Lekker toeren door de Vallei

Magazines | Vallei Business nr 2 2013

autotestdag

Lekker toeren door de Vallei

Met een gemixt arsenaal aan auto’s en een even zo diverse groep testrijders was de eerste autotestdag van Vallei Business van dit jaar weer een feit. Vijftien auto’s zijn op dinsdag 16 april door onze testrijders aan allerhande tests onderworpen.

Op de testdag konden de deelnemers zich wederom vergapen aan een grote verscheidenheid aan zakenauto’s die door de dealers ter beschikking waren gesteld. De verschillende merken, types en uitvoeringen waren voldoende om een goede indruk te krijgen van het hedendaagse autoaanbod. Op de zakenautotestdag was er voor alle smaken en voor iedere functie wel een auto aanwezig.

Na een lekker kopje koffie en een lunchbuffet verwelkomde uitgever Michael van Munster de testrijders en autodealers in Restaurant L’Orage in Ede en na een korte briefing en een groepsfoto was het tijd op om pad te gaan. Naast Restaurant L’Orage heeft de organisatie nog vier stoplocaties op het programma. Door middel van een toertocht door de regio zijn deze locaties aangedaan. Halverwege de route naar de volgende locaties wisselen de testrijders van plaats om zo een nog beter beeld van de auto te krijgen.

Van Restaurant L’Orage ging de tocht naar Hotel Schimmel in Woudenberg. Na een hapje en een drankje werd de route vervolgd naar Residence Rhenen in Rhenen. Een mooie route door de bossen op de Utrechtse Heuvelrug, waar menig chauffeur ongetwijfeld de neiging kreeg om het gaspedaal eens goed in te drukken. Het invullen van de testformulieren gebeurde onder het genot van diverse versnaperingen. En omdat het zonnetje zijn gezicht liet zien, konden we allemaal lekker buiten zitten.

Na Residence Rhenen ging de tocht naar Hotel ’t Paviljoen en van daaruit deden we nog De Maes Gastvrij aan. Tijdens een heerlijke soepje werden de formulieren voor de een na laatste keer ingevuld en ging de stoet weer terug naar Restaurant L’Orage. Hier kregen de testrijders de mogelijkheid om auto’s te proberen waar ze nog niet in hadden gereden. De geslaagde dag werd uiteindelijk afgesloten met een heerlijk warm en koud buffet.

De redactie heeft er dit jaar voor gekozen om bij de verschillende testrijders in de auto’s te stappen, om de dag nog beter te ervaren. Als autoliefhebber is het natuurlijk geen straf om in dergelijke auto’s te mogen rijden, al heeft de redactie in tegenstelling tot de deelnemers nog enige keuzevrijheid. De eerste rit was in de Citroen DS3 Cabrio en gezien het lekkere weer was dat alles behalve een straf. De tweede rit was in de Audi A5 Sportback, werkelijk een genot om in te rijden. Vervolgens was de Volvo V60 aan de beurt, ook geen vervelende auto. De laatste twee ritten waren in de Ford Kuga en de Kia Optima.

Deze manier van werken gaan we de volgende keer weer hanteren, want het is leuk om met de testrijders te kunnen praten over de verschillende auto’s. Iedereen heeft zijn of haar eigen mening.

Deelnemers:

Henny Jansen, Carmediation

Anita van Elst, De Birkt Wonen

Peter Lens, DP Ede Interieurbouw

Roger Visser, Financial Eagle

André Leander, Groeneveld Gerechtsdeurwaarders

Roland de Zwart, Huibers Accountants-Belastingadviseurs

Jaap Soetendaal, Imatica

Joost Blaas, Kamphorst

Koos Admiraal, Koos Admiraal Beheer

Mark Hartgers, MH Express Service

Huib van Loon, Oxonia Lease

Ronald Ruskauff, Robin Energie

Robert Jan Stronkhorst, Schuiteman Accountants & Adviseurs

Ton de Roos, Siras Koerier

Wim Werkman, Switch Management Service

Jasper Mulders, Tricode

Johan de Wit, Tricode

Richard Vonk, Van Veen Advocaten

Sander van der Burg, Van der Burg Cable & Cablehandling Systems

Locaties

Restaurant L’Orage

Hotel Schimmel

Residence Rhenen

Hotel ’t Paviljoen

De Maes Gastvrij

Dealers:

Auto Braber

Auto Versteeg Buurman

Autobedrijf Reede BV Scholten

Ford Van der Kolk

Bochane Groep

Subaru Centre Gol

Vallei Auto Lease

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement