RCT de Vallei stimuleert innovaties

Magazines | Vallei Business nr 1 2015

RCT de Vallei stimuleert innovaties

Geld verdienen met een goed idee

In het dagelijks werk komt hij ze vaak tegen. Ondernemers met geweldige ideeën die ze graag willen verzilveren. “Als innovatiemakelaar kan ik een verbindende rol spelen in dat succes!”, aldus Wicha Benus, innovatiemakelaar bij RCT de Vallei.

“De verbindende rol van RCT de Vallei kan voor ondernemers het verschil maken, aldus Wicha Benus.

Als innovatiemakelaar is Benus een soort ‘beroepsverbinder’. Als makelaar verbindt hij ondernemers met elkaar. Het doel is volgens hem helder: “Ondernemers helpen succesvol te innoveren om zo concurrentievoordeel te behalen. Daarmee versterken we de regionale economie. We richten ons vooral op drie sectoren: maakindustrie, agro-food en duurzaamheid.”

RCT de Vallei is één van de zeven regionale centra voor technologie in Gelderland. Opgericht door ondernemers, maar volledig gefinancierd door Provincie Gelderland en de EU, wat zorgt voor onafhankelijkheid. Het werkgebied van RCT de Vallei omvat de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen en Woudenberg.

Verbinder

“Ik ben geen consultant, projectleider of investeerder in innovatieve trajecten”, licht Benus toe. “Het enige doel is succes voor de onderneming door het leggen van contacten met andere bedrijven, universiteiten, investeerders, banken of onderzoeksinstellingen! De verbindende rol van RCT de Vallei kan voor ondernemers het verschil maken. Zo kunnen wij de weg openen naar financiële ondersteuning en subsidies.”

Een goed voorbeeld zijn de innovatievouchers van de Provincie Gelderland. Ondernemers die daarvoor in aanmerking komen, krijgen voor 10.000 euro aan vouchers, te besteden aan bijvoorbeeld onderzoek of ontwikkeling.

In de regio zijn veel ondernemers actief met veelbelovende, vernieuwende ideeën. Toch worden veel ideeën niet uitontwikkeld omdat het ontbreekt aan kennis, contacten, competenties of kapitaal. “Mijn taak als innovatiemakelaar is om die belemmeringen weg te nemen”, vertelt hij enthousiast. “Met goede partners blijken ondernemers tot veel in staat. Ik zou iedere ondernemer willen uitdagen. Leg contacten met anderen, deel kennis, wissel ideeën uit, neem deel aan netwerken en laat je inspireren! Door ondernemers uit andere branches te spreken, kom je vaak tot nieuwe inzichten. Kortom: ga eens buiten de deur kijken, dan gaat er een wereld voor je open!”

Innovaties in de Valleiregio

De Valleiregio zet volgens hem in op verbindingen tussen agro-food en technologie. “Met WageningenUR in de buurt biedt dit voor het MKB veel kansen. Nieuwe technologieën op het gebied van sensortechnologie, nanotechnologie, robotisering, 3D printing en ontwikkelingen op het gebied van biobased economy. Daarnaast is er veel aandacht voor Smart Industry: het koppelen van ICT aan productieprocessen om slimmer te produceren zodat er sneller op de markt kan worden ingespeeld.”

“Ik laat me graag uitnodigen bij bedrijven voor een oriënterend gesprek”, vervolgt hij. “Aan de dienst zijn geen kosten verbonden. De drempel is dus laag. Wie benieuwd is naar de mogelijkheden van RCT de Vallei kan bellen op mijn mobiele nummer: 06-52 52 43 36, om een afspraak te maken!”

Kijk op www.rct-devallei.nl voor meer informatie.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by