Fris vergaderen

Magazines | Vallei Business nr 2 2011

Fris de vergadering in

met een check-in

Je kent het wel: je zit in een vergadering en het loopt niet. Er wordt veel gepraat, maar weinig tot niets gezegd.

Tijdverspilling dus. Jeroen Blijsie, managementconsultant bij Logica Business en Jasper Rienstra, verbonden aan het Center for Human Emergence, denken de oplossing te hebben gevonden: de check-in.

“Het gaat om het bespreekbaar maken van wat meestal niet besproken wordt, maar wel belangrijk is, voordat je aan de eigenlijke agenda begint”, vertelt Blijsie. “Je kunt dat doen door voor de vergadering even een stilte te houden, zodat de deelnemers zich kunnen afvragen: hoe zit ik hier, zit me iets dwars, houdt me iets bezig en dat dan uit te spreken.

“Het is geen

new age”

Het is belangrijk dat daar niet op gereageerd wordt, dat het niet tot een discussie leidt. Onze ervaring is dat je zo je hoofd vrijmaakt voor de onderwerpen die op de agenda staan.”

Geen new age

“Het heeft eigenlijk iets van oosterse wijsheid, toegepast op de werkvloer, maar het mag nooit geneuzel worden”, geeft Rienstra aan. “Het is geen new age. Het is de kunst dat het zakelijk

relevant blijft. Dat iemand gisteren een vervelend gesprek had, zal de deelnemers aan de vergadering een zorg zijn. Tenzij het hem ervan weerhoudt in deze vergadering Ã¢â‚¬Ëœbij de les’ te zijn. Het gaat uitsluitend om het zakelijk deel van de vergadering.” Blijsie: “Het is een soort schoon schip maken voor de vergadering begint.” “En het werkt hoor”, knikt Rienstra. “De check-in schept vertrouwen. Als ze het bij de kabinetsformatie hadden gedaan, waren ze er allang uit geweest.”

Bron: intermediair.nl

Ontvang nu ruim € 14 korting op het reguliere abonneetarief: u betaalt slecht

€ 25 (ex btw) in plaats van € 39. U ontvangt naast vakinformatie vele voordelen. Abonneer u nu op uw regioblad Vallei Business!

Abonnee voordelen:

- 6 maal per jaar uw eigen regionale B2B-blad, inclusief de aparte stedenspecials.

- Vakinformatie over de regio en het ondernemerschap

- Actueel nieuws op www.valleibusiness.nl

- 12 maal per jaar uw eigen digitale nieuwsbrief

- Extra korting op lezersaanbiedingen

- Gratis gebruik van de Vallei Business vacatureservice (met ingang van april 2011)

- Gratis vermelding bedrijvengids www.valleibusiness.nl

- Een korting van € 100 op een uitgebreide vermelding in de bedrijvengids; abonnees betalen € 95 voor een heel jaar i.p.v. € 195

- Abonnees ontvangen ook 15% abonneekorting op andere tijdschriften van de uitgeverij: Porsche Scene Live, Great British Cars, AV&Entertainment, Meeting Magazine, Office Magazine, Rivierenland Business,

Noord Limburg Business, Oost-Gelderland Business, body LIFE Benelux.

Indien u geïnteresseerd bent in een abonnement, kunt u dit vermelden op bijgevoegde antwoordkaart of bel direct onze klantenservice: 024 3738505 (elke werkdag bereikbaar tussen 9.00 uur en 12.00 uur).

Uniek in Nederland: gratis vacatureservice voor abonnees. Vallei Business

start in maart/april met een vacatureservice, waarop alle vacatures in de regio geplaatst

kunnen worden tegen lage tarieven. Abonnees kunnen hier gratis gebruik van maken

Vallei Business abonnee

aanbieding

Ontvang nu ruim €14 korting

op het reguliere abonneetarief:

u betaalt slecht €25 (ex btw)

in plaats van €39

U ontvangt naast

vakinformatie vele

voordelen

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement