Toplocaties

Magazines | Vallei Business nr 3 2015

TEKST Pien Koome

Deskundig advies cruciaal bij overname of opvolging

‘Persoonlijk en betrokken’. Bij de werkwijze van Schuiteman Accountants & Adviseurs staan deze kernwaarden altijd centraal. Op het gebied van accountancy, HRM, fiscale dienstverlening en corporate consultancy bieden experts ondersteuning aan middelgrote bedrijven in de hele regio. Ook bij overname, fusie of bedrijfsopvolging kunnen ondernemers een beroep doen op de vakkennis en betrokkenheid van Schuiteman.

Schuiteman Accountants & Adviseurs is sinds de oprichting in 1968 uitgegroeid tot een onderneming met zeven vestigingen waar ruim 130 medewerkers actief zijn. Als sparringpartner en klankbord staan zij niet tegenover, maar naast de ondernemer. De gedifferentieerde klantenkring bestaat uit middelgrote bedrijven, vrije beroepsbeoefenaren, agrarische sector en non-profit instellingen.

Strategische keuzes

Evert Hein Schuiteman is als mededirecteur regelmatig betrokken bij complexe bedrijfsovernames en –opvolging. “Met een team van zes mensen vormen we de directie, maar we zijn meer dan alleen managers. Persoonlijk betrokken zijn bij de klant vinden wij belangrijk.” Expertise op financieel, fiscaal en juridisch vlak wordt door permanente educatie up te date gehouden. “Wet- en regelgeving is voortdurend in beweging. Waarderen is eigenlijk een vak, veel factoren spelen een rol en vragen om een zorgvuldige beoordeling. Daarom heb ik een jaar of tien geleden de opleiding Business Valuation gevolgd. Cruciaal bij de waardering van een bedrijf is in hoeverre de onderneming afhankelijk is van directie en management. Kennis, balans en werkkapitaal hebben ook impact op de waarde. Bij familiebedrijven is tevens doorslaggevend om in een vroeg stadium opvolging te bespreken. Zo’n traject duurt vaak jaren. Als adviseurs zijn wij vanaf het eerste moment betrokken bij het gehele proces. Hierdoor kunnen we niet alleen op papier alles tot in de puntjes regelen, maar ook de emotionele kant in goede banen leiden. Tijdige voorbereiding en deskundig advies vergroten de kans op een geslaagde transactie.” n

“Persoonlijk betrokken zijn bij de klant

vinden wij belangrijk”,

aldus Evert Hein Schuiteman.

bedrijfsovername

Schuiteman Accoutants & Adviseurs

Thorbeckelaan 95

3771 ED Barneveld

Tel: 0342-411200

Mail: info@schuiteman.com

Website: www.schuiteman.com

Vallei Business

Financieel Advies

Reclame

Bedrijfshuisvesting/onderhoud

Electronische adviseur ontlast medewerkers

Service Rubriek

Office

Locaties

Diversen

Juristen

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by