De ondernemer zoekt altijd naar verandering, reageert hierop en buit dit uit als een kans

Magazines | Vallei Business nummer 4 2023

De vingerafdrukken van vier kabinetten Rutte staan op alles ons om heen. Goed of slecht, daarover heeft eigenlijk iedereen wel een andere mening. Maar het is wel duidelijk dat er andere tijden aanbreken, er moet en gaat wat veranderen! Een verandering die wellicht ook vraagt om een andere strategie als ondernemer.

Kun jij doorgaan op de ingeslagen weg? Welke bedreigingen zie je of zie je alleen maar kansen? 

Is jouw koers nog passend in deze turbulente tijd?

Die koers vul je vaak samen in met het team van mensen om je heen. De kracht van je onderneming wordt bepaald door je medewerkers samen met jou. Jouw flexibiliteit om verandering aan te kunnen is dan ook afhankelijk van je team. Daarom is juist nu het goede moment om te kijken wie je aan boord hebt. En of iedereen op de juiste plek zit, de juiste dingen aan het doen is en vooral ook in staat is om mee te bewegen en te veranderen.

Natuurlijk ken jij je medewerkers en weet je welke competenties zij hebben. Je ziet ze acteren in de dagelijkse praktijk en hun gedrag is je bekend. Maar dat is slechts één kant van de menselijke medaille. Medewerkers laten gedrag zien dat vaak geconditioneerd is. Iemand die al vijftien jaar hetzelfde doet weet welk gedrag daarbij effectief is. En dat is het gedrag dat jij ook dagelijks ziet.

Onder het gedrag van mensen zitten hun drijfveren. Waarom kom jij iedere dag uit je bed en doe je het werk wat je doet? Het zegt iets over de bevlogenheid waarmee mensen hun werk doen. Je kent vast wel medewerkers waarbij je die bevlogenheid ziet afnemen of soms zelfs helemaal niet meer ziet. Wanneer mensen in hun werk niet aangesproken worden op hun drijfveren en vooral hun talenten, neemt hun bevlogenheid af, dat is een feit. Jij ziet dat gedrag natuurlijk liever niet binnen je onderneming. Vaak leidt dit tot vervelende corrigerende gesprekken en soms zelf tot het vertrek van medewerkers.

Het is de kunst om jouw koers te blijven afstemmen. Hou de drijfveren van je medewerkers in het oog, neem ze mee in nieuwe ontwikkelingen en stimuleer de ontwikkeling van hun talenten. Want hoe fijn is het om samen te werken met bevlogen medewerkers? Bovendien leg je zo een stevige basis om de veranderende toekomst aan te kunnen. En bevlogen medewerkers zijn tevreden medewerkers, belangrijk in een tijd waar iemand soms voor paar honderd euro meer vertrekt naar de concurrent.

De adviseurs van SaMe advies en coaching begeleiden bedrijven en non-profit instellingen bij het strategisch op koers houden van hun organisatie. We denken mee over die koers en vertalen deze naar een krachtige aanpak waarbij talentidentificatie en –ontwikkeling de kern vormt.                       

Wil je meer weten over onze werkwijze? Bel dan met Debora Holtrop (06-3104 1855) of Ron de Ligt (06-1175 6832) of mail naar info@same-coacing.nl" rel="nofollow" target="_blank">info@same-coaching.nl en maak een afspraak om eens vrijblijvend samen de mogelijkheden te verkennen.

www.same-coaching.nl
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by