Faam Werkt bouwt aan een langetermijnrelatie

Magazines | Vallei Business nummer 2 2017

Een langetermijnrelatie opbouwen met bedrijven én werknemers biedt heel veel voordelen. Dat hoef je de Barneveldse personeelsbemiddelaar Faam Werkt niet uit te leggen. "Alleen zo krijg je tenslotte een sterke vertrouwensband", leggen Frank van Veldhuizen, Wim Zwerus en Daan Blankestijn uit.

Tekst/Fotografie: Elly Molenaar

Faam Werkt werft en selecteert bekwaam personeel. "Dat doen we heel grondig", zegt Zwerus. "Met onze opdrachtgevers hebben we een sterke band. We kennen ze door en door en we weten wat ze zoeken." De kracht van Faam Werkt en Faam Werkt Professionals zit hem in de focus op de lange termijn en ondernemersmentaliteit waarmee ze vervolgens aan de slag gaan om de juiste medewerkers te selecteren. "We nemen geen genoegen met een zesje of een zeven", belooft Zwerus. "We zoeken door tot we een acht of een negen hebben gevonden. Dat is zeker niet altijd gemakkelijk, maar het is ons vak en we zijn er goed in."

Gevoel is leidend
Achten en negens eruit pikken, kan alleen door persoonlijke gesprekken te voeren. "Niet aan een tafel in een druk kantoor, zoals veel in ons vak voorkomt, maar privé, in een aparte spreekruimte", zegt Blankestijn. "Alleen zo kunnen we de meest geschikte kandidaten vinden en opdrachtgevers tevreden stellen. In sommige gevallen maken we gebruik van psychologische testen om talenten te selecteren. Gevoel is leidend." Faam Werkt zet niet alleen in op een langetermijnrelatie met de klant, maar wil medewerkers ook graag voor langere tijd aan een opdrachtgever binden.

Stabiel team
Ervaring is nodig om goed personeel te werven en selecteren. De medewerkers van Faam Werkt hebben stuk voor stuk hun eigen specialismen. Van Veldhuizen: "Bij menig uitzendbureau is het verloop van intercedenten hoog. Als een medewerker ergens negen maanden werkt is het lang. Bij Faam Werkt gaat het er anders aan toe. We bestaan inmiddels tien jaar en onze collega's werken hier lang. Dat vinden we belangrijk. Alleen zo kun je tenslotte werken aan een langetermijnrelatie met opdrachtgevers en werknemers." Gevolg is dat klanten van Faam Werkt altijd te maken hebben met één contactpersoon. "Heel frustrerend als je als ondernemer steeds hetzelfde verhaal opnieuw moet uitleggen omdat je aanspreekpunt verandert", zegt Blankestijn. "Bij Faam Werkt zie je steeds dezelfde gezichten. We vormen een stabiel team. Dat is duidelijk en wel zo gemakkelijk."

Bedrijfsbrede werving
Persoonlijk contact is een direct resultaat van de vertrouwensband die Faam Werkt met opdrachtgevers en werknemers heeft. Van Veldhuizen: "Ondernemers zien ons meer als partner die naast het bedrijf staat en desgewenst adviseert. We weten wat er speelt en leeft binnen het bedrijf en hebben veel inhoudelijke kennis. We kunnen daardoor over de gehele breedte van een bedrijf vacatures invullen, zowel uitvoerend als ook op kantoor en op managementniveau."

Kernwaarden
Faam Werkt opereert vanuit Barneveld en bedient vooral bedrijven en werknemers in het midden van het land. Zwerus: "Dit is een regio waar degelijkheid, loyaliteit en vertrouwen hoog in het vaandel staan. Stuk voor stuk kernwaarden die voor ons ontzettend belangrijk zijn." In een markt die steeds meer flexibiliseert, gaat Faam Werkt juist voor stabiliteit. "Onze klanten delen deze waarden."

Meebouwen
Faam Werkt stelt graag de toekomst van een bedrijf zeker. "Zoals een timmerman een huis bouwt, zo bouwen wij mee aan de onderneming", zegt Van Veldhuizen. "Dat doen we door bedrijfsbrede werving en selectie te verzorgen. Ons inlevingsvermogen en brede netwerk helpen daarbij. Ook hebben we veel juridische kennis in huis en een goed georganiseerde backoffice. We maken van het team van onze klanten graag de succesfactor van hun bedrijf."

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by