is een fijne auto. Hij rijdt goed en is verrassend snel. Ik vind de techniek in elektrische en hybride auto's erg mooi en ik heb er ook veel vertrouwen, maar de aanschafprijs is momenteel alleen zakelijk interessant.”

BMW i3

Specificaties

Merk: BMW

Model: i3

Type: i3 Range Extender

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 647 cc

Vermogen: 170 pk

Koppel: 250 Nm

Verbruik: 1 op 166

Acceleratie: 0 tot 100 in 7,9 seconden

Topsnelheid: 150 km/h

Uitrusting

(speciale opties): Comfort Pakket, parkeerassistent,

snellaadpakket.

Verkoopprijs: € €39.990,-

Leaseprijs : Vanaf €599,-

Vanaf prijs: € €35.500,-

Informatie: www.ekris.nl

BMW Z4

Dealer: Ekris

Afgevaardigde tijdens testdag: Rens Smorgenberg

Michael Das: “Wat is de BMW Z4 een geweldige auto! Je kunt er heerlijk ontspannen mee 'scheuren'. De afwerking is natuurlijk top! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de prijs wel mee vind vallen, zeker als je ziet wat je ervoor terug krijgt.”

Gerrit Jan Bezemer: “De BMW Z4 heeft een zeer goede indruk op me achter gelaten. Het is een sportieve en prestigieuze auto. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed, want je krijgt echt waar voor je geld. ”

Dirk Knies: “Ik ben erg ook onder de indruk van de BMW Z4. Het is een heerlijke, rustige auto waar je veel plezier mee kunt hebben. Hij rijdt lekker, is zowel comfortabel als representatief. Daarnaast is de afwerking om te smullen.”

Frank Sanders: “DE BMW Z4 is een echte funauto! Alles zit erop en eraan en hij rijdt nog eens heerlijk ook! Hij oogt sportief en hij rijdt snel. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is helemaal goed.”

Specificaties

Merk: BMW

Model: Z4

Type: Roadster sDrive 18iA

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1997 cc

Vermogen: 156 pk

Koppel: 240 Nm

Verbruik: 1 op 15

Acceleratie: 0 tot 100 in 8,1 seconden

Topsnelheid: 220 km/h

Uitrusting

(speciale opties): High Executive.

Verkoopprijs: € €47.379,-

Leaseprijs : Vanaf €835,-

Vanaf prijs: € €44.695,-

Informatie: www.ekris.nl

Citroën Citroen DS5 Hybrid

Dealer: Versteeg Buurman

Afgevaardigde tijdens testdag: Jorik van de Bilt

Gerrit Jan Bezemer: “De DS5 heeft een hele goede indruk op me achter gelaten. De stoelen zitten heerlijk en erg ruim. De 14% bijtelling is vooral zakelijk gezien erg interessant en dan heb je een hele fraaie auto voor je geld.”

Martin Schinkel: “Ik vind de Citroen DS5 een heerlijke auto om in te rijden en daarnaast is hij ook ontzettend compleet. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is dik in orde, zeker als je ziet wat je er voor terugkrijgt.”

Rob Ebbers: “Ik heb een goede indruk gekregen van de Citroen DS5. De stoelen zitten goed, de auto is erg stil en de afwerking binnen is zeer solide. Daarnaast is de auto van buiten een plaatje!”

Ton van der Kraats: “De Citroen DS5 heeft een zeer goede indruk op me achtergelaten. Het rijgedrag is goed en de auto is erg comfortabel. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is dik in orde. Voor net geen 40 duizend euro heb je een hele mooie en complete auto.”

Specificaties

Merk: Citroen

Model: DS5

Type: Hybrid 4 Business

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1997 cc

Vermogen: 200 pk

Koppel: 500 Nm

Verbruik: 1 op 30,3

Acceleratie: 0 tot 100 in 8,6 seconden

Topsnelheid: 211 km/h

Uitrusting

(speciale opties): Navigatie, cruise control, elektrische ramen, climate control, centrale vergrende- ling, lichtmetalen velgen,

achteruitrijcamera, hill start assist,

regensensor, dimmende binnenspiegel

Prijs: € €39.990,-

Leaseprijs : Neem contact op met Versteeg Buurman.

Vanaf prijs: € €39.990,-

Informatie: www.versteegbuurman.com

Dealer: Versteeg Buurman

Afgevaardigde tijdens testdag: Kristo van Amerongen

Martin Schinkel: “Ik ben onder de indruk van deze 308! Het is volgens mij de perfecte auto voor zowel zakelijk als privégebruik. De auto is ook verrassend scherp geprijsd, wat de 308 SW dus betaalbaar maakt.”

Bert Bouman: “Ik ben erg te spreken over de Peugeot 308 SW. Hij rijdt heerlijk en comfortabel. Daarnaast is de auto natuurlijk representatief. Zakelijk gezien is de 14% bijtelling natuurlijk zeer interessant, waardoor je echt waar voor je geld krijgt.”

Rob Ebbers: “Ik vind de Peugeot 308 SW een mooie auto! Hij is comfortabel en rijdt erg lekker. Ik vind het ook een zeer representatieve auto. Ik zie vertegenwoordigers hier wel in rijden, zeker vanwege de ruimte. En voor de prijs hoef je deze auto ook niet laten staan!”

Lars van Bergen: “Ik vind de Peugeot 308 SW een hele fraaie auto! Hij rijdt lekker, is comfortabel en erg ruim! Door de vormgeving vind ik deze auto ook erg representatief. Als je daarnaast ook nog eens de prijs ziet, is dit bijna een koopje.”

Peugeot 308 SW

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: 308 SW

Type: Bluelease Executive

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1600 cc

Vermogen: 120 pk

Koppel: 300 Nm

Verbruik: 1 op 31

Acceleratie: 0 tot 100 in 9,7 seconden

Topsnelheid: 194 km/h

Uitrusting

(speciale opties): Speciale vernis metaallak,

parkeersensoren voor.

Verkoopprijs: € €26.900,-

Leaseprijs : € €654.43,-

Vanaf prijs: € €21.400,- (bezine), €24,050,- (diesel)

Informatie: www.versteegbuurman.com

Peugeot RCZ

Dealer: Versteeg Buurman

Afgevaardigde tijdens testdag: Kristo van Amerongen

Tenny den Hartog: “De Peugeot RCZ is sportief qua uiterlijk en rijgedrag. Het is een lekker pittig wagentje met veel vormen en een sportief interieur. Zeker voor privégebruik is dit een echte funauto.”

Annette Wolters: “Ik vind de Peugeot RCZ een stoere auto! Hij zit lekker en trekt goed op. Daarnaast vind ik vanwege de ronde vormen het uiterlijk erg mooi. Wat me positief verraste was de ruimte in de kofferbak! Al met een fijne auto met een elegante uitstraling.”

Lars van Bergen: “De RCZ heeft een mooi uiterlijk en een fraai dashboard. Het retroklokje is een leuk detail. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed. De Peugeot rijdt erg fijn en wil op de snelweg ook nog lekker versnellen.”

Arend Ottink: “De Peugeot RCZ heeft een goede indruk op me achter gelaten. Hij ziet er sportief uit en dat is hij ook. Het is ook een echte tweezitter, maar toch comfortabel. Het is in mijn ogen een ECHTE funauto, die niet zou misstaan aan de Côte d'Azur.”

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: RCZ

Type: 1.6 THP

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1600 cc

Vermogen: 156 pk

Koppel: 240 Nm

Verbruik: 1 op 14

Acceleratie: 0 tot 100 in 8,3 seconden

Topsnelheid: 215 km/h

Uitrusting

(speciale opties): Lederen bekleding, 3D navigatiesysteem, 19 inch lichtmetalen velgen.

Verkoopprijs: € €38.150,-

Leaseprijs : € €862,-

Vanaf prijs: € €35.200,-

Informatie: www.versteegbuurman.com

Dealer: Auto Braber

Afgevaardigde tijdens testdag: Marcel Willemsen

Dick Brouwer: “Ik heb een goede indruk gekregen van de Mazda 6. Deze auto rijdt prima. Van binnen is de auto erg compleet. Al met al is dit een goede en degelijke zakenauto.”

Gerrit Jan Bezemer: “Ik ben erg te spreken over de Mazda 6. Het is een rustige en plezierige auto. Daarnaast is hij comfortabel en heeft hij meer dan voldoende ruimte. Volgens mij is de verhouding tussen prijs en kwaliteit dik in orde, want het is gewoon een hele complete en fraaie auto.”

Tenny den Hartog: “De Mazda 6 is erg fraai vormgegeven, vooral van buiten. Van binnen is het sober en degelijk. Het rijgedrag is pittig en zeer comfortabel! De Mazda is ook schappelijk geprijsd. Al met al is het een representatieve zakenauto voor een mooie prijs.”

Frank Sanders: “Ik vind de Mazda 6 een hele mooie en zakelijke auto. De afwerking is keurig en ik ben ook erg onder de indruk van de afwerking. Als je dat bij elkaar optelt, is de verhouding tussen prijs en kwaliteit natuurlijk dik in orde.”

Mazda 6

Specificaties

Merk: Mazda

Model: 6

Type: Skylease+

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2200 cc

Vermogen: 150 pk

Koppel: 380 Nm

Verbruik: 1 op 21,4

Acceleratie: 0 tot 100 in 9,2 seconden

Topsnelheid: 202 km/h

Uitrusting

(speciale opties): Park distance control voor en achter,

navigatie, xenon koplampen,

telefoonvoorbereiding, stoelverwarming.

Verkoopprijs: € €34.990,-

Leaseprijs : € €799,-

Vanaf prijs: € €29.190,-

Informatie: www.autobraber.nl

Arend Ottink: “Ik vind de Mitsubishi Outlander een mooie auto! Hij heeft een goed gebalanceerde aandrijving en de afwerking is keurig! Daarnaast kun je deze auto zakelijk ook goed gebruiken. Zowel qua voorkomen als de gunstige fiscale aspecten.”

Tenny den Hartog: “De Outlander is een mooie, robuuste auto met een goede wegligging en een zeer mooie afwerking. Daarnaast is er ontzettend veel ruimte. Zakelijk is de auto natuurlijk interessant vanwege de lage bijtelling en de bijkomende fiscale voordelen. Daarnaast is de Outlander ook nog eens ontzettende compleet.”

Michael Das: “Ik vind de Mitsubishi heerlijk rijden, echt top! Hij is ook verrassend robuust en ligt lekker op de weg. Daarnaast is de afwerking erg fraai en is het gewoon een zeer representatieve wagen!”

Bert Bouman: “Ik heb een goede indruk van de Mitsubishi Outlander gekregen. Hij rijdt heerlijk en zit lekker. Daarnaast is de auto opvallend stil, ook op het moment dat je niet meer elektrisch rijdt. Ik kan me voorstellen dat de auto ook praktisch is vanwege alle ruimte.”

Mitsubushi Outlander PHEV

Specificaties

Merk: Mitsubishi

Model: Outlander PHEV

Type: Instyle

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2000 cc

Vermogen: 8 2 pk (elektromotor voor én achter),

121 pk (benzinemotor)

Koppel: 190 Nm (benzinemotor),

137 Nm (elektromotor voor) en

195 Nm (elektromotor achter)

Verbruik: 1 op 53

Acceleratie: 0 tot 100 in 11 seconden

Topsnelheid: 170 km/h

Uitrusting

(speciale opties): Lederen bekleding, full map navigatie, xenon koplampen, stoelverwarming.

Verkoopprijs: € €48.990,-

Leaseprijs : € €740,-

Vanaf prijs: € €39.990,-

Informatie: www.autobraber.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement