Van Veen Advocaten breidt uit met sectie pensioen

Magazines | Vallei Business nr 1 2015

Van Veen Advocaten breidt uit met sectie pensioen

De wet- en regelgeving rond pensioenen is de laatste jaren behoorlijk gewijzigd en het lijkt erop dat er de komende jaren nog veel meer veranderingen doorgevoerd zullen worden. Het pensioenrecht is een ingewikkeld specialisme en de vraag naar bijstand op dit gebied groeit. Ook omdat een groot aantal mensen aan de vooravond van hun pensioengerechtigde leeftijd staat. Daarom heeft Van Veen Advocaten besloten uit te breiden met de sectie pensioen en hebben vier advocaten zich aangesloten bij de PensionLawyers Association (PLA).

De PLA is een samenwerking tussen kantoren waar pensioenadvocaten werkzaam zijn. Door de gezamenlijke kennisdeling binnen de PLA wordt cliënten advies op hoog niveau gegarandeerd. Aart Jan Stokkers, Anne-Dien Oosterhuis, Chris Tijman en Winny van Engelenhoven hebben zich verenigd binnen dit landelijke netwerk voor pensioenadvocaten waardoor zij beschikken over voldoende kennis en op de hoogte zijn van de actualiteit. U mag van hen het beste pensioenadvies verwachten.

Pensioenkwesties doen zich voornamelijk voor binnen het arbeidsrecht, familierecht en op fiscaal en financieel terrein. Op deze rechtsgebieden specialiseerden de vier pensioenadvocaten van Van Veen Advocaten zich al eerder. Zij denken graag met u mee en houden van korte communicatielijnen, dus bel gerust even als u een vraag heeft. Dan kan er een afspraak gemaakt worden om te bespreken hoe uw pensioenkwestie het best kan worden aangevlogen.

Pensioen en arbeidsrecht

Weet u wat de consequenties zijn als uw werknemer aangeeft te willen doorwerken tot zijn zeventigste? En bent u als ondernemer verplicht om aan een bedrijfstakpensioenfonds deel te nemen? Moet u verplicht opbouw van pensioen aanbieden aan uw werknemers? En hoe bouwt u zelf als DGA eigenlijk pensioen op?

Wat gebeurt er wanneer u als werknemer eerder met pensioen wilt gaan? Of als u wordt ontslagen? Wat kunt u doen als blijkt dat uw werkgever zich niet aan de pensioenverplichtingen houdt?

Pensioen en echtscheiding

In de Nederlandse wet is geregeld dat bij een echtscheiding het pensioen verdeeld moet worden. Dit kan vergaande financiële consequenties hebben. Hoe werkt dit als beide partners pensioen hebben opgebouwd en hoe zit het met waardeoverdracht als een van beiden wisselt van baan?

Voor de DGA met pensioen in eigen beheer gelden weer geheel andere regels, die de nodige aandacht verdienen.

Pensioen: financieel en fiscaal

Voor de DGA is het mogelijk om pensioen binnen de eigen onderneming op te bouwen. Vaak wordt de pensioenfinanciering echter niet correct vastgelegd, waardoor fiscale boetes een serieus risico zijn. Hoe vermijdt u deze boetes en hoe past u de specifieke rekenregels voor pensioen in eigen beheer toe?

Van Veen Advocaten

www.vanveen.com | 0318 687878

info@vanveen.com

v.l.n.r. Winny van Engelenhoven, Chris Tijman, Aart Jan Stokkers, Anne-Dien Oosterhuis-Boeve

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by