SNS Bank: eerst de mens, dan het geld

Magazines | Vallei Business nummer 5 2023

In een tijd waarin veel bankzaken voor het mkb vooral online worden afgehandeld, merkt Tim Jans, zakelijk accountmanager van SNS in de Vallei Regio, dat persoonlijk contact van grote waarde blijft. En dat is precies waar hij en zijn collega's bij SNS op inzetten.

De slogan van SNS zegt het al, stelt Tim: 'Eerst de mens, dan het geld.' Het is niet voor niets dat SNS in het straatbeeld nog duidelijk aanwezig is met ongeveer tweehonderd winkels. De bank wil ook offline beschikbaar blijven klanten om te informeren en te sparren. Niet alleen in de SNS-winkels, maar ook bij de klanten thuis, als daar een wens voor bestaat.

Tim ziet een duidelijke meerwaarde in persoonlijk contact met ondernemer, zeker omdat het om belangrijke zaken gaat met betrekking tot een bedrijf. Hij en zijn collega's kijken daarbij ook verder dan de cijfers en nemen alle vragen en zorgen op financieel vlak mee in gesprekken. Daarbij speelt natuurlijk ook de persoonlijke situatie van een ondernemer een belangrijke rol.

Openheid van zaken

Denk aan thema's als verduurzamen of be-sparen: daarvoor is advies op maat nodig. Het is goed om te weten wat zich in het hoofd van de klant afspeelt. In het klantenbestand van SNS zitten zowel mkb'ers als zzp'ers en wekelijks komen nieuwe klanten de SNS-winkels binnen voor gesprekken. Tim en zijn collega's helpen groeiende ondernemers graag een stap verder.

Want hoe pak je het aan wanneer je een bedrijfspand wil kopen? Tim en zijn collega's kijken voor de vragen van de ondernemers ook verder dan eigen SNS-producten en -diensten. Dat heeft te maken met de samenwerking met partners van SNS.

Bij SNS staat transparantie altijd voorop, geeft Tim aan. De tarieven van de SNS-Bedrijfshypotheek zijn bijvoorbeeld eenvoudig terug te vinden op de website. En wie naar de winkel belt, zal geen callcenter aan de lijn krijgen. Een lokale medewerker zit klaar om ondernemers op weg te helpen voor het antwoord op een vraag of medewerking aan een verzoek. Daarin is persoonlijk contact ook heel belangrijk voor een verdere samenwerking.

SNS Bedrijfshypotheek

Volgens Tim melden steeds meer ondernemers zich die verder willen groeien en daarvoor ook willen investeren. Tim en zijn collega's kunnen deze ambitieuze ondernemers verder op weg helpen met bijvoorbeeld de SNS-Bedrijfshypotheek. Een extra lening kan uitkomst bieden bij het verduurzamen van een pand of de rente kan bijvoorbeeld verlaagd worden.

Het ging hierbij eerder om financiering tot 1 miljoen euro, maar inmiddels is de grens verlegd naar 2 miljoen euro. Daarbij gaat het wel om panden voor eigen gebruik, meldt Tim. De ondernemer moet zich in het pand vestigen dat gekocht wordt. Daarbij mag wel 40 procent van de oppervlakte worden verhuurd. De financiering van SNS is standaard 80 procent van de waarde en bij duurzame objecten kan het oplopen tot 90 procent.

Meer weten over de SNS-Bedrijfshypotheek? Kijk dan op: sns.nl/bedrijfshypotheek

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by