Banketbakkerij Mekking: al ruim 100 jaar een begrip

Verschenen in Vallei Business nr 1 2014

Aan het eind van de jaren 60 houdt Mekking het bakken van brood voorgezien en richt het bedrijf zich alleen nog maar op het maken van gebak, exclusieve taarten en speciale opdrachten voor zowel particulieren en bedrijven.

Sinds 2001 mag de banketbakkerij zich bij ‘Koninklijke beschikking Hofleverancier’ noemen, goedgekeurd door prinses Beatrix. “Dat is natuurlijk de ‘kroon’ op ons werk”, vertelt Joost Sr. “Tegenwoordig bestaat de banketbakkerij uit 12 medewerkers, waaronder 2 chocolatiers die al onze bonbons en chocoladewerk maken en een verkoopteam van 7 dames die er iedere keer maar voor zorgen dat de winkel er iedere dag weer tiptop uitziet en die altijd inspelen op de seizoenen met de bijbehorende thema’s.”

Mekking is continu bezig met innovatie, bedenkt nieuwe producten maar ook acties en speelt zoveel mogelijk in op de actualiteit. “We organiseren regelmatig proeverijen, werken veel samen met collega-ondernemers en denken altijd mee met onze afnemers als het gaat om nieuwe producten. Onze schoondochter heeft samen met compagnon Jan een deur verder een nieuw concept geopend met de verkoop van Hollandse en buitenlandse kazen en delicatessen als wijn, zelfgemaakte chutneys, noten, zelf geïmporteerde Spaanse en Italiaanse hammen en authentiek mooi brood en een lunchroom onder één dak. Op deze manier kunnen we elkaar versterkten. Ook verzorgen zij bedrijfslunches met mooie regionale producten, heerlijke amuses, openingen van winkels. Alles is te vinden op www.smaakbennekom.nl.

Mekking: “Dit jaar is Ede de hoofdstad van de Smaak, daar haken we op in met onze Food Valley koekjes. Maar ook met streekproducten als de Remeker kaaskoekjes en de gevulde pompoen cake.”

Zakelijke markt

Naast zijn vrouw Yvonne, werken ook zijn zoon Joost jr. en dochter Marjet in het bedrijf. “Joost en Marjet nemen het bedrijf over al hoewel wij er nog wel bij betrokken blijven”, vertelt Mekking. “Nu kan ik me nog meer bezig houden met de creatieve processen. En die zijn er genoeg.” De banketbakkerij wordt regelmatig benaderd door bedrijven voor allerhande zoete ‘traktaties’. “Wij zeggen eigenlijk nooit nee”, vertelt Mekking. “Als we het op tijd weten kan bijna alles. Zo hebben we in een weekend 3200 speciale chocoladeletters geproduceerd. Maar we brengen net zo makkelijk een bruidstaart naar Istanbul. Recent ook nog voor een jubilerend bedrijf een kleine 2500 gebak bezorgt bij hun klanten door heel Nederland en zelfs België. We hebben een serie taarten voor een parfummerk naar al hun klanten in Nederland en zelfs een aantal naar het hoofdkantoor in Parijs mogen brengen. Het kan ons niet gek genoeg.”

Een van de stappen die Mekking niet lang geleden heeft gemaakt is meer focus op de zakelijke markt. Mekking: “als bedrijven iets te vieren hebben, zijn ze bij ons aan het juiste adres. Uw Hofleverancier denkt graag met u mee.”

Banketbakkerij Mekking

Dorpsstraat 46, 6721 JL Bennekom, T 0318 – 414266

F 0318 – 413478, I www.banketbakkerijmekking.nl

Al 113 jaar bedient de banketbakkerij de wijde omgeving van Bennekom. Joost Mekking senior: “De broer van mijn opa is het bedrijf in 1901 gestart om de inwoners van Bennekom te voorzien van brood en banket. Deze Aart Mekking had geen stamhouder, waardoor mijn vader en moeder het bedrijf in 1946 hebben overgenomen.”

Familiebedrijven

Al ruim 100 jaar een begrip

Banketbakkerij Mekking

vallei business | nummer 1 | maart 2014

De familie Mekking, met v.l.n.r. Joost jr, Joost sr, Yvonne en Marjet.

Op de hoogte blijven van onze updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Vallei Business nr 1 2014

'Brug slaan naar Participatiewet"Het nut van social media´Consument bepaalt de toekomst van de foodsector´Chinese zuivelgigant kiest voor WageningenOpen dag bij Computer Training Centrum'Transparantie en flexibiliteit zijn de toekomst'Innovatie in de advocatuurTerugblik op Innovatiemarktplaats'Veel modellen ook in 2014 met lage bijtelling'De 2e vhm | vallei rallyOp een enthousiaste manier maatwerk biedenAl ruim 100 jaar een begripRobert Benninga daagt ZZP'ers uitVoor Microsoft Office trainingen met een doelDe verbinding tussen mens en werk"No cure no pay incasso is ons uitgangspunt"al ruim 27 jaar topserviceNeem deel aan FoodValley TalentSmaakvolle GastvrijheidSuccesvolle eerste BOB-Borrel van 2014Coverstory: ‘Een brug slaan naar Participatiewet’Toonaangevend kennisinstituut FSIN vestigt zich in FoodValley regioChinese zuivelgigant kiest voor onze regioServicepaginaBiz2Be: ‘Transparantie en flexibiliteit zijn de toekomst’ToplocatiesColumn Van Veen AdvocatenInnovatiemarktplaats voor ICT en Industrie‘Veel modellen ook in 2014 met lage bijtelling’Banketbakkerij Mekking: al ruim 100 jaar een begripRobert Benninga daagt ZZP’ers uitGebroederlijk auto’s wassenKlein Wittenoord: de verbinding tussen mens en werk‘No cure no pay incasso is ons uitgangspunt’Siras Secretariële Service: al ruim 27 jaar topserviceSiras Koerier: specialist in exclusieve spoedrittenMaatschappelijk Verantwoord Ondernemen?Catering Groep Exclusief: Smaakvolle GastvrijheidTerugblik BOB-Borrel
Vallei Business is een uitgave van Van Munster Media