Unieke monumentale locatie voor al uw bijeenkomsten

Magazines | Vallei Business nummer 2 2017

Het Arsenaal in Doesburg is een indrukwekkend monumentaal gebouw dat in de afgelopen jaren door de lokale ondernemer Arthur Balduk is verbouwd tot een unieke stijlvolle locatie met onder meer Grand Café, presentatieruimte en diverse bedrijfs- en kantoorruimtes. "Wij hebben ondernemers ongelooflijk veel te bieden", vertelt Facilitair Manager Lindy Balduk. "Door onze vergaderruimte en unieke presentatieruimte die ook filmzaal is en daardoor ook uitstekend geschikt voor de introductie van bedrijfsfilms, maar vooral ook door samenwerking met de horeca en ondernemers in het gebouw en in Doesburg en de ligging in het centrum van

Tekst: Sander Damen Fotografie Jeffrey Ruesink

Het gebouw vindt haar oorsprong rond 1400. De eerste melding van de functie van klooster dateert uit 1406. Het bleef een klooster tot in 1626 de laatst aanwezige non overleed en het gebouw in 1799 in gebruik genomen werd als wapenarsenaal. Die functie behield het tot 1939. Daarna heeft het lange tijd leeg gestaan waardoor het ook ernstig verwaarloosd werd.

Half af

"Tot begin 2000 heeft er nog een antiekhandel in gezeten", vertelt Lindy Balduk. "Toen de antiquair overleed, heeft de gemeente Doesburg het pand gekocht. Het doel van de gemeente was het pand een maatschappelijke bestemming te geven. Ze waren dan ook heel content toen in 2006 het onafhankelijke wetenschappelijke instituut Para Limes zich in Doesburg zou vestigen en de verbouwing startte. Onder invloed van de crisis en nog voor het instituut daadwerkelijk kon starten, werd besloten te stoppen. Een half afgebouwd gebouw restte.

"De gemeente wilde het graag een nieuwe functie geven met een sociale meerwaarde", vult Arthur Balduk aan. "Op een gegeven moment was er een initiatief van lokale ondernemers die het pand een nieuwe functie wilden geven. Toen ben ik er bij betrokken. Oorspronkelijk zou ik een rol op de achtergrond spelen, maar uiteindelijk is de exploitatie ook bij mij terechtgekomen. Omdat ik druk ben met mijn bedrijf in machines voor de golfkartonindustrie heb ik mijn dochter Lindy gevraagd de dagelijkse leiding op zich te nemen."

Eigen ervaring
"In het gebouw is een aantal ruimtes permanent verhuurd aan ondernemers", vertelt Lindy. "Ik onderhoud de contacten met die ondernemers en ben verantwoordelijk voor de exploitatie van onze vergaderruimte en de presentatieruimte. In onze ruimtes kunnen bedrijven voor van alles terecht: vergaderingen, presentaties, lezingen, workshops, trainingen, cursussen en dergelijke. De presentatieruimte die ruimte biedt aan zestig mensen is heel bijzonder. Heel praktisch is de supersterke beamer. Hierdoor hoeft de zaal niet helemaal verduisterd te worden bij presentaties. Sprekers kunnen dan gewoon doorgaan met hun presentatie op momenten waarop beeldondersteuning nodig is."

Die sterke beamer was een idee van Arthur Balduk. "Ik heb als ondernemer ervaring met allerlei ruimtes en zalen", vertelt hij. "Daarbij heb ik veel goede en slechte zaken gezien. Die ervaring gebruik ik om onze klanten zo goed mogelijk te faciliteren."

"Daarom is alle apparatuur eenvoudig te bedienen en is er een koffiecorner in de vergaderzaal", licht Lindy Balduk toe. "Alle faciliteiten voor ieder soort van bijeenkomst zijn binnen handbereik en alle tafels kunnen eenvoudig verplaatst of verwijderd worden als dat beter past bij de aard van de bijeenkomst."

Compleet programma
De ruimte kan alleen gehuurd worden, maar Lindy Balduk kan in overleg met de huurders ook een compleet programma rondom de bijeenkomst opstellen. "Op dat vlak zijn zoveel mogelijkheden", vertelt ze. "In huis kan je denken aan een lunch of diner in een van de horecagelegenheden, maar ook aan een yoga- of dansles, een whisky- of wijnproeverij, een fotoshoot of een combinatie van activiteiten. Daarnaast kunnen we een wandeling met gids door het historisch centrum van Doesburg organiseren, er kan gevaren worden op de Oude IJssel en we werken samen met een bedrijf dat outdoor activiteiten organiseert. In feite kan aan iedere wens voldaan worden. Ook overnachtingen kunnen verzorgd worden. Doesburg is een toeristische stad, daardoor valt er altijd veel te beleven."

Perfectionist
De vergader- en film- cq presentatiezaal zijn net opgeleverd en daarom nog nauwelijks gebruikt. "Ik ben een perfectionist", vertelt Arthur Balduk. "Ik wilde de ruimten eerst in orde hebben en pas dan verhuren."

Die instelling heeft ook bij de verbouwing een belangrijke rol gespeeld. Balduk wilde het pand zodanig opknappen dat de oude elementen bewaard bleven en gecombineerd werden met moderne accenten. De verbouwing heeft dan ook in stijl en met oog voor detail plaatsgevonden. De toepassing van hout, glas en metaal resulteerde in een heel bijzondere omgeving. Zo hebben alle ruimtes een houten vloer en de meeste een glazen deur. Er is sowieso veel lichtinval doordat er nieuwe grote kozijnen geplaatst zijn. Muren zijn op plekken ontdaan van stucwerk om de originele stenen te tonen en gecombineerd met nieuw strak wit stucwerk. Trappen zijn of hersteld of in stijl vernieuwd. Er is zelfs plek gevonden voor een lift.

"Je kan er als bedrijf voor kiezen je bijeenkomst in een standaard kantoorruimte in een hotel of op een station te houden", zegt Arthur Balduk. "Maar zeg nou zelf, deze omgeving is toch veel mooier en warmer?"

Zon en schaduw
Op de begane grond van het gebouw is het Grand Café waar huurders van de presentatieruimte of vergaderzaal een hapje kunnen eten of na afloop een drankje kunnen nemen. Het restaurant richt zich op puur, natuurlijk en eerlijk voedsel en wil het iedereen naar de zin maken aan alle wensen kan worden voldaan. Aan weerszijden van het pand zijn terrassen waardoor gasten altijd kunnen kiezen of ze in de zon of in de schaduw willen zitten.

Het Arsenaal ligt in het hart van Doesburg. Er is beperkte parkeerruimte bij het pand en voldoende gratis parkeerruimte op een parkeerterrein aan de Oude IJssel dat zich op loopafstand bevindt.

Ideaal
"Eigenlijk zijn we de ideale locatie voor vergaderingen, workshops, cursussen en andere zakelijke bijeenkomsten", concludeert Lindy Balduk. "Zowel qua locatie als qua horeca, faciliteiten en de extra activiteiten die wij kunnen bieden. Daar komt bij dat onze tarieven absoluut concurrerend zijn. Vier uur vergaderen kan al vanaf ? 16,50 per persoon inclusief koffie en thee. De film- of presentatiezaal kan al voor ? 35,- twee uur gebruikt worden. Iedereen is van harte welkom om de mogelijkheden eens met eigen ogen te bekijken."

www.arsenaal-doesburg.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by