ICT-centrum zet Veenendaal stevig op de kaart

Magazines | Vallei Business nr 3 2015

Tekst HANS HAJÉE

De Valleiregio is een opmerkelijke werklocatie rijker. Half juni opende HNK Ede Horapark haar deuren. Het is de negende vestiging van een innovatief fullservice concept binnen de kantorenmarkt. Met flexplekken, managed offices, kantoren op maat, vergaderfaciliteiten en een bruisend sociaal hart bedient HNK een brede doelgroep. Letterlijk van zzp’er tot multinational.

HNK Ede Horapark biedt kantoorhuisvesting op maat

Van zzp’er tot multinational

HNK staat voor Het Nieuwe Kantoor. Met dit concept speelt het beursgenoteerde NSI in op de sterk groeiende vraag naar flexibele fullservice huisvesting. "HNK werd drie jaar geleden ontwikkeld als reactie op de veranderende behoefte van huurders," zegt Joost Kokx. Hij is regionaal verhuurmanager van NSI met onder meer drie HNK vestigingen in portefeuille. "Rotterdam had de primeur en dat bleek een schot in de roos. Toen ook voor de tweede vestiging in Utrecht veel animo was, is het HNK concept uitgerold. Ede Horapark is de negende vestiging, nummer tien – HNK Utrecht Centraal Station – wordt na de zomer geopend. De ambitie is een landelijk netwerk van minimaal twintig vestigingen eind 2016."

Ideale werkomgeving

"HNK faciliteert ondernemerschap in de breedste zin," zegt Line van Osch, manager van vier HNK locaties waaronder Ede. "Iedereen kan bij ons terecht voor kantoorhuisvesting op maat." Daartoe zijn er drie hoofdopties. "Business Members kunnen voor een gering maandbedrag gebruik maken van flexplekken en faciliteiten in het sociale hart. Het is een ideale werkomgeving voor onder meer zzp’ers of mensen die veel onderweg zijn, want HNK Clubmembers zijn op alle HNK vestigingen welkom."

Volledig ontzorgd

Tweede optie is een volledig ingericht kantoor. "Deze zogenaamde managed offices zijn geschikt voor 1 tot ruim twintig werkplekken en al vanaf een uur te huur. Ze zijn direct te betrekken. Als een bedrijf vanmiddag belt, kunnen medewerkers morgenochtend aan de slag." Korte contracten zorgen voor maximale flexibiliteit. "Alle faciliteiten zijn aanwezig en huurders worden volledig ontzorgd. Zij hebben één vast aanspreekpunt voor alle huisvestingsvragen."

Een kantoor op maat is de derde mogelijkheid. "Hiermee bedienen we grotere gebruikers vanaf 250 m2," aldus Kokx. "Deze kantoren kennen langere huurperiodes en worden desgewenst turnkey opgeleverd,

volledig in de huisstijl van de bewoner. Doordat de huurder direct bij de eigenaar huurt en met hem aan tafel zit, zijn de lijnen kort en flexibel."

Verrassende ontmoetingen

Het sociale hart op de begane grond speelt een centrale rol bij elke HNK vestiging. Van Osch: "Hier bevinden zich de gemeenschappelijke ruimtes, horecavoorzieningen en vergaderfaciliteiten. Het is een echte ontmoetingsplaats." Niet alleen voor HNK bewoners; iedereen is van harte welkom. "Om af te spreken met een relatie, voor een lunch of een kop koffie. Het sociale hart is een laagdrempelige plek waar alle gelegenheid is voor kennisuitwisseling en interactie." De kruisbestuiving die dit oplevert, wordt zeer gewaardeerd. "Juist de mix van verschillende achtergronden levert verrassende ontmoetingen op."

Klant centraal

Met het HNK concept nemen kantoorgebruikers alleen ruimte af die ze echt nodig hebben. "Daaromheen is een flexibele schil met faciliteiten als horeca en vergaderzalen," zegt Kokx. "Die worden gedeeld en alleen bij gebruik doorbelast. Dat levert een substantiële besparing op."

Ook de schaalbaarheid spreekt veel huurders aan. "Of het nu gaat om een extra werkplek voor een dag of verdubbeling van vierkante meters in de toekomst, alles is mogelijk." HNK huurders zijn tevreden en blijven lang, ondanks de flexibele contracten. "Om tijdig op hun wensen te kunnen anticiperen, is er regelmatig en proactief contact. Zo zijn huurders er zeker van dat zij naar tevredenheid kantoor houden bij HNK."

Groene kantoorlocatie

Alle HNK vestigingen kennen dezelfde faciliteiten maar zijn ook voorzien van couleur locale. "In Ede verwijzen kleurgebruik en details bij de aankleding naar de omringende natuur," aldus Van Osch. "Je wordt echt verrast als je de vestiging binnenloopt. De warme ontvangst en inspirerende inrichting dragen bij aan de goede sfeer." Het gebouw ligt op het Horapark, een groene kantoorlocatie in de bossen aan de rand van Ede. "Het NS-station bevindt zich op loopafstand. En door de nieuwe afslag zitten huurders straks binnen een paar minuten op de A12 of A30. Samen met de ruime parkeermogelijkheden zorgt dit voor een uitstekende bereikbaarheid."

Vliegende start

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) is de eerste huurder van HNK Ede Horapark. "Ctgb neemt twee verdiepingen in gebruik," aldus Manager Bedrijfsvoering Ivonne van Geerenstein. "Wij hebben voor deze locatie gekozen vanwege de uitstraling die goed past bij onze identiteit. Ook de ligging in de groene omgeving, de ruime parkeergelegenheid en de goede bereikbaarheid waren belangrijke randvoorwaarden. Daarnaast is de flexibiliteit een grote pré. Zo kunnen wij naar behoefte gebruik maken van de horecafaciliteiten en overlegruimtes op de begane grond."

De HNK vestiging in Ede maakt een vliegende start. "Naast de verdiepingen die Ctgb in gebruik heeft, zijn al vier managed offices verhuurd," zegt Kokx. "Ook voor de vergaderruimtes is veel animo. En dat binnen twee weken na opening!" Veel kantoorgebruikers in de Valleiregio hebben een link met Foodvalley of de KennisAs Ede-Wageningen. Wethouder Willemien Vreugdenhil van Ede onderstreepte tijdens de officiële opening de meerwaarde van HNK voor deze doelgroep. ‘Op de KennisAs stimuleren wij initiatieven die de kracht van onderzoek, onderwijs en ondernemers bij elkaar brengt. Een huisvestingsconcept waarbij de fysieke voorzieningen die innovatie en kennisdeling stimuleren, is daarin essentieel."

Op zoek naar een inspirerende werklocatie? Er zijn nog managed offices en Business-memberships beschikbaar. Ook elders in het Horapark zijn (beperkt) mogelijkheden. Alle bewoners van het gebied kunnen gebruik maken van de HNK-faciliteiten. Voor meer informatie: 031-8210300, receptie.ede@hnk.nl of www.hnk.nl. n

COVERSTORY

Line van Osch en Joost Kokx

LOKAAL EN LANDELIJK NETWERK

Huurders en HNK Clubmembers kunnen gebruik maken van het landelijke netwerk van HNK. Zij zijn op de verschillende locaties welkom bij netwerkevents en workshops, maar ook om te (net)werken. "HNK faciliteert en inspireert de gebruikers maar verbindt deze ook," aldus Van Osch. "Via de HNK App of de vestigingsmanager leggen zij gemakkelijk contact met andere gebruikers. En op onze Facebookpagina’s staan acties en het laatste nieuws."

Ontdek FoodValley tijdens Open Days

Wil je ontdekken waar FoodValley over gaat? Kom dan naar de FoodValley Open Days op donderdag 24 en vrijdag 25 september 2015.

Twee dagen vol met lezingen, workshops, bedrijfsbezoeken en ontmoetingen. Wouter Klootwijk spreekt over de toekomst van boeren. Maja Rudinac legt uit hoe het zelfrijdend voertuig veilig door bestaand verkeer gaat rijden. Jetta Klijnsma geeft haar visie op participatie op de arbeidsmarkt.

Kijk op www.opendays.nl en meld je aan.

Jobcoach IW4 helpt werkgever

Het leerwerk en –plaatsingsbedrijf IW4 uit Veenendaal heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ‘ontwikkelgericht werken’: leren in de praktijk tijdens het uitvoeren van het werk. IW4 is er van overtuigd dat gerichte ontwikkeling en gerichte begeleiding een effectieve en efficiënte manier is om de zelfstandigheid van de werknemer te vergroten en daarmee de loonwaarde te verhogen. Om werkgevers en overheid te ondersteunen bij het invullen van 125.000 banen voor mensen met een (arbeids-)beperking deelt IW4 haar expertise op het gebied van jobcoaching (IW4 is een door het UWV officieel erkende jobcoach-organisatie). Door persoonlijke ondersteuning op de werkvloer wordt niet alleen de medewerker gecoacht maar juist ook de werkgever. De werkgever ontvangt praktische handvatten om een geschikte werkplek te creëren voor iemand met een (arbeids-)beperking.

Wilt u meer weten over IW4 en jobcoaching? Dan kunt u contact opnemen met Laura van Verseveld: 0318-563900.

Vergaderen kan veel beter

én leuker

Herkent u het? Teamvergadering op kantoor. Het ene ‘dringende’ telefoontje na het andere. Mensen lopen in en uit en de koffie is op. Het is rumoerig en het schiet niet op. Gelukkig kan dat ook anders! Vergaderen op een plek waar het rustig is en waar ongestoord gebrainstormd, vergaderd en getraind kan worden. Waar het uitzicht inspirerend en weids is en waar de koffie en de lunch uitstekend verzorgd zijn.

Bijvoorbeeld bij Valleisport in Woudenberg. In de sfeervolle vergaderzaal voelt iedereen zich al snel thuis. Met uitzicht op de koeien, de weilanden en de historische Grebbelinie.

Valleisport is centraal gelegen op 10 minuten rijden van de A12 en de A28. Hartje Nederland, en toch helemaal weg van de drukte.

Tip: combineer uw vergadering of training met een energieke vergaderbreak. Wat dacht u van een half uurtje trekker rijden? Snuif wat frisse boerenbuitenlucht op en iedereen kan er weer tegen.

Voor meer informatie en prijzen, kijk op www.valleivergaderen.nl

Kijk voor meer actueel nieuws op

www.valleibusiness.nl

Een begrip in de regio. Zo mag de Innovatieprijs Valleiregio inmiddels wel genoemd worden. Na de succesvolle edities in 2013 en 2014 krijgt de prijs ook in 2015 een vervolg. Een nieuwe kans voor ondernemers met een innovatief idee of product. Initiatiefnemer Wicha Benus van RCT de Vallei roept ondernemers uit de maakindustrie op om hun innovatie in te zenden vóór 31 augustus 2015. De prijs wordt uitgereikt op donderdagavond 24 september in het Schaffelaartheater in Barneveld.

Schrijf je in voor de Innovatieprijs Valleiregio 2015

Het initiatief van RCT de Vallei wordt op lokaal, regionaal en internationaal niveau ondersteund door een netwerk van partners. Ook dit jaar dragen BDU media, de Federatie van Ondernemersverenigingen, VNO-NCW Valleiregio, de Europese Unie en de provincie Gelderland hun steentje bij om innovatieve ideeën in de regio te stimuleren.

Interactief programma

Tijdens de prijsuitreiking wordt het publiek getrakteerd op een afwisselend en interactief programma. Dr. Ing. Maja Rudinac is CEO van Robotic Care Systems en leider van een team robotonderzoekers van het TU Delft Robotics Institute. Zij neemt het publiek op inspirerende wijze mee op reis door de wereld van robotica en de ongekende mogelijkheden voor uiteenlopende sectoren die ook in onze regio zijn vertegenwoordigd. Met haar eigen bedrijf bedenkt de van oorsprong Servische ondernemer en onderzoeker commerciële toepassingen voor zorgrobots.

Out-of-the-box

Wicha Benus, innovatiemakelaar bij RCT de Vallei, is trots om ook dit jaar een toponderzoeker te mogen verwelkomen tijdens de prijsuitreiking. Benus: “Na alle aanmeldingen van vorig jaar verwachten we ook dit jaar weer vele prachtige innovaties tegen te komen. Uiteraard kijkt onze jury kritisch naar de echte innovatiekracht op product- of procesniveau. Zo willen we de échte innovatie stimuleren en andere ondernemers uitdagen om ook ‘out-of-the-box’ oplossingen te bedenken.”

Studentenpitch

Anders nadenken over de zaken die wij vaak normaal vinden. Dat is wat er in het onderwijs dagelijks volop gebeurt. Tijdens de ‘StudentenPitch’ presenteren studenten hun innovatieve oplossingen die een directe toegevoegde waarde hebben voor het bedrijfsleven. Tijdens de prijsuitreiking van de Innovatieprijs Valleiregio 2014 presenteerden de studenten tal van creatieve oplossingen. Stuk voor stuk interessant voor het regionale bedrijfsleven. Benus: “Ik vertrouw erop dat we ook dit jaar weer aan de vooravond staan van een inspirerend moment waarop de innovatieprijs wordt uitgereikt. Ondernemers ontmoeten elkaar en samen maken we de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven. Zo stellen we innovaties en netwerken centraal op een feestelijke bijeenkomst.” n

RCT De Vallei

Inschrijven

De Innovatieprijs 2015 is bedoeld voor mkb-productiebedrijven uit de Valleiregio. De gemeentes in die regio zijn Rhenen, Wageningen, Ede, Veenendaal, Barneveld, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Nijkerk. Ondernemers kunnen hun innovatieve projecten, producten, processen en initiatieven gratis inschrijven via www.innovatieprijsvalleiregio.nl.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by