Participanten gezocht voor project met zelfrijdende auto

Magazines | Vallei Business nr 3 2015

Werkgevers en jongeren uit de

regio maken succesvolle match

Eind 2014 zijn de Regio FoodValley-vouchers met succes geïntroduceerd. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er al vijftig vouchers uitgedeeld. Een mooie mijlpaal die de ondernemingskracht van werkgevers en werkzoekenden bevestigt. Genoeg reden om twee werkgevers én de jongeren te vragen naar hun eerste ervaringen.

Eind 2014 zijn de Regio FoodValley-vouchers met succes geïntroduceerd. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er al vijftig vouchers uitgedeeld. Een mooie mijlpaal die de ondernemingskracht van werkgevers en werkzoekenden bevestigt. Genoeg reden om twee werkgevers én de jongeren te vragen naar hun eerste ervaringen.

Restauratie Mauritskazerne biedt kans op baan

Wilbert de Haas volgt een BBL niveau 3-opleiding en werkt via Bouwbedrijf Kreeft bij de voormalige Mauritskazerne in Ede. Een bijzondere restauratie met volop leermogelijkheden voor jongeren zoals Wilbert. Hij is dan ook positief: “Je kunt het nog zo mooi leren uit een boek, in de praktijk kom je toch regelmatig onverwachte situaties tegen. Daarom is het belangrijk dat je ervaring op kunt doen bij bedrijven. Als je dan een bijzonder project als de Mauritskazerne kan doen, is dat helemaal mooi!”

Praktijkervaring in de bouw

Bouwbedrijf Kreeft biedt gemiddeld aan drie tot vijf jongeren een leer- of stageplek. Dirk Jan van den Brink, directeur bij Kreeft: “Praktijkervaring is cruciaal in ons vak. Daarnaast komen werkgever en jongere er in een leer-/werktraject achter of er een goede match is. Dat biedt perspectief op een baan als de opleiding is afgerond. Dankzij de Regio FoodValley-vouchers is het nog aantrekkelijker om jongeren deze kans te bieden en dat minimaliseert de jeugdwerkloosheid in onze regio. Minder jeugdwerkloosheid heeft direct positieve gevolgen voor de economische draag- en aantrekkingskracht van onze regio.”

Samen succes behalen

Christiaan de Nooij, directeur van De Nooij Pomptechniek en De Nooij Stainless in Ede, maakte tijdens een eerdere editie gebruik van de werkgeverssubsidie. Ook hij is positief over het resultaat: “Het is mooi om te zien dat initiatieven zoals de Regio FoodValley-vouchers zo’n uitwerking hebben. Dankzij de subsidie krijg je een heel concreet handvat. Vervolgens is het aan de werkgever en jongere om er samen iets moois van te maken. Via dit initiatief kregen wij in 2011 een jongere in ons team en hij werkt nog steeds bij ons!”

Doel bereikt

Die jongere is Melvin Peijer. Na het afronden van de praktijkschool in Ede kwam hij bij De Nooij: “Eén van de collega’s bij De Nooij hielp mij met de theorie tijdens de opleiding. Het was best een uitdaging, maar uiteindelijk heb ik mijn doel bereikt.” Melvin is nu Plaatbewerker/Lasser en volgt via De Nooij regelmatig lascursussen om zijn kennis op peil te houden.

Jong talent beschikbaar

De Regio FoodValley-vouchers verlagen door middel van een subsidie de drempel voor werkgevers om jong talent in te schakelen. De subsidie van € 1.250,- is te gebruiken door werkgevers in de deelnemende gemeenten: Barneveld, Ede, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. Er zijn nog steeds vouchers beschikbaar. Gemeente Ede coördineert deze aanvragen voor de gehele regio FoodValley. Het project wordt ondersteund door de provincie Gelderland. Meer informatie of direct vouchers aanvragen? Kijk op www.regiofoodvalley-vouchers.nl of mail naar regiofoodvalley-vouchers@ede.nl. n

arbeidsmarkt