FOV Nieuws

Magazines | vallei Business nummer 3 2016

Dit nieuws wordt u aangeboden door de Federatie Ondernemingskringen Valleiregio (FOV). Dit is de samenwerking van acht bedrijvenkringen: Barneveldse Industriële Kring (BIK), Wagenings Ondernemers Contact (WOC), Bedrijvenkring Veenendaal (BKV), Edes Bedrijfs Contact (EBC), Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk (BHN), Bedrijvenkring Scherpenzeel Woudenberg (BSW), Bedrijvenkring Rhenen en Ondernemersvereniging Renswoude.

Op woensdag 18 mei gaf Joop Hazeleger, directeur van Knooppunt Techniek, een interessante presentatie. In deze editie van FOV-nieuws leest u hier meer over. Ontdek wat Knooppunt Techniek voor ondernemers kan betekenen en wat u kunt doen!

Waarom kiezen jongeren minder voor techniek?

"Eén van de oorzaken die wij signaleren, is dat techniek een imago heeft van vies en ongezond werk. Dat is in de meeste gevallen niet wat techniek is. Helaas zien we dat niet, omdat het een 'achter de schermen' vak is. Je ziet het bijna niet meer in het straatbeeld en de werkplaats is vaak verstopt achter showrooms."

Wat doet Knooppunt Techniek hieraan?

"We werken onder andere aan een upgrade van TechnoDiscovery. Dit project laat basisschoolleerlingen en middelbare scholieren kennismaken met techniek. Zo vergroten we de kans dat ze voor een technische opleiding kiezen. Dankzij deze aanpak bereiken we ook mensen die in eerste instantie niet voor techniek zouden kiezen. Tot nu toe draaide dit project in Ede met een bepaald format. Door TechnoDiscovery samen met ondernemers te vernieuwen, maken we dit concept in iedere gemeente van de FoodValley regio bruikbaar."

Hoe vernieuwen jullie TechnoDiscovery?

"We spelen in op de zeven werelden van techniek, waarin de variëteit van techniek te zien is. Zo komen bijvoorbeeld ook de medische kant, food, design en milieu in beeld. Bij die werelden ontwikkelen Pabo-studenten van de CHE lesbrieven. In aansluiting daarop zoeken we in elke gemeente van FoodValley regio bijpassende bedrijven. Daar krijgen leerlingen rondleidingen en ze gaan er daadwerkelijk aan de slag."

Wat is het effect hiervan?

"De voordelen liggen op meerdere vlakken. Jongeren ervaren zelf techniek, waardoor ze enthousiast worden. Bedrijven krijgen meer structuur en ondersteuning bij rondleidingen en we hopen de inspanningen beter over ondernemers te verdelen. We verwachten ook dat participatie voor scholen eenvoudiger wordt. Tot slot kunnen we de financiering en eventuele subsidies eenvoudiger rond krijgen dankzij een regionale aanpak."

Kunnen ondernemers deelnemen?

"Graag zelfs! Ondernemers kunnen contact opnemen via

info@knooppunttechniek.nl en vinden meer informatie via

www.knooppunttechniek.nl. We ontmoeten alle geïnteresseerden

graag om per gemeente een succesvolle aanpak neer te zetten.

Samen lossen we het personeelstekort in techniek op!"

Aansluiting A1-A30 FoodValley regio

De petitie voor Aanpak Aansluiting A1 ? A30 bij Barneveld is op dinsdag 21 juni 2016 aangeboden aan de Kamercommissie Infrastructuur & Milieu. Maar liefst dertien partijen ondertekenden de petitie, waaronder gemeenten in de regio, betrokken provincies, ondernemerskringen, de Kamer van Koophandel en mede-initiatiefnemer FOV. Wij hopen dat deze vervolgactie rondom de aansluiting nieuwe resultaten oplevert voor een goede logistiek van en naar onze FoodValley regio. Uiteraard houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Blijf actueel met

onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via

www.fovweb.nl, daar heeft

u ook de mogelijkheid om

aan te melden voor de tweemaandelijkse

FOV-nieuwsbrief.

Ondernemersmanifestatie BOKS

Op donderdag 27 oktober vindt de tweede editie van BOKS plaats in Barneveld. BOKS is een manifestatie door én voor ondernemers uit de FoodValley regio. Vorig jaar wierpen specialisten tijdens verbale battles een licht op verbeterpunten voor de regio. Waaronder de versnippering van kennis, organisatie en financiën. In deze vervolgeditie ontdekken aanwezigen hoe die input is gebruikt om economische kansen te verzilveren. Daarnaast wordt steeds duidelijker wat hierin de rol is van ondernemers en de overheid.

Alle ondernemers uit de FoodValley regio zijn welkom tijdens BOKS 2016. Wilt u meepraten over de ontwikkelingen in de FoodValley regio? Kom naar BOKS 2016 op donderdag 27 oktober om 15:30 uur. De komende tijd vindt u in dit FOV-nieuws meer informatie over BOKS 2016.

Contact FOV

www.fovweb.nl

Martin Ruiter, voorzitter

voorzitter@fovweb.nl

delen:

vallei Business nummer 3 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by