Gerben Dijksterhuis nieuwe Food&Innovatiemanager Rabobank

Magazines | Vallei Business nummer 2 2017

Voorstellen doe je als je elkaar nog niet kent. Misschien kent u mij als Accountmanager Grootzakelijk van Rabobank Vallei en Rijn. Maar u kent mij zeker nog niet als Food & Innovation Manager. Een nieuwe functie voor mij én voor onze bank. Zeg maar, een stuk vernieuwing. En dat is exact wat we met deze functie graag zien.

Internationale topregio
Ik ben Gerben Dijksterhuis, Food & Innovation Manager. Onze regio FoodValley staat internationaal bekend als de hot spot voor uitvindingen op het gebied van voedsel en landbouw rond de Wageningen Universiteit. De gemeente Ede maakt zich ook sterk om de regio te ontwikkelen tot een internationale topregio op het gebied van gezonde en duurzame voeding. Maar ook in andere sectoren zien wij steeds meer innovatieve ideeën als katalysator van nieuwe bedrijvigheid. Bijvoorbeeld rond de ICT Valley in Veenendaal.

Teckle
Onze organisatie steunt startups al jaren actief, onder meer door de Herman Wijffels Innovatieprijs. En met onze innovatieservice Teckle helpen wij ondernemers verder met het vermarkten van hun innovatieve product en of diensten. Juist bij innovaties zijn toegang tot kapitaal, specialistische kennis en uitgebreid advies essentieel. We weten dat innovatie loont, maar de praktijk is weerbarstig. Daarnaast volgen de ontwikkelingen zich in razendsnel tempo op. Daarom vinden wij het belangrijk ook zelf tijd en energie vrij te maken door het aanstellen van mij als Food & Innovation Manager. Niet alleen omdat het naadloos past in onze Banking for Food-strategie. Maar juist om dat extra zetje te geven aan initiatieven, die bijdragen aan de wereld van morgen.

Circulair ondernemen
Ik heb er ontzettend veel zin in. Het is een uitdagende ontdekkingsreis met een mooi doel. Waar kunnen we bijdragen aan innovatie als groeimotor voor onze klanten? Wie kunnen we samenbrengen en hoe kunnen we nieuwe en meer circulaire bedrijfsmodellen financieren? De Rabobank investeert al ruim 100 jaar in maatschappelijke impact. Steeds anders maar met hetzelfde doel. Anno 2017 doen we dat door in te zetten op verbinding en vernieuwing. Voor een beter woon- en werkklimaat in de regio. Want daar zijn we uiteindelijk allemaal bij gebaat. Daar ga ik mij voor inzetten!

E-mail: teckle.vr@rabobank.nl">teckle.vr@rabobank.nl
Telefoonnummer: (0318) 660 664

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement