vhm | abc en Credion gaan samen voor maatwerk

Magazines | Vallei Business nr 4 2014

vhm | abc en Credion gaan samen voor maatwerk

Klant krijgt breder en creatiever

financieringspakket

Een sterke behoefte van ondernemers naar onafhankelijk zakelijk financieringsadvies in de Food Valley regio. Dat was voor vhm | accountants & belastingadviseurs reden om per 1 augustus 2014 een samenwerking aan te gaan met de landelijke adviesorganisatie Credion. De nieuwe combinatie richt zich op het adviseren van ondernemingen bij het aantrekken en optimaliseren van hun financieringen.

De redactie van Vallei Business ging naar Veenendaal en schoof aan bij Jan Veldhuizen die als partner van vhm | abc leiding geeft aan deze vestiging. “Credion is een franchiseorganisatie die al sinds 2001 bestaat. Wij zijn franchisenemer geworden voor de gemeentes Veenendaal, Rhenen, Ede en Wageningen. In die regio hebben we 'exclusiviteit' zoals dat zo mooi heet. Daarbuiten mogen we ook werken, maar alleen op basis van warme leads.”

Wat kan Credion voor ondernemers betekenen? Veldhuizen: “Kort gezegd, Credion is in staat om geld te verdienen door op te treden als specialist en regisseur in financieringsprojecten en weet deze met optimaal resultaat af te sluiten. Op de breedst mogelijke manier denkbaar. Elke vorm van financieren is dus mogelijk: crowdfunding, leasing maar ook doormiddel van private equity.”

Traject

Voordat er überhaupt over financieren wordt gesproken, wordt er met de onderneming nader kennisgemaakt. Veldhuizen: “Tijdens dit eerste gesprek wordt de financieringsbehoefte beoordeeld. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er gedegen plan is. Zowel de markt als het bedrijf moeten potentie hebben. We stellen daarna een plan op. Is er voldoende cash flow, hoe is de verhouding tussen eigen en vreemd vermogen? Waar staat de onderneming op dit moment? Aan de hand daarvan wordt de daadwerkelijke investeringsbehoefte vastgesteld. Op basis hiervan wordt uiteindelijk een kredietaanvraag geschreven. De aanvraag bevat alle belangrijke informatie voor de geldverstrekkers. Een gedegen investeringsplan, een financieringsvoorstel en een bancaire analyse.” Als dit traject zonder problemen doorlopen wordt, kan de ondernemer aan de slag. Maar daar houdt het nog niet op vertelt Veldhuizen. “Wij vinden het belangrijk om ook na de afronding nog een vinger aan de pols te houden, een stukje aftersales als het ware. Elke onderneming heeft een rating. Na de financiering begeleiden wij klanten gedurende de financieringsperiode met standaardrapportages zodat de klant optimaal geïnformeerd is over zijn rating. Met deze rapportage wordt de geldverstrekker periodiek geïnformeerd en wordt de klant geadviseerd hoe de rating te verbeteren. Hierdoor blijft de goede relatie bestaan tussen de geldverstrekker en de klant en daarmee de continuïteit van zijn bedrijfsfinanciering.”

Over vhm | accountants &

belastingadviseurs

vhm |abc heeft drie vestigingen: Veenendaal, Epe en Genemuiden. Er werken ruim zestig medewerkers. “Door de samenwerking met Credion bieden wij een extra toegevoegde waarde aan onze relaties”, aldus Veldhuizen. “Binnen het MKB is een sterke behoefte aan onafhankelijk advies en begeleiding inzake zakelijke financieringsvraagstukken. Door de bankonafhankelijke positie en toegang tot veel alternatieve financieringsproducten is Credion in staat wel financiering voor ondernemingen te realiseren.” In de Food Valley regio worden niet alleen de food en/of innovatieve bedrijven geadviseerd, maar wordt het gehele MKB voorzien van de meest optimale financieringsconstructie.

Over Credion

Het vertrouwen in de financiële sector is sterk afgenomen en het economische klimaat is erg turbulent. Een situatie waarin het voor ondernemingen extreem lastig financieren is. Credion is een financiële adviesorganisatie die zich, als enige met landelijke dekking, heeft gespecialiseerd in het aantrekken van vreemd vermogen voor MKB bedrijven. Door haar landelijke positie en haar vele begeleide transacties is Credion in staat meer kanalen open te breken voor financieringen zodat er naast de algemene banken ook alternatieve financieringspartijen aangeboden kunnen worden. Credion is onafhankelijk en heeft contacten met toegang tot nationaal en internationaal kapitaal waar de klant van Credion haar voordeel mee doet.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement