Business event Veenendaal extra feestelijk

Magazines | Vallei Business nummer 5 2019Op maandag 16 december vindt het vernieuwde Business Event Veenendaal plaats in Theater Lampegiet, dit jaar in combinatie met het 25-jarig jubileumfeest van de BOV. In de categorie Jonge ondernemer/onderneming komen Shoelia, Suntech Energy en de Zoutkamer op het podium. In de categorie MKB/Detailhandel zijn dat de Dutch Boosting Group, VST en de Bombardon. Bij GrootZakelijk zullen G. van Harten, Pokon Naturado en Frank van Woerden strijden om de titel Ondernemer van het Jaar.


Op 6 november presenteerden de uitverkozen ondernemers zich aan de jury, die mede aan de hand daarvan de winnaar per categorie bepaalt. Gezien het belang van die presentatie hadden de Genomineerden een speciale training gekregen, die verzorgd en aangeboden werd door Jaap Pilon. Hij is daarmee één van de vele sponsors, die het Business Event Veenendaal mogelijk maken.

ONLINE STEMMEN
Tijdens het eerste deel van de avond zal cabaretier Pieter Jouke de bekendmaking van de winnaars per categorie presenteren en de winnaar van de Rabo Publieksprijs bekendmaken. Het stemmen voor de Rabo Publieksprijs gebeurt voor het eerst online. Tot en met 15 december kan iedereen eenmalig via de website businesseventveenendaal.nl zijn of haar stem uitbrengen en per categorie een winnaar kiezen. De Genomineerden kregen ook een speciale training aangeboden door Brandhelder, voor het inzetten van Social Media om stemmen binnen te halen. ‘Alle negen bedrijven hebben zo een eerlijke kans om de Rabo Publieksprijs te winnen,’ aldus Carmen van den Dikkenberg van JIJ Organiseren, die het event namens de BOV organiseert.

VERTROUWEN
Het ondernemersevenement wordt mogelijk gemaakt door een enthousiaste sponsorgroep. BOV-voorzitter Gerrit Valkenburg: ‘Na het faillissement van het vorige organisatiebureau heeft Olenz Notarissen de rechten bij de curator gekocht en deze gratis overgedragen aan de BOV, op voorwaarde dat wij het organiseren. Hierdoor zijn veel bestaande sponsors gebleven, zoals Rabobank Vallei en Rijn, gemeente Veenendaal, Regio Foodvalley, Schuiteman accountants, Residence Rhenen, Roelofsen bloemen, Pieter Valkenburg Partyverhuur, Vallei Business en Hupra ICT. Businessclub Radio maakt weer de videoreportage van de avond en Annemarie Bakker zorgt voor alle foto’s. De Genomineerden worden thuis opgehaald, op een diner onthaald en aan het eind van de avond thuis gebracht door Autobedrijf Bochane.’

OOK VEEL NIEUWE SPONSORS
Het feit dat de BOV nadrukkelijk zijn naam er aan verbindt, heeft ook geleid tot het aanhaken van veel nieuwe sponsors, zoals De Indruk, MPrise, SanoRice, Koninklijke Ginkel Groep, CMC groep, Buro BOOT, DPG Media, ASB, PMI Rembrandt, Linette Dijk, Remkon Media en Jumbo Veenendaal. ‘De meesten hebben eerder ook op het podium gestaan en begrijpen dus als geen ander de meerwaarde van dit ondernemersevent. Veel sponsors waren op 6 november aanwezig bij de pitchbijeenkomst en dat tekent de onderlinge betrokkenheid,’ aldus Valkenburg.

FEEST MET KARIN BLOEMEN
Nadat de winnaars gehuldigd zijn, zal het tweede deel van de avond in het teken staan van 25 jaar BOV. Dat begint al groots met een exclusief optreden van Karin Bloemen. Aansluitend wordt er in de foyer doorgefeest met live muziek van Paul Backbier en de nodige hapjes en drankjes.

KRITISCHE BELANGENBEHARTIGER
Hoewel ondernemen vooral een kwestie is van vooruit kijken en niet achterom, constateert Gerrit Valkenburg dat er veel bereikt is in de afgelopen 25 jaar. ‘De bedrijventerreinen zijn goed georganiseerd. Parkmanager Sijmen van Dommelen wordt betaald uit de reclamebelasting en hij regelt operationeel ongelofelijk veel op de bedrijventerreinen. Dankzij de invoering van de reclamebelasting is de collectieve beveiliging uitstekend geregeld en zijn we al jaren KVO-B gecertificeerd. Samen met gemeente Veenendaal doen we veel aan voorlichting op het gebied van cybercriminaliteit en het signaleren van criminele activiteiten op de bedrijventerreinen. Voor de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen is het belangrijk dat de Rondweg Oost verdubbeld wordt en ook bij dat dossier trokken we samen op met de gemeente. Als het nodig is, laten we zeker ook kritische geluiden horen. Dat Veenendaal van de vierde naar de dertiende plaats is gezakt als MKB-vriendelijkste gemeente is natuurlijk een serieus signaal en wethouder Dylan Lochtenberg heeft toegezegd hier werk van te zullen maken.

SAMENWERKING REGIO FOODVALLEY
De belangenbehartiging vindt ook plaats binnen Regio Foodvalley. ‘Je moet als Veenendaal weliswaar je eigenheid bewaren maar vooral ook de samenwerking zoeken. Als Regio Foodvalley is het gelukt om 20 miljoen subsidie binnen te halen van het Rijk voor het verduurzamen van de landbouw, het bevorderen van gezonde en duurzame voeding en voor onderzoek en educatie. Zo’n kapitaalinjectie is voor de hele regio van groot belang.’ Als collectief van ruim 700 bedrijven haalt de BOV voor haar leden ook veel inkoopvoordeel binnen. ‘Aanzienlijke kortingen op verzekeringspremies, op BHV-cursussen, post brengen haalservice, Arbodienst en sinds kort op de RI&E,’ somt Valkenburg op. Alle reden dus voor dit krachtig collectief om het 25-jarig bestaan te vieren in de toepasselijke ambiance van het Business Event Veenendaal.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement